Nuorisojärjestöjen tuet, Opko vs. KL

Valtakunnallisille nuorisojärjestöille myönnettiin tukea, mm. Opko sai n. 80 000. Kansanlähetys haki mutta ei saanut.

Onko järjestöjen profiilissa olennaista eroa, vai jokin muu perustelu sille miksi noin?

Kuka tai mikä taho myönsi, mistä tieto on peräisin? Olisi hyvä tietää mihin tukeen viitataan. En tunne tapausta.

Opiskelija- ja koululaislähetys Opko keskittyy täysin nimensä mukaiseen työhön, Kansanlähetys tekee pääosin paljon muutakin. Yhteistä noilla on paljon, viidennen herätysliikkeen taustat ja perustajahenkilöt. Opko, ennen Ylioppilaslähetys alkoi Suomen Raamattuopiston ja Kansanlähetyksen henkilöiden perustamana ja jatkaa edelleen läheistä yhteistyötä viidesläisten kanssa.

Arghs, linkki jäi: Nuorisojärjestöille avustuksia yli 18 miljoonaa euroa - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriö

Listalla on useita järjestöijä, joista näkee suoraan nimestä niiden olevan uskonnollisia, poliittisia tai selvästi yhden harrastuksen järjestöjä. Osasta kuten “Lasten ja nuorten keskus” tätä ei kuitenkaan voi päätellä mihinkään suuntaan.

Vaikea sanoa mitään noiden tukien myöntämisperusteista. Joku Seta sai 146 t €. Kyllähän Kansanlähetys tekee myös arvokasta nuorisotyötä. Ehkä se ei vain ole miellyttänyt tuenmyöntäjiä. Poliittiset järjestöt tuntuvat saavan myös paljon, useita satoja tuhansia euroja.

Jep. Kovin erityyppisiä järjestöjähän listalla on. Osa on ihan selkeitä tietyn harrastuksen järjestöjä, mutta vähemmistöä ne ovat.

Sensuurikirves näemmä heilunut taas kuin entisaikojen metsäsavotoilla…

Keskustelu puoluepolitiikasta ei kuulu tälle foorumille, tästä on sinuakin useampaan otteeseen ohjeistettu. :upside_down_face: Puoluepoliittiset nuorisojärjestöt eivät myöskään ole tämän ketjun aloituksen aihe.

1 tykkäys

Minun viestini ei ainakaan ollut millään tavalla polittinen, vaan pelkkä neutraali huomio.

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.