Median toiminta lib-kons-tulkintojen taistossa evl-kirkossa

Uskonnollis-eettinen keskustelu, jopa kamppailu, on meneillään. Juuri nyt taisto käy kiivaimmin avioliittoon vihkimisen suhteen. Vastakkain ovat liberaalit ja konservatiivit (pitäisin enemmän sanasta traditionalistit).

Mutta on muitakin kiistakysymyksiä. Naispappeuden pakotettukaan hyväksyminen ei ole vieläkään lyönyt täysin läpi. Jotkut yhä nikottelevat.

Tässä(kin) taistossa on media valinnut puolensa. Ainakin suuri ja mahtava valtamedia. Myös suuressa maailmassa, ja sen sähköisessä viestinnässä. Media voi valita, haluaako se välittää tasapuolisesti ja objektiivisesti uutisia ja faktoja, vai yrittää kääntää yleisön päätä ja mieltä haluamaansa, valitsemaansa, oman jengin suuntaan.

Olen huomannut tämän sanomalehtien ja median nettisaittien suhteen, mutta yllätyin, kun luin tänään, että Facebook on myös yrittänyt ajaa agendaansa valikomalla ja sensuroimallai

Facebookin työntekijät ovat poistaneet konservatiivisia uutisartikkeleita ihmisten näkyviltä ja laittaneet tilalle itseään miellyttävämpiä, kertoo Gizmodo.

Hesari ainakin aktiivisesti poistaa kommentteja, jotka eivät ole lehden linjan mukaisia. Esimerkiksi kristinuskoon positiivisesti suhtautuvat, aborttia vastustavat, NATO-vastaiset ym. kommentit poistetaan usein hyvin sutjakkaasti HS:n kommenttiketjuista - etenkin, jos ne ovat saaneet useita tykkäyksiä tai herättäneet keskustelua. Itse olen lopettanut kommentoimisen ko. median kommenttiketjuissa kokonaan ja siirtynyt muualle kommentoimaan.

3 tykkäystä

Voin todistaa samaa.

Perustin hs.fi-kommentointitunnuksen kun vaimoni tilasi nettilehden, mutta HS on jättänyt julkaisematta ainakin kolmasti täysin asiallisen ja laillisen kommenttini.

Lopetan kommenttien lukemisen enkä usko usein meneväni lukemaan kyseistä aviisiakaan.

1 tykkäys

Kalevassa tuoksuu sama henki. Syksyllä uutisoi paavin anteeksipyynnöstä homoasiassa. Joku kommentoija innnostui ja harkitsi tämän vuoksi liittymistä katoliseen kirkkoon,johonka vastasin ainoastaan kommentin että “kat.kirkko ei tule koskaan hyväksymään homoliittoja eikä edes naispappeutta.” Kommentti ei koskaan näkynyt keskustelussa.

Todella surulliselta näyttää asiat.

1 tykkäys

Kotimaa24-saitilla on, palstan yleiseen agendaan ja tasoon verrattuna, virkistävän poikkeuksellisen kiintoisa blogi.

https://www.kotimaa24.fi/blogit/pirkkalan-monisteesta-hengelliseen-vakivaltaan/comment-page-1/#comments

1 tykkäys

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.