Kristittyjen yhteinen uudenvuodenjuhla: Kiitos Kristuspäivästä

Turussa päin asuville ja käyville tiedoksi mielenkiintoinen tapahtuma 1.1. Klo 18 eli uudenvuodenpäivän iltana.

Kristittyjen yhteisiä juhlia ovat esimerkiksi Kirkon 12 suurta juhlaa sekä ehtoollinen. Julisteen kuvat, värit ja asettelu on kamala. Ei jatkoon.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Tämä on Kristuspäivien hengessä järjestettävä Uudenvuoden juhla ja tilaisuus siis Turun Mikaelin seurakunnan ja Turkumission järjestämänä.

Jotenkin tuntuu siltä, että kristittyjen yhteinen ja yhteiskristillinen tarkoittaa suhdetta vapaisiin suuntiin (ns. vasemmalle) ja ekumenia suhdetta sakramentaaliseen suuntaan (ns. oikealle)… Tuli vaan mieleen. Ekumeeninen uudenvuodenjuhla olisi ollut aivan erilainen.

3 tykkäystä

No varmaan, kun 1.1 on pyhän Jumalansynnyttäjän Marian juhlapäivä.

2 tykkäystä

Eikä oo kuin Jeesuksen nimen juhla.

1 tykkäys

1.1. on Kristuksen ympärileikkauksen päivä, jolloin hän vuodatti ensimmäisen kerran Pyhän Verensä maailman edestä. Samoin Jeesus-nimen juhla,

On Jeesus nimi ihanin sielulle uskovalle!

1 tykkäys

Hmm… Voiko tästä päätellä, että tuo ympärileikkaustilaisuus oli myöskin nimenantotilaisuus samaan tapaan kuin nykyinen suomalainen maallistunut näkemys on kastetilaisuudesta? :thinking:

Tämä on varmaan aika lailla näin, siis sanojen käyttötapa. Millä nimellä kutsutaan vapaiden suuntien yhteyspyrkimyksiä roomalaiskatolisen kirkon kanssa? :thinking::sunglasses:

1 tykkäys

Käsittääkseni ympärileikkauksessa annettiin nimi lapselle. Kasteessa myös annetaan nimi taivaan kirjaan kirjoitettavaksi.

Nyt olet erehtynyt. Se juhla on 3. tammikuuta.

Luopumus ja porttokirkko? Ainakin tiukempien vapaasuuntaisten parissa taitaa edelleen olla aika antikatolilaista ajattelua.

2 tykkäystä

Luuk. 2:21 Kun oli tullut kahdeksas päivä ja lapsi oli ympärileikattava, hän sai nimen Jeesus…

3 tykkäystä

Hyvä pointti. :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.