Maailman nuortenpäivät - WYD

Ensi viikolla Krakovassa on katolisen kirkon suurtapahtuma, Maailman Nuortenpäivät. Osa ulkomaisista vieraista osallistuu jo aikaisemmin ns. päiviin hiippakunnassa, joita järjestetään koko Puolassa. Väkeä on jo tullut kymmenin tuhansin Etelä-Amerikkaa myöten ja erilaisia tapahtumia järjestetään, tässä lähellä mm. oli eilen heille rukoustilaisuus ja konsertti autiomaassa. Alueemme kuuluu Sosnowiecin hiippakuntaan, jonka piispa on antanut tälle päivälle nuortenpäiville tulleiden vieraiden takia dispenssin perjantaikatumuksesta ja -paastosta koko hiippakuntaan. Hauska vain, että vierestä kulkeva kylätie on myös kunnan, seurakunnan ja hiippakunnan raja ja tuolla toisella puolella olevilla naapureilla ei ole mitään dispenssiä, Częstochowan arkkipiispa ei ilmeisesti pitänyt sitä tarpeellisena :wink:


Ajankohtaista-alueen aloitusviestit ovat wiki-viestejä, joita kuka tahansa voi muokata. Aloitusviestiin lisätään olennaiset uutislinkit ja muut, joiden perusteella ketjussa käydään keskustelua. Aloitusviestin kirjoittaja tai joku ylläpidosta muuttaa ensimmäisen viestin wiki-viestiksi.

Aloitusviesti on siirretty toisesta ketjusta.

Pieni videopläjäys tuolta mainituilta kirkon nuortenpäiviltä :slight_smile:
https://www.facebook.com/momepl/videos/1421049604578566/

Olipa kiva video. Sitä katsellessa rupesin miettimään sellaista yksinkertaista asiaa, että nunnat ja munkit ovat myös nuoria (jos siis sattuvat olemaan nuoria). Ja siihen liittyen, että siis kutsumus on oikeastaan “vain” paikka, jossa eletään ja kasvetaan – ei sen enempää.

Tuollaisista kansainvälisistä kokoontumisista tulee hyvä mieli ainakin näin tietokoneruudun takaa. Tuollainen tapahtuma on konkreettinen osoitus ja muistutus siitä, että kristinusko on maailmanlaajuinen juttu. Ei vain oma pieni uskonyhteisö omassa pienessä maassa oman etnisen porukan kesken. Siitäkin huolimatta, että tämä on vain yhden kirkkokunnan tapahtuma.

Pistää jälleen kerran miettimään sitä, miten uskonto sotkeentuu aina nationalismiin.

2 tykkäystä

Yksi viesti siirrettiin toiseen ketjuun: Uskonto ja nationalismi. Käydään ko. aihetta käsittelevä keskustelu siellä.

Tässä vielä Venäjällä tehty monikielinen versio nuortenpäivien tunnushymnistä :slight_smile:

https://www.youtube.com/watch?v=ru-IUR0HDYs

OK, vielä pari muuta. Virallinen puolalainen versio:

Ja tässä ukrainankielinen Lvivistä:

Täällä myös vähän enemmän kieliä ja videomateriaalia:

Pakko oli jatkaa vielä tällä videolla Mizoramista

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.