Sanan- ja uskonnonvapaus ry

Äskettäin perustettiin uusi yhdistys, jonka tavoitteena on edesauttaa (vähemmän yllättäen) sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista Suomessa ja tukea niitä, joilla nuo oikeudet ovat uhattuina.

https://www.sananjauskonnonvapaus.fi/

Mukana on sekä vaikuttajia eri järjestöistä ja kristillisistä suuntauksista että myös meitä taviksia.

11 tykkäystä

Onko uudella yhdistyksellä kantaa uskonrauhan rikkominen -pykälän 1. tekotapaan eli ns. jumalanpilkkalakiin?

Jossain haastattelussa (Kotimaa tai Kirkko & kaupunki) pj vastasi tähän kysymykseen. Ei ole kuulemma yhteistä kantaa tällä hetkellä.

Onko tämän tarkoitus olla puhtaasti kristillinen yhdistys, vai otetaanko jäseneksi myös asiaa kannattavia ei-kristittyjä? Tämä ei minulle ihan selvinnyt nettisivuilta. Kannatettava projekti kyllä.

Pj Santeri Marjokorven vastaus samaan kysymykseen, kun JM esitti sen Facebookissa: emme voi arvioida kenenkään jäsenemme uskonnollista vakaumusta eli riittää se, että säännöt hyväksyy. Markkinointi kuitenkin kohdistettu ensisijaisesti kristittyihin.

Päivi Räsänen on palkittu norjassa kristillisten arvojen puolustamisesta, palkintosumman hän lahjoittaa Sanan- ja uskonnonvapaus ry, lle.

1 tykkäys

Yhdistykselle on tilausta jos se vaan saa äänensä kuuluville. KD-puolueen sisälläkin on tahoja, jotka haluavat vaientaa Päivi Räsäsen. KD (tai jotkut voimat sen sisällä) eivät halua enää tulla liitetyiksi Päivin edustamaan agendaan vaan haluavat puolueen muuttuvat “arvopohjaiseksi” yleispuolueeksi… Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Ehkäpä Timo Soinista tulisi sitten heille parempi keulakuva kuin mitä Räsänen on. Raino Westerholm aikoinaan vastusti Mauno Koiviston valintaa presidentiksi koska sosialistinen hallinto ei ole koskaan tiennyt mitään hyvää kristityille. Nykyinen valtakunnansyyttäjä ei ainakaan julkisesti ole erityisen punainen, mutta kristityille paljon vaarallisempi kuin Koivisto koskaan.