Kysy mitä vain liittyen uskontoon, kirkkoihin, seurakuntiin

"Kyllä me uskovat ollaan niin hyviä, että tuollaisia syntisiä, jotka eivät yllä meidän tasollemme, emme kelpuuta edes lähipiiriimme… " :innocent:
:stuck_out_tongue_winking_eye: :disappointed_relieved:

Ei kyse välttämättä ole kelpuuttamisesta, vaan oman hyvinvoinnin varjelemisesta. Esimerkiksi ankara absolutisti voi kokea ihan siistinkin alkoholikeskustelun ahdistavaksi

…Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe…

Ja jotkut voivat aina tilaisuuden tullen ahdistaa kanssakeskustelijoita kääntämällä keskustelun alkoholin käyttöön ja ryhtymällä paasaamaan asiaan kuuluvalla paatoksella siitä, kuinka vain absolutismi on ok ja KAIKENLAINEN viinalla (vai viinillä tai oluella) läträäminen on itsestään perkeleestä… (been there heard that)

Eräs SLEY:n aktiivi suutahti joku vuosi sitten pahemman kerran kun eräässä yhteydessä julistin että Jumala ei tosiaankaan katso hyvällä (saati sormien läpi) homoja ja heidän toimintaansa. Vaan loppupelissä aivan sama - suuttukoon jos siltä tuntuu.

“Homostelu” ja julkijuopottelu ovat molemmat asioita, joihin on suorastaan velvollisuus puuttua.

Ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.

Luin lehdestä, että vanhan liiton aikaan ylimmäiselle papille kiinnitettiin köysi jalkaan hänen mennessään kaikkeinpyhimpään. Tämä sitä varten, että hänet voidaan vetää sieltä pois, mikäli hän saa palveluksen aikana sairauskohtauksen.

Tietääkö joku, onko tämä asia (köyden kiinnittäminen jalkaan) kerrottu Raamatussa?

Ei ole mainintaa Raamatussa.

1 tykkäys

Ei varmaan tosiaan Raamatussa ole, mutta hyvin usein tätä totena kerrotaan erilaisissa raamattuopetuksissa ja saarnoissa. Olisi hauskaa, jos joku innostuisi tekemään kunnon faktantarkistusta tällaisille erilaisille tarinoille Raamatun ajan tavoista ja kulttuurista. Mihin tarinat perustuvat ja pitävätkö ne paikkaansa? Itsellä ei vaan aika ja asiantuntemus riitä tällaiseen perehtymiseen.

1 tykkäys

Tällaisia kirjojahan on kirjoitettu vaikka kuinka paljon, vaikka kovin monia ei ehkä ole suomennettu.

Olen kauan sitten lukenut kirjan, jossa selitettiin Egyptin vitsaukset siten, että niissä ei ollut mitään ihmeellistä, vaan yhdestä vitsauksesta seurasi aivan luonnon lakien mukaan toinen ja siitä taas seuraava. Vedenpaisumuksesta on kirjoitettu useitakin kirjoja ja monista muista Raamatun tapahtumista.

Klassikko on vuonna 1955 julkaistu Werner Kellerin kirja Und die Bibel hat doch recht - Forscher beweisen die Wahrheit des Alten Testaments (“Ja Raamattu on sittenkin oikeassa - tutkijat todistavat Vanhan testamentin totuudellisuuden”), suomennettu nimellä Raamattu on oikeassa).

LISÄYS: Daniel-Rops: Sellaista oli elämä Jeesuksen ajan Palestiinassa

Joku juristi on kirjoittanut paksun kirjan Jeesuksen oikeudenkäynnistä juristin näkökulmasta, ja juutalaisena hän todistelee, että se ei mennyt niin kuin Uudessa testamentissa on kuvattu.

Lee Strobel: Tapaus Kristus (The Case for Christ).
Strobel oli toimittaja, joka kirjoitti lehteen oikeudenkäynneistä. Ateistina hän rupesi tutkimaan, onko Uuden testamentin kertomuksissa mitään perää, ja vakuuttui niistä.

Kristillinen perimätieto ei kirjoita tästä. Juutalainen perimätieto on kirjannut.

Juutalaisten Sefer ha Zohar (“Book of Splendour”, “Loiston Kirja”, mihin Daniel 12:3 viittaa ) kertoo:

  1. Zohar Vol. 16 Emor, Section 34. Yom Kippur, Par. 251. states, “Rabbi Yitzchak said, A chain was tied to the feet of the High Priest, when he entered THE HOLY OF HOLIES, so that if he dies there they will take him out, SINCE IT IS FORBIDDEN TO ENTER THERE… Then there is joy among the higher and lower beings. If not, they were all in sorrow and all knew that their prayer was not accepted.”

Zohar:in tekstin viittaama Rabbi Yitzchak lienee
Rabbi Yitzchak Ben baruch Albalia. Zohar (Engl.kielinen käännös nykypainos 1600sivua ) on Tooran kommentaari ja kertoo myös rabbi Simon Bar Yohai:sta ja hänen oppilaistaan. Vaellukset kuvaten allegoriana Israelin kansan vaellusta luvattuun maahan. Zohar koottiin Espanjassa asuneitten juutalaisten oppineitten (Talmud:in tulkitsijoita, halakhan erityistuntijoita, kabbalisteja) toimesta pääosin kai 1000-luvulla ja Espanjan karkoittaessa juutalaiset 1492, Zohar levisi muualle maailmaan. Zoharin taustalla vaikuttavat myös vanhemmat koosteet Sefer Bahir ja Sefer Yetzirah.

https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/112370/jewish/Rabbi-Yitzchak-Ben-Baruch-Albalia.htm


Helsingin yliopistossa kuuntelin yhden kevään kurssin Juutalaisesta mystiikasta, mikä oli sangen mielenkiintoinen.

1 tykkäys

Tilasin rippikoululaiselle Liftari -kirjasen, jossa on viittauksia raamatunkohtiin. Mikä olisi sopiva raamattuohjelma älykännykällä käytettäväksi? Itse käytän vain läppäriä ja siinä raamattu.uskonkirjat.net -ohjelmaa. Toimiiko se hyvin älykännykällä?

Maitobaarin Raamattu, erittäin kätevä ammattilaisten tekemä, ilmainen. Tekevät valtiolle softaa ja valtio maksaa miljoonia.

1 tykkäys

Suomen Pipliaseuran Piplia - Raamattu.fi. Löytyy sekä Google playsta että Appstoresta.

1 tykkäys

Tämä on kyllä ehdottomasti paras appi hermojen palamiseen. Luen mielummin sateenkaariraamattua kuin tätä kaikkien aikojen surkeiten toimivaa kaikkien bugien äitiä.

D

1 tykkäys

Olen käyttänyt tällaista jo lähes kymmenen vuotta älykännykässä. Löytyy kaikki merkittävät raamatunkäännökset, varmaan satoja, esim. suomalaiset 33/38 ja 92 ja Raamattu kansalle-käännös, josta itse pidän eniten.

2 tykkäystä

Miten tuo toimii vai toimiiko ollenkaan läppärillä? Jos laitan hakuun Apt. 15:2, niin siihen tulee näkyviin
Roomalaiskirje 15:13 (FB92)
Joh. 15:5
Joh. 15:13
Joh. 15:7

  1. Mooseksen kirja 15:2
    j.n.e.

Kyllä pitäisi toimia tietokoneella ihan hyvin. Itsellä ei nyt ole juuri saatavilla konetta, mutta avasin puhelimella tuon verkkosivun ja haku löytyy suurennuslasin kohdalta. Siihen voi laittaa minkä tahansa hakusanan. Raamatun paikat löytyvät myös kohdasta lue ja sieltä valikosta. Samoin käännöksen voi valita haluamansa.

Ihmettelen vain, että kun haen kohtaa Apt, niin tulee kaikkea muuta kuin sitä. Täytyykö tuota käyttääkseen ladata raamattusovellus?

Apostolien tekojen lyhenne on Ap. t.

1 tykkäys

Ei tietokoneessa, vain puhelimessa

1 tykkäys