Paavi kutsuu ajatusta co-redemptrix-dogmista pöljyydeksi

5 tykkäystä

Voisiko joku muistin virkistykseksi selittää lyhyesti, kuinka tämä liittyy asian aiempaan käsittelyyn.

Tämä uutinen paavin lausunnosta Mariasta ja mitä Maria olisi sanonut tai antanut ymmärtää on perusteeton, vaikkakin raamatullinen, mitä Marian kanssa-lunastaja asemaan tulee.

Jos puhutaan, mitä Maria on sanonut tai antanut ymmärtää, niin ne on Raamatussa, eikä mielestäni ihmisen itseymmärryksessä.

Marian kanssalunastajan asema on toistuvasti tehty selväksi paavi Johannes Paavali II:n lukuisissa lausumissa, etenkin 80-luvun lopulla, jotka sisälsivät myös (turhan) huolen Maria-palvonnan vähenemisestä.

Ratzingerin kantaa tässä esitellään linjautuvaksi nykyisen paavin lauseeseen, mitä Marian co-redeemer asemaan tulee. Sitten kun lukee tuota alotuksessa ollutta englanniksi käännettyä uutista, niin siinä sanotaan Ratzingerin selittäneen, että Maria on kanssasovittaja Jeesuksen kautta? Tällainen voi “tuntua” viisaudelta tai syvällisyydeltä.

Arvostan että löytää jotain negatiivista sanottavaa, vaikka olisikin samaa mieltä. Tämä on mainio tapa, johon itsekin pyrin.

3 tykkäystä

Otan ontuvat kehusi vastaan.

1 tykkäys

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.