Kysymyksiä foorumin tekniikasta

Löytyykö jostain nappulaa “merkitse kaikki viestit luetuiksi”?

Miksi joidenkin ketjujen perässä on sininen mollukka ja toisaalta joidenkin ketjujen viestimäärä on merkitty sinisellä, osan taas ruskealla? Ilmeisesti ne ketjut, joissa on lukemattomia viestejä, on lihavoitu…? :thinking:

Näkeekö jostain läsnäolevat käyttäjät?

4 tykkäystä

Täytyy sanoa, että olen jotensakin aivan pihalla tän systeemin kanssa. En ole vielä oikein hahmottanut tätä kokonaisuutta. Klikkailen sattumanvaraisesti sinisenä hohtavia “uusia”, kun en tiedä muutakaan järkevää tapaa edetä tämän lukemisessa. Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa. Kokeilen mainita @cymbus nimen testatakseni ja viittaamalla hänen kommenttiinsa, näkeekö jostain ketä muita on paikalla.

@Elisabet, @Vanilla, käsittääkseni asia toimii suurinpiirtein näin: siniset mollukat ketjujen perässä merkitsevät uusia viestejä ketjuissa, joita “seuraatte”, eli johon olette kirjoittaneet tai jota olette lukeneet pidemmän aikaa (foorumi mittaa, kauanko yhdessä ketjussa hengailette). Lukematta-listauksessa näkyvät vain tällaiset ketjut. Tuoreimmat-listauksessa näkyvät kaikki päivittyneet ketjut - seurattujen ketjujen perässä on sininen pallura, mikäli niissä on uusia viestejä, muut ketjut ovat lihavoituja/mustalla, kun taas kokonaan luetut ketjut harmaalla.

Sitä en ole oikein vielä saanut järkeiltyä, miksi ketjujen Vastauksia-luvun väri vaihtelee mustasta oranssinruskeaan.

Henk.koht. pitäisin helpoimpana käyttää foorumia, jos voisin automaattisesti seurata jokaista ketjua - ts. kaikki lukemattomat viestit menisivät Lukematta-laariin ja ketjut saisivat peräänsä sinisen pallukan. Mitään “seuraa kaikkia nyt ja aina” nappulaa kuitenkin tuskin on? :smiley: Muoks: eikun hei, taitaapi olla! Jokaisen keskustelualueen oikeassa kulmassa on pallura, josta voi säätää seuraamisastettaan. Jee!

2 tykkäystä

Voiko mobiilivehkeillä kirjautua sisään yhdella klikkauksella? Omassa näkymässäni vaatii Kirjaudu-valintaa, jonka jälkeen vasta tulee salasanakysely.

Kiitos Nienna! Tai siis @Nienna!

Ei liity erityisesti tähän foorumiin mutta anyways. Jos lukee jotain uutissivustoa sen omalla appsilla älypuhelumessa, niin voiko sen artikkeleihin jotenkin linkittää tai muuten viitata suoraan? :thinking:

Eikö appseilla yleensä ole joku url-jakonamiska, joka tuottaa selainversioon vievän osoitteen?

Foorumilaisen oikea nimi ei näy ainoastaan käyttäjäluettelossa, jos hän on sen ilmoittanut, vaan myös sähköpostin lähettäjänä, kun hän vastaa minun viestiini ja saan vastauksen sähköpostiin. Kaikki eivät ehkä halua omaa nimeään levitettävän.

2 tykkäystä

Tämä on totta. Tämän vuoksi tuolla profiilissa näkyy sen “Koko nimi” kohdan vieressä, että se näkyy kaikille.

Jos viestiä muokkaa, niin jostain syystä alkuperäinen muokkaamaaton versio jää kummittelemaan taustalle. Esim. kun palaa viestiin upotetuista linkeistä takaisin viestiin, niin huomaakin palanneensa muokkaamattomaan versioon. Mistä tämä johtuu?

Ei pitäisi jäädä. Hmm. Anna esimerkki ja muokkaa tuota viestiäsi?

Ööh, joo, tarkoitin tuota viimeisintä viestiäni ketjussa Liturgisia kauneuksia. Mutta nyt ongelma näkyykin poistuneen, eli “kumittelu” näkyy lakanneen. Voisikohan ongelma johtua oman koneeni selaimesta (Chrome), sillä nyt olen työpaikan koneella (Explorer) ja siinä siis toimii ihan normaalisti.

1 tykkäys

Nyt olen taas omalla koneella ja ongelma on sama kuin aamullakin. Mutta eipä tuo nyt maailmaa kaada, joten olkoon.

@Silvanus

Voiko näitä ketjuja jakaa millään tavoin sivuihin, kun nyt niistä tulee helposti kilometrin pituisia?

1 tykkäys

Ei voi. Tuota oikealla olevaa selausvekotinta voi toki käyttää, ja yleensä kun klikkaat ketjua, sinut viedään siihen viestiin, jota olet viimeksi lukenut.

Täällä uudella puolella on niin paljon kaikkia ihmeellisiä teknisiä ratkaisuja, että niitä vain vähitellen ja sattumalta oppii käyttämään. Ihan mielenkiintoista oppimista.

2 tykkäystä

No eipähän tuo nyt mikään maankaato-ongelma ole. Kyllä tämän kanssa toimeen tullaan.:slight_smile:

Onko jotain keinoa päästä suoraan ketjun avausviestiin?