Sanan- ja uskonnonvapaus ry

Äskettäin perustettiin uusi yhdistys, jonka tavoitteena on edesauttaa (vähemmän yllättäen) sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista Suomessa ja tukea niitä, joilla nuo oikeudet ovat uhattuina.

https://www.sananjauskonnonvapaus.fi/

Mukana on sekä vaikuttajia eri järjestöistä ja kristillisistä suuntauksista että myös meitä taviksia.

11 tykkäystä

Onko uudella yhdistyksellä kantaa uskonrauhan rikkominen -pykälän 1. tekotapaan eli ns. jumalanpilkkalakiin?

Jossain haastattelussa (Kotimaa tai Kirkko & kaupunki) pj vastasi tähän kysymykseen. Ei ole kuulemma yhteistä kantaa tällä hetkellä.

Onko tämän tarkoitus olla puhtaasti kristillinen yhdistys, vai otetaanko jäseneksi myös asiaa kannattavia ei-kristittyjä? Tämä ei minulle ihan selvinnyt nettisivuilta. Kannatettava projekti kyllä.

Pj Santeri Marjokorven vastaus samaan kysymykseen, kun JM esitti sen Facebookissa: emme voi arvioida kenenkään jäsenemme uskonnollista vakaumusta eli riittää se, että säännöt hyväksyy. Markkinointi kuitenkin kohdistettu ensisijaisesti kristittyihin.

1 tykkäys

Päivi Räsänen on palkittu norjassa kristillisten arvojen puolustamisesta, palkintosumman hän lahjoittaa Sanan- ja uskonnonvapaus ry, lle.

2 tykkäystä

Yhdistykselle on tilausta jos se vaan saa äänensä kuuluville. KD-puolueen sisälläkin on tahoja, jotka haluavat vaientaa Päivi Räsäsen. KD (tai jotkut voimat sen sisällä) eivät halua enää tulla liitetyiksi Päivin edustamaan agendaan vaan haluavat puolueen muuttuvat “arvopohjaiseksi” yleispuolueeksi… Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Ehkäpä Timo Soinista tulisi sitten heille parempi keulakuva kuin mitä Räsänen on. Raino Westerholm aikoinaan vastusti Mauno Koiviston valintaa presidentiksi koska sosialistinen hallinto ei ole koskaan tiennyt mitään hyvää kristityille. Nykyinen valtakunnansyyttäjä ei ainakaan julkisesti ole erityisen punainen, mutta kristityille paljon vaarallisempi kuin Koivisto koskaan.

Sanan ja uskonvapaus ry,n paneelikeskustelu, jossa Santeri Marjokorven vieraana, Päivi Räsänen, Timo Soini ja LHPK,n piispa Juhani Pohjola keskustelevat aiheesta;
Saako sanoa, mihin uskoo ?

2 tykkäystä

Eikö tämäkin ole foorumilla kategorisesti kiellettyä politiikkaa?

Ei ole, vaikka tuossakin on kaksi poliitikkoa. Kun kyse on selvästi kristinuskoon liittyvästä kysymyksestä niin se on foorumin agendaa. Jos puhuisivat vaikkapa presidentinvaaleista tai muista hankkeista ilman suoraa sidosta kristinuskoon, kirkkoihin yms niin silloin olisi.

Ja uskon että kyllä sinä tämän varmasti tiesitkin, mutta kunhan…

6 tykkäystä