Politiikan ilmiöitä Suomessa

Vaikuttiko Sipilän Yle-kritiikki Suomi-kuvaan? – ”Kuin Pohjois-Korea, Turkki tai Venäjä
(Uusi Suomi)

Ajattelin, että trumppilainen käsitys vapaasta mediasta ei ihan näin äkkiä rantautuisi Suomeen. Taisi olla väärin veikattu.
(Jarno Lappalainen, Vihreiden lehdistösihteeri)

Näkökulma: Antaisitko Juha Sipilän haltuun ydinasesalkun?
(Iltalehti/Tommi Parkkola)

Tutun kertomuksen ääriviivat alkavat hahmottua jälleen: Sipilä resonoi Kremliä, Sipilä resonoi Trumpia, joka taasen on Kremlin luoma Mantsurian kandidaatti… Terrafamen alasajo on etelä-suomalaisille Vihreille elämän ja kuoleman kysymys. Sinivihreät ja Kokoomuksen euroatlanttisen (erit.Stubb) idealismin kannattajat ovat taasen pettyneitä Keskustaan sen nuivan NATO-asennoitumisen takia ja siksi antavat nyt hyvin koordinoitua epäsuoraa tulta pääministeri Sipilää vastaan omien ei-niin-selvästi-politiikassa mukana olevien kannattajiensa kautta.

Sipilän muiluttajien joukkoon ovat liittyneet myös todellisten, mutta myös kuvittelemiensa, syiden takia traumatisoituneet uusMcCarthyistisen* maailmankuvaan myötämielisesti suhtautuvat ex-poliitikot, virkamiehet, byrokraatit ja toimittajat. Jääkiekkomailoihin ja kyniin ovat asian puolesta taasen tarttuneet monet päivystävät anarkistit ja vastamaahanmuuttokriitikot, jotka osaavat nähdä tässäkin ilmiselviä rasistisia ja fasistisia aineksia. Ja vaikka kyse ei olisikaan edellämainituista ismeista, Sipilää vastaan hyökkääminen on samalla hallituksessa olevia perussuomalaisia vastaan taistelemista. Vasemmisto on myös mukana, vaikkakaan he eivät tällä kertaa ole eturintamassa, vaan haistavat populistisesti tilanteessa haaskan kutkuttavan kihelmöivää tuoksua.

Itse olen luontaisesti euroatlanttisen realismin kannattaja ja sitä mieltä, että YLE:n Atte Jääskeläinen suoriutui hyvin. Yhtä lailla Sipilän eilinen -paikoin sangen inhmillinenkin- meriselitys kelpasi minulle. Tulevaisuus sitten osoittaa kuinka jäävi tai ei, hän on Terrafame -keississä ollut.

Koska YLE:n toimittajilla vaikuttaa tämän keissin kohdalla korostuvan nyt voimakkaasti vanhurskas, nöyrä ja oikeudenmukainen minäkuva uutisten ja tietojen toimittajina Suomen kansalle, näkisin hyväksi asettaa jonkinlaisen riippumattoman selvitysryhmän tai saatta alulle tutkimus, jossa nimenomaan selvitetäisiin kuinka paljon tämä heidän minäkuvansa on totta meidän veronmaksajien silmissä.


*joiden ”informaatiovaikuttaminen” muistuttaa ”manikeolaisen maailmankuvansa” ja siihen perustuvan yksipuolisen “uutisoinnin” puolesta putinlaista koulukuntaa. Toki, ”heistä” tai ”tästä” ei ole saatavilla samalla tavalla matskua, että siitä voisi kirjoittaa sellaisen kirjan kuin esim. Saara Juntusen ajankohtainen ja pääosin mukiinmenevä desantti Bäckmannista & Co:sta kertova Infosota-kirja oli ja on. Sen sijaan tieteelliseen artikkeliin tai pienimuotoiseen tutkimukseen evidenssiä Suomesta heistäkin myös löytyy -valitettavasti.


Uutisvuodon Baba Lybeck HS:ssä: Atte Jääskeläinen ei voi jatkaa Ylen vastaavana päätoimittajana.
(Iltalehti)

Näin veronmaksajana toteasin, että Baban ”oikeamiellisille” kavereilleen ylläpitämää fossiilia nimeltä Uutisvuoto ei tulisi enään jatkaa. Sen sijaan sille ja monille vastaaville ohjelmille tulisi luoda Yle-Teema -tyylinen kanava, jossa he saisivat pitää jöötään; taputella toisiaan selkään, kutsua toinen toisiaan toistensa ohjelmiin asiantuntijoina, trollausten uhreina jne. haastateltaviksi ja ennenkaikkea moraalielvistellä kuinka “roskasakkia” ja sivistymätöntä porukkaa suomalaiset pohjimmiltaan ovat. Terrafamenkin ylläpitäminen on kaikella tavalla kannattavampaa Suomelle kuin yleläisten Baban & Co:n rahoittaminen.

Tämä alue (ja foorumi) on tarkoitettu uskonnollisille aiheille. Keskustelu poliittisista aiheista sallitaan siina määrin kuin ne liittyvät uskonnollisiin aiheisiin. Tässä aloituksessa ei ole liittymäkohtaa.

2 tykkäystä