Konsulttitalo FCG selvittää mihin Kirkon keskusrahaston rahat oikein menevät

Kirkon taloutta syynätään nyt ulkopuolisin voimin: FCG selvittää mihin Kirkon keskusrahaston rahat oikein menevät

Taustalla on se, kirkolliskokouksen talousvaliokunta perää Kirkon keskusrahastolta taloudellisesti kestävää toimintaa ja ryhtyi konkreettisiin toimenpiteisiin.

Vielä kauempana taustalla vaikuttaa myös kirkolliskokouksen ukaasi talouden tasapainottamista vuoteen 2021 mennessä. Se ei onnistunut. Siis tasapainottaminen.

Muuta kautta muistelen että oli siellä yt:tkin.

Voisikohan uutisesta päätellä, että keskusrahasto käyttää rahaa ainakin konsulttipalkkioihin? Vakavammin ottaen, keskusrahasto on tavannut raportoida menoistaan kirkon organisaatioiden joukossa poikkeuksellisen pitkästi jo muutenkin, joten ei se ihan täysin epäselvää taida olla ollut ennen selvitystäkään, mihin keskusrahaston rahat menevät. Viimeksi julkaistu keskusrahaston toimintakertomus ja tilinpäätös oli yli 260-sivuinen dokumenttijärkäle, kun asioista on raportoitu yksikkötaso kerrallaan niin pitkästi. Veikkaan että ainakin parisen sataa tuhatta euroa vuodessa saattaisi voida maksaa sellaisen dokumentin tietojen keruu ja laatiminen enemmän kuin mitä vaikka 30-40 sivuisen tiiviimmän, mutta kuitenkin lakisääteiset vaatimukset täyttävän tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen tekeminen maksaisi. On siinä toki etunsakin kustannusten ja tuloerien läpinäkyvyyden kannalta, että tehdään pitkiä raportteja.

1 tykkäys

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.