Ortodoksisia kirjajulkaisuja


#1

Ortodoksinen Veljestö ry julkaisee lähikuukausina kolme metropoliitta Anthony Bloomin pientä kirjaa:

  • Elävä rukous (rukouksesta; tämä on minun suosikkini näistä kolmesta)

  • Tuhlaajapojan paluu (tässä hän käy läpi joitakin Raamatun kertomuksia ja vertauksia (sokea Bartimaios, fariseus ja publikaani, Sakkeus, tuhlaajapoika, tuomiovertaukset)

  • Rukouskoulu (tässä kirjassa on myös metropoliitta Anthonyn haastattelu, jossa hän kertoo monenkirjavasta elämästään: Venäjä, Persia, Ranska, Englanti)

Nämä on julkaistu kaikki suomeksi 1970-luvulla, mutta niitä saattaa joskus löytää käytettynä, tavallisesti huonokuntoisina.

Suomeksi on hiljattain julkaistu metropoliitta Anthonyn elämäkerta: Tämä pyhä mies. Vaikutelmia metropoliitta Anthony Bloomista, kirjoittanut Gillian Crow


#2

Ortodoksisen Veljestön julkaisemat metropoliitta Anthonyn kirjat ovat nyt ilmestyneet. Ovat tilattavissa ainakin Valamon luostarista 25€/kpl. Olen vasta aloittelemassa niihin tutustumista, hyvältä vaikuttaa. Ainoastaan kirjojen laatu esineenä harmittaa minua: Tuhlaajapojan paluusta on jo sivut irtoamassa, selän liimaus pettää.


#3

Kirjoitin tästä asiasta arkkimandriitta Sergeille, joka on Ortodoksisen Veljestön puheenjohtaja, ja kysyin, voisiko veljestö harkita seuraavissa julkaisuissa jotakin parempaa tekniikkaa.


#4

Arkkimandriitta Sergei lupasi, että sinä voit vaihtaa risaisen kirjan uuteen. Hän aikoo keskustella veljestön hallituksen kanssa, voisiko kirjat tulevaisuudessa sitoa.