Luterilaiset jumalanpalvelusyhteisöt

messu

#1

Vanhalla foorumilla on lyhyehkö kokooomaketju luterilaisista jumalanpalvelusyhteisöistä. Täältä uudelta foorumilta en sellaista löytänyt.

Onko tilanteessa tapahtunut muutoksia? Erityisesti kiinnostaisi, onko pk-seudulla tapahtunut muutoksia suhteessa vanhan ketjun listaukseen. SLEY:n Luther-kirkko on ainakin uusi. Ilmeisesti Itä-Helsingissä ei ole toiminnassa yhtäkään jumalanpalvesyhteisöä sen jälkeen kun SRO lopetti messut Siilitien puretussa seurakuntatalossa?


#2

Viittaamassasi vanhan foorumin ketjussa on paljon hyviä linkkejä (SLEY, KL, LHPK jne.). Luulisi, että näitä linkkejä seuraamalla asiasta kiinnostuneet löytävät kaipaamaansa ajantasaista tietoa.


#3

Helsingissä on myös paikallisseurakuntien omaa toimintaa olevia jumalanpalvelusyhteisöjä. Tällaisena voidaan minusta pitää mm. “Lähiksen messua”, joka on sunnuntaisin klo 15 Lähetyskirkolla.


#4

Päivitetäänpä tilannetta Pirkanmaan osalta: Kansanlähetys on uudistanut konseptiaan ja sunnuntaitilaisuus kulkee nykyään nimellä Hetket yhdessä. Siinä on siis eroteltu erikseen opetushetki, ehtoollishetki, ylistyshetki ym, joilla kaikilla on oma ilmoitettu alkamisaikansa. Lisäksi osien järjestystä on sotkettu siten, että kahviosuus on osien välissä eikä lopussa.

Uuden konseptin mukaisissa tilaisuuksissa en ole käynyt, ennen uudistusta käytiin miehen kanssa Kansanlähetyksellä kahdesti. Molemmat oltiin sitä mieltä, että sinänsä ihan jees toimintaa ja opetusta, mutta ei se oikein vastaa tarvetta seurakunnalle. Yhteisöllä ei ole edes omaa pappia, joten ehtoollisen järjestyminen on siitä kiinni, pääseekö joku pappi muualta paikalle. Ja koko toiminta on ERITTÄIN matalakirkollista. En siis tiedä, voiko tätä toimintaa pitää varsinaisesti jumalanpalvelusyhteisönä.


#5

Yksi hyvin aktiivinen jumalanpalvelusyhteisö on Verkosto. Ohessa taltioitu messu viime vuoden juhannusta edeltävältä sunnuntailta ja ensimmäisenä virtenä ’Taas kukkasilla kukkulat’ - melodiasta tuttu ’Niin ihanaa on ylistää’ eli virsi 342. Sakari Heikkilä ja Verkostokollektiivi, olkaa hyvät. Liturgi Panu Pitkänen, saarna Marko Huhtala.


#6

Eilen illalla laulamassa Hoosiannaa, Tiellä ken vaeltaa ja monia muita lauluja Verkostoyhteisön adventtimessussa. Lisäksi myynnissä oli Verkostokollektiivin uusin cd viiden euron tarjoushintaan, jonka ostin.