Paavi Franciscuksen tutkinnot ja opinnot

Mitä akateemisia oppiarvoja paavilla on?

Ei välttämättä mitään. On myös spekuloitu että paaviksi valittava henkilö voisi olla maallikko valinnan hetkellä. Kuitenkin ollakseen asemansa mukaisesti Rooman piispa, hänen tulee olla henkilö joka voidaan vihkiä papilliseen säätyyn.

Jos puhut tästä nimenomaisesta tämänhetkisestä paavista, niin sitä en kyllä tällä hetkellä tarkkaan tiedä. Hän on jesuiitta ja jesuiitat opiskelevat akateemisen loppututkinnon.

In the sixth grade, Bergoglio attended Wilfrid Barón de los Santos Ángeles, a school of the Salesians of Don Bosco, in Ramos Mejía, Buenos Aires. He attended the technical secondary school Escuela Técnica Industrial N° 27 Hipólito Yrigoyen,[15] named after a past President of Argentina, and graduated with a chemical technician’s diploma.[2][16][17] He worked for a few years in that capacity in the foods section at Hickethier-Bachmann Laboratory[18] where his boss was Esther Ballestrino. Before joining the Jesuits, Bergoglio worked as a bar bouncer and as a janitor sweeping floors, and he also ran tests in a chemical laboratory.

Wikipedia ei kerro tuon enempää hänen opinnoistaan. Jonkinlaiselta kemian laborantilta tai -teknikolta vaikuttaa.

Kertoipa kyllä Wikipediakin enemmän. Jesuiitaksi tultuaan hän valmistui filosofian lisensiaatiksi ja opetti psykologiaa ja kirjallisuutta. Edit. Ja opettipa teologiaakin.

Paavi Franciscuksesta näkee toisinaan sanottavan, että hänellä olisi takataskussaan luonnontieteiden maisterin tutkinto kemian alalta. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Nuori Bergoglio opiskeli kyllä luonnontieteitä juuri kemia pääaineenaan ja suunnitteli kemistin uraa; hän taisi ehtiä työskennelläkin vähän aikaa kemistinä, mutta se oli enemmän tai vähemmän työharjoittelun luontoista toimintaa. Akateemista loppututkintoa hän ei siis vastoin yleisiä luuloja tältä alalta ehtinyt saada ennen kuin hengellisen kutsumuksen saaneena vaihtoi alaa. Hän on teologi ja sellaisena toki varsin pätevä. Ei kylläkään niin pätevä kuin edeltäjänsä. Yleensä paavit olleet filosofeja ja teologeja. 1300-luvulla monet olivat Padovan yliopiston juristeja (kanoninen oikeus pääaineenaan). Heidän jättämänsä jälki kirkkohistoriaan ei ollut kaksinen. Ensimmäiset paavit eivät tietenkään olleet akateemikkoja lainkaan. Pietari oli kalastaja, kuten tiedämme.

Onko tietoa tyyliin oppiasteesta tai tutkimusten aiheista?

Olisiko tästä artikkelista apua?

Kiinnostava artikkeli. Kiitos!