Patriarkka Kirill: Abortinvastainen työ prioriteetti

1 tykkäys

Pitipä ihan käydä katsomassa tilastoja. Venäjä on edistynyt tässä asiassa huomattavasti: neuvostovallan viime vuosien 4 miljoonasta abortista per vuosi on tultu alle miljoonaan, mikä toki silti on melkoinen luku. 1970-luvun alussa NL:ssa aborttiin päättyi 75% raskauksista.

2 tykkäystä

Venäjällä on valtavat aborttiluvut suhteessa väkilukuun, mutta Yhdysvalloissakin ne ovat suuremmat per henki kuin esim Suomessa. Yhdysvalloissakin abortti on kristityille tärkeä vaikutuskohde, tulos ei vaan näytä muihin länsimaihin verrattuna kovin hyvältä.

Oma teoriani on, että aborttia vastustetaan tehokkaimmin tekemällä ihan muita asioita kuin abortin vastustusta. Esim muuttamalla yhteiskuntaa siten, että nuorella perheellä on turvattu asunto, terveydenhuolto, toimeentulo, lapsien koulutus jne. Ja että kaikki lapset saavat järkevää seksuaalikasvatusta, jossa huomioidaan myös se, että kaikki nuoret eivät valitse odottamista.

Jos nuoren äidin tilanne on se, että ei ole kotia, ja jos töitä löytyy, ei ole realistisen hintaista päivähoitoa, joten vaihtoehto on joko abortti tai uhka äärimmäisestä köyhyydestä, abortin saattaa valita sekin, joka tietää tekevänsä väärin. Venäjällä on myös äärimmäistä kurjuutta, kommunismin perintönä tulleen arvotyhjiön lisäksi. Minusta molempien eteen pitää tehdä töitä, jotta muutosta syntyy. Ja varmasti moni tekeekin, työtä vaan on paljon.

4 tykkäystä

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.