Lasten kuritus

Näin jehovalaisilla. Erään evlut kirkkoherran kanssa keskustelin asiasta ja hän sanoi, että ei lasten vanhempien kanssa keskustellessa voi kieltää ruumiillista kuritusta. Raamatusta ei hänen mielestään löydy perusteita sen kieltämiselle. Mikähän lie virallinen kanta…

Kyllä kirkon virallinen kanta varmasti tuomitsee ruumiillisen kurituksen. (Sana kuritushan ei itsessään viittaa fyysiseen väkivaltaan.) Omasta mielestäni Raamatulla ei voi ruumiillista kuritusta perustella, koska vitsa, jota Raamatun mukaan ei saa kasvatuksessa säästää, ei Lähi-Idän paimenten työkalupakissa ole lyömäase vaan ohjausväline. Siis lasta tulee ohjata oikeaan suuntaan, ei lyödä. Vaikka lasten lyömistä ei Raamatussa suoraan kielletä, niin eiköhän sitä koske sama kuin muun ikäistenkin lyömistä, eli minkäänlainen fyysinen väkivalta ei kristityllä tule kysymykseen muuten kuin äärimmäisessä itsepuolustus- tai pakkotilanteessa.

Mitä tulee tuohon Iltalehden uutiseen, niin ymmärrän kyllä Jehovan todistajien opetuksen ongelmat, mutta pidän vielä ongelmallisempana, jos valtiovalta alkaa sensuroida uskontokuntien opetuksia epämääräisillä “think about the children” -perusteluilla.

1 tykkäys

Pisteet kyllä ko. kirkkoherralle, kun kehtaa sanoa noin kontroverssin mielipiteen noin suoraan ääneen.

Raamatusta ei varmaan löydy perusteita moneen muuhunkaan toimeen. Ei puhuta mitään pyöräilykypäristä, esimerkiksi.

4 tykkäystä

Ef 6:4:

Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan.

Kol 3:21:

Isät, älkää aina moittiko lapsianne, etteivät he masentuisi.

Näissä kohdissa ei suoraan väkivaltaa kuristuksessa kielletä, mutta kyllä niistä saa sen kuvan, että hyvä kristitty kasvattaja huomioi sen tiedon, mikä meillä on lapsen mielenterveydestä ja hyvästä kasvatuksesta, ja pyrkii lempeään kasvatukseen.

4 tykkäystä

Tuli tuossa mieleen, että jos tuo aloituksessa mainitsemani pappi on sielunhoitotilanteessa pariskunnalle, jolla on lapsia. Ja sitten pariskunta kertoo, että he aikovat ruumiillisesti kurittaa lastaan. Niin jos pappi sen hiljaa hyväksyy, niin onko jo se rikoksen suosimista. Ja eikö papin tulisi tuossa tilanteessa tehdä lastensuojeluilmoitus. Mitkähän lie viralliset ohjeet…

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.