Marttyyrien tuki yms

Osaako joku kertoa tiivistelmän siitä, millainen kenttä nykyään on Stefanus-lähetys, Marttyyrikirkon tuki, Marttyyrien ääni jne?

Noin joka viides minuutti yksi kristitty kuolee uskonsa takia.

Tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta vainojen todellisuudesta nykypäivänä ja kerätä myös tukea vainotuille sekä heidän perheilleen siellä, missä apua tarvitaan kipeimmin.

Lähtökohtamme on raamatunpaikka: ”Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina; muistakaa pahoinpideltyjä, sillä onhan teillä itsellännekin ruumis.” (Hebr. 13:3)

1 tykkäys

Mitä tarkoitat, millainen kenttä? Järjestöinä?

Joo, vähän noiden keskinäistä suhdetta ja sellaista. Onko joku järjestöistä tuhannen hengen liitto ja toinen kymmenen hengen kerho? Miksi noita ylipäänsä on useampia?

Stefanus-lähetyksen nimi on Suomessa vaihtunut Marttyyrien Ääneksi. Se on tunnustuskuntiin sitoutumaton järjestö, johon ilmeisesti kuuluu yksittäisiä kristittyjä eri kirkoista/seurakunnista. Suomessa tuskin on iso se joukko, joka toimintaa pyörittää. Sillä on ohjelmaa Radio Deissä ja TV7:ssä ja tiedotuslehti “Marttyyrien ääni” ent. Stefanus-viesti.

Jakaa tietoa vainotuista kristityistä ja yrittää saada näille apua.

Marttyyrikirkon ystävät on kaiketi sitten eri pulju samalla asialla. Näkyy googlettelun perusteella mahdollisesti rikkoneen lakia keräämällä rahaa ilman rahankeräyslupaa. :thinking:

Marttyyrikirkon ystävät on syytetty, ei ainakaan vielä tuomittu.

Yhdistysrekisterihaulla tuli vielä vastaan Vainottujen Kristittyjen Tuki - Stöd för Förföljda Kristna ry.

Mietin tässä sellaista, että tapaninpäivän aikoihin Tampereen va:n baari-iltaan kutsuisi jonkun tuollaisen järjestön edustajan. Tämä on ihan omaa ajatteluani vasta. Konkreettisempaa ehdotusta varten pitäisi vähän katsoa mitä näitä järjestöjä on.

2 tykkäystä

Myös Opendoors tekee vastaavaa työtä.

Jaaha, eli neljä järjestöä jo. Tuleeko vielä viides joltakulta…?

Tiedoksi, että Marttyyrien Ääni kertoi heidän tekevän parin muun kanssa yhteistyötä, neljännestä eivät olleet kuulleet. Ergo, järjestöt eivät tämän perusteella ole kränäväleissä. (Eikä ehkä ole niin väliä mihin noista ottaa yhteyttä.)

1 tykkäys