Puolustusvoimien kenttäpiispa julkaisi hämmentävän blogikirjoituksen

Ei varmaankaan. Merkit täyteen.

Eikö sinusta ole, tai voi olla, mitenkään kannattavaa/järkevää/vaivan arvoista tutustua jonkun “yksityishenkilön mielipidekirjoituksiin”? Tai puheenvuoroon missä tahansa muodossa? Ja katsoa ja arvioida miten hän perustelee näkemyksensä.

Sitähän mekin täällä teemme.

1 tykkäys

Ketju on väliaikaisesti suljettu ainakin 4 tunnin ajaksi johtuen suuresta määrästä yhteisön liputuksia.

Poistettu kohublogi löytyy yhä täältä: http://archive.is/m2gF4. Kenttäpiispa Pekka Särkiö kuvailee yhteiskuntamme luhistuvaa moraalia ja siihen johtaneita tekijöitä. Hän osui ajan hermoon, ja joutui poistamaan bloginsa ja pyytämään anteeksi. Hän pyysi anteeksi kirjoituksensa sävyä, ei sisältöä.

Mitä mieltä? Minusta joka sana on totta.

1 tykkäys

Tästä löytyy Ajankohtaisista ketju, joka on tilapäisesti suljettu. Kannattanee ensin selata sitä. Jos vielä tuntuu tarpeelliselta kysyä tai kommentoida, niin ainakin tietää, mitä kaikkea on jo sanottu.

Ahaa, en siis löydä täältä kaikkia ketjuja etsimisestä huolimatta. Pitääpä kaivella lisää.

https://uskojarukous.fi/t/puolustusvoimien-kenttapiispa-julkaisi-hammentavan-blogikirjoituksen/4445?u=sangennaro

No se ketju sulkeutui, kun siitä tuli aiheeseen kuulumatonta ateistivänkäystä, joten siksi et varmaan löytänyt sitä.

Totuuden puhujista ei pidetä. Profeetat joutuvat usein marttyyreiksi.

Pitäisi vain myötäillä muodikkaita olevia aatteita ja trendejä, ja hymistä vallanpitäjien ja valtamedian propagandan mukaisia fraaseja.

Nyt on hallituskin kehittänyt uuden hienon tavoitteen “Intersektionaalinen feminismi”. Kyllä newspeak on hienoa!

3 tykkäystä

Ilmoituksen mukaan se on suljettuna koska:

“Ketju on väliaikaisesti suljettu ainakin 4 tunnin ajaksi johtuen suuresta määrästä yhteisön liputuksia.”

Ketjussa ei ole liputettuna oman havaintoni mukaan kuin yhden ortodoksin pari viestiä, joten ateistivänkäys on varmaankin väärä kuvaus.

@Nienna, onkohan tuo vain unohtunut suljetuksi vai onko se vielä käsittelyn alla? Liputetut viestithän ovat kuitenkin jo nyt piilossa joten olisihan tuon sen perusteella voinut pitää auki??

1 tykkäys

Tuossa olet täysin väärässä. Katso Hieronymuksen kuvausta itsestään.

Sehän kuuluu

Ortodoksi, mutta kaiketi vain nimellisesti, taitaa olla ihan samanlainen porukka kuin muutkin

Lisäksi liputtaminen ei piilota viestejä, vaan jokin määrä liputtamisia.

Ketju on väliaikaisesti suljettu ainakin 4 tunnin ajaksi johtuen suuresta määrästä yhteisön liputuksia.

En sanoisi että täysin väärässä. Hieronymuksen viestit olivat lähinnä seksuaalisuudeltaan muista eroavia. Ateismia niissä en nähnyt eli Jumalaa niissä ei kielletty. Se että joku ilmaisee olevansa “ortodoksi kaiketi vain nimellisesti” ei tarkoita että vaihtoehto olisi “todellisuudessa ateisti”. Voi olla että hän on vain pettynyt omaan kirkkoonsa tai sen jäseniin.

Liputtamisen piilottuminen riippuu kuka tai kuinka monta liputtajaa on. Jos muita on liputettu (ei ainakaan minua koska en ole saanut ilmoitusta) niin siitä en tiedä. Jos olet itse liputtanut muitakin viestejä niin silloin toki sinulla on parempaa tietoa.

Mutta tämä menee jo moderointikeskusteluksi joten jätän tähän. Halusin vain oikaista ettei tule vääriä käsityksiä.

1 tykkäys

Puolustusvoimien kenttäpiispa julkaisi hämmentävän blogikirjoituksen -ketju on näköjään edelleen suljettuna. Olisin liittänyt sinne uuden linkin.

"Aloitteessa ei kyseenalaistettu Puolustusvoimien kirkollisen työn merkitystä, vaan se keskittyi kenttäpiispan hallinnolliseen asemaan. Aloite sai kuitenkin kirkolliskokouksen salissa vastaansa tunteellisen kritiikkiryöpyn.

Moni edustaja huolestui siitä, että kirkon asemaa Puolustusvoimissa ja koko yhteiskunnassa oltaisiin vapaaehtoisesti heikentämässä. Edustajat huomauttivat myös, että kenttäpiispan valtaa kirkon hallinnossa kavennettiin jo vuonna 2014. Sen jälkeen kenttäpiispalla on ollut piispainkokouksessa vain läsnäolo- ja puheoikeus."

Uskalsin avata @Exkortti n pyynnöstä ja siirtää uuden viestin tänne. Jos @Nienna on asiasta eri mieltä niin määrätköön raipparangaistuksen minulle ja sulkekoon uudelleen tämän ketjun.

Kummallinen on into vähätellä kenttäpiispaa tai hänen pappejaan.

Se piispa ja hänen vähäinen varusmiespastori-porukkansa tavoittaa aktiivi-ikäisiä nuoria miehiä (ja nykyään naisiakin) huikeasti enemmän kuin mikään hiippakunta, joiden kirkossakäyvä pieni väestögfagmentti edustaa ikäjakaumaltaan pääasiassa auringonlaskun jengiä.

Kirkon ja yleensä kristittyjen kannattaisi kunnioittaa tuota hanketta ja koneistoa, sen sijaan että itkee lillukanvarsista ja arvottaa tämän piispan joksikin muuksi kuin muut kretuliinipaitaiset. Jos kirkko haluaa olla olemassa sitten kun nyky-srk jengi on siirtynyt rajan taa, se riippuu suuresti tuosta armeijaa käyvästä sukupolvesta.

Itselleni oli komppaniamme varusmiespastori todellinen henkinen tuki silloisissa ongelmallisissa perhetilanteissani, ja hänestä tuli minulle hyvä inttikaveri. En minä tuolloin olisi kehenkään muuhun pappiin osannut olla yhteydessä.

2 tykkäystä

Tuota seikkaa kyllä kannattaisi rummuttaa enemmänkin. Moniko tulee edes ajatelleeksi sitä?

1 tykkäys

Tämä joskus puhuttu Ruotsissa kanssa kaverit. Seurakunnat (i sv. och fin.) tarjoavat hienoja juttuja mutta toiminta on kohdentunut enemmän naiset. On kutomispiirit jne. Mitä malleja näkyvät kristityt miehelle? Miten miehet voivat elää ulos kristinusko?

Harmi, jos Försvarsmaktens kyrkligt arbete menettää asemansa. Toivottavasti ei!

Kenttäpiispa ei vihitty piispaksi? Nykyään t.ex. Ruotsin hovin Överhovpredikanten on vihitty piispa. Ruotsissa den militära själavården är leds av en fältprost. Fältprosten lyder direkt under svenska försvarsmaktens personaldirektör.

2 tykkäystä