Päivän raamatunteksti


#1

Raamatuntekstejä päivälle. Kännykän ohjelma arpoi seuraavan osuvan psalmitekstin, joka on kokonaan luettavissa linkistä.

Pyhäkössä saan nähdä sinut, kokea sinun voimasi ja kirkkautesi. Suurempi kuin elämä on sinun armosi. Minun huuleni ylistävät sinua.
‭‭Psalmit‬ ‭63:3-4‬ ‭FB92‬‬

http://bible.com/330/psa.63.3-4.fb92

Yhteenveto

Psalmi 63
Sinun armosi on suurempi kuin elämä
1 2. Sam. 15:23 Daavidin psalmi, jonka hän sepitti Juudan autiomaassa.
2 Ps. 42:2,3, 84:3 Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan.
Sieluni janoaa sinua,
ruumiini ikävöi sinua
ja uupuu autiomaassa ilman vettä.
3 Ps. 11:7+ Pyhäkössä saan nähdä sinut,
kokea sinun voimasi ja kirkkautesi.
4 Ps. 5:8 Suurempi kuin elämä on sinun armosi.
Minun huuleni ylistävät sinua.
5Jumalani, minä kiitän sinua niin kauan kuin elän,
minä turvaan sinuun, kohotan käteni sinun puoleesi.
6 Ps. 23:5 Sinä ravitset minut kuin parhaissa pidoissa,
ja minä ylistän sinua riemuitsevin huulin.
7 Ps. 4:5+ Minä ajattelen sinua levätessäni,
sinä olet mielessäni yön hetkinä:
8sinä olet tullut avukseni,
ja minä saan riemuita siipiesi suojassa.
9Koko voimallani minä tarraudun sinuun,
ja sinun oikea kätesi tukee minua.
10Tuho kohtaa ne, jotka vaanivat henkeäni:
he joutuvat maan syvyyksiin.
11Heidät annetaan miekan saaliiksi,
heistä tulee sakaalien ruokaa.
12 Ps. 61:7,8 Antakoon Jumala kuninkaalle paljon iloa.
Riemuitkoon jokainen, joka vannoo Jumalan nimeen!
Mutta valehtelijoiden suu tukitaan.


#2

Ortodoksisen kirkon verkkosivuilla on päivän Raamatun tekstit ja synaksario (tänään muisteltavien pyhien elämäkerrat).

20.11.2017


#3

Kännykkään saa katolisen IBreviary-sovelluksen, siinä on monenlaista ja monella kielellä (paitsi suomeksi).


#4

Päivän teksti:

Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden, pyyhi pois syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni. Minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina edessäni. Sinua Ainoaa vastaan olen syntiä tehnyt, olen tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi.

Yhteenveto

”Musiikinjohtajalle. Daavidin psalmi profeetta Naatanin tultua hänen luokseen sen jälkeen, kun hän oli yhtynyt Batsebaan.

Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden, pyyhi pois syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni. Minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina edessäni. Sinua Ainoaa vastaan olen syntiä tehnyt, olen tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi. Sinä osoittaudut vanhurskaaksi puheessasi ja puhtaaksi tuomitessasi. Katso, synnin alaisena olen syntynyt, synnin alaiseksi sikisin äitini kohdussa. Totuutta sinä tahdot sisimpään saakka, ja salassa sinä ilmoitat minulle viisauden. Puhdista minut synnistä iisopilla, niin minä puhdistun. Pese minut, niin tulen lunta valkeammaksi. Anna minun kuulla iloa ja riemua, ratketkoot riemuun luut, jotka olet murskannut. Peitä kasvosi näkemästä syntejäni ja pyyhi pois kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista vahvaksi henki minun sisimmässäni. Älä heitä minua pois kasvojesi edestä äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi. Anna minulle jälleen pelastuksesi ilo ja tue minua alttiuden hengellä. Minä tahdon opettaa väärintekijöille sinun tiesi, että syntiset palaisivat sinun luoksesi. Vapauta minut verivelasta Jumala, Jumala, minun pelastajani. Silloin minun kieleni laulaen ylistää sinun vanhurskauttasi. Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun ylistystäsi. Sillä sinä et halua uhria, sen kyllä antaisin, polttouhri ei ole sinulle mieleen. Jumalalle kelpaava uhri on särkynyt henki. Särkynyttä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, halveksi. Tee laupeudessasi hyvää Siionille, rakenna Jerusalemin muurit. Silloin sinä miellyt vanhurskauden uhreihin, polttouhreihin ja kokonaisuhreihin. Silloin uhrataan härkiä sinun alttarillasi.”
‭‭Psalmit‬ ‭51:1-21‬ ‭FINRK‬‬
http://bible.com/1745/psa.51.1-21.finrk


#5

”Yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.””
‭‭Luukas‬ ‭2:13-14‬ ‭FINRK‬‬
http://bible.com/1745/luk.2.13-14.finrk


#6

”Herran nimi on vahva torni, vanhurskas juoksee sinne ja saa turvan.”
‭‭Sananlaskut‬ ‭18:10‬ ‭FINRK‬‬
http://bible.com/1745/pro.18.10.finrk


#7

Pari raamatunkohtaa tuli tänään mieleeni, joista ensimmäinen kännykkäsovelluksen ehdottama päivän tekstiksi :

Näin sanoo Herra: ”Kirottu se mies, joka turvaa ihmisiin, luottaa lihan käsivarteen ja jonka sydän luopuu Herrasta. Hän on kuin alaston puu arolla, ei hän näe mitään hyvää tulevan. Hänen on asuttava helteen polttamalla aavikolla, asumattomassa suolamaassa. Siunattu se mies, joka luottaa Herraan ja jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka levittää juurensa puroon asti. Ei se pelästy helteen tuloa, vaan sen lehdet pysyvät vihreinä. Kuivanakaan vuonna ei sillä ole hätää eikä se lakkaa tekemästä hedelmää. (‭Jeremia‬ ‭17‬:‭5-8‬ FINRK)

Lopuksi: vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevässä voimassaan. Pukekaa yllenne Jumalan koko taisteluvarustus voidaksenne kestää Paholaisen juonet. Emmehän me taistele verta ja lihaa vastaan vaan hallituksia ja henkivaltoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita ja taivaan avaruuden pahoja henkiolentoja vastaan. Ottakaa sen tähden yllenne Jumalan koko taisteluvarustus, niin että voitte pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, pukeutuneina vanhurskauden haarniskaan, ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumia kohtaan. Ottakaa kaikessa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki Pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki alituisessa rukouksessa ja anomisessa rukoillen joka hetki Hengessä. Sen vuoksi valvokaa kaikessa kestävinä ja rukoilkaa kaikkien pyhien puolesta (‭Efesolaisille‬ ‭6‬:‭10-18‬ FINRK)


#8

Tänään on taas se päivä jolloin päivän evankeliumina on ainakin joillain tavoilla tulkittuna kontemplaatiota käsittelevä teksti.

  1. Ja heidän vaeltaessaan hän meni muutamaan kylään. Niin eräs nainen, nimeltä Martta, otti hänet kotiinsa.
  2. Ja hänellä oli sisar, Maria niminen, joka asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettansa.
  3. Mutta Martta puuhasi monissa palvelustoimissa; ja hän tuli ja sanoi: “Herra, etkö sinä välitä mitään siitä, että sisareni on jättänyt minut yksinäni palvelemaan? Sano siis hänelle, että hän minua auttaisi.”
  4. Herra vastasi ja sanoi hänelle: "Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet,
  5. mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois."

Dailygospel.org liittää tähän evankeliumitekstiin tulkitsevaksi osioksi otteen pyhän Kolminaisuuden Isabelin tekstistä.

If my desires, my fears, my joys or my sorrows, if all the movements proceeding from these “four passions” are not perfectly directed to God, I will not be solitary: there will be noise within me. There must be peace, sleep of the powers, "the unity of being.” “Listen, my daughter, lend your ear, forget your people and your father’s house, and the King will become enamored of your beauty.” (Ps 44[45]:11-12)… To forget “your people” is difficult, I think, for this people is everything which is, so to speak, part of us: our feelings, our memories, our impressions, etc.… when the soul has made this break, when it is free from all that, the King is enamored of its beauty…

https://dailygospel.org/AM/gospel