SRO:n hengelliset syventymispäivät 2022

Käynnissä olevan viikonlopun aikana on jälleen vietetty Suomen Raamattuopiston hengellisiä syventymispäiviä Kauniaisissa. Hengellisten syventymispäivien ohjelma

Pääjuhlan juhlapuheen piti tänään Mikkelin piispa Seppo Häkkinen.
Piispa Häkkisen mukaan kysymys Jeesuksen persoonasta ja olemuksesta on ratkaisevan tärkeä, jos kirkko haluaa olla kristillinen kirkko. Kysymys Jeesuksen persoonasta oli jo ensimmäisten vuosisatojen kristittyjen keskuudessa polttava. Juuri se nousi esiin, kun kirkko taisteli harhaoppeja vastaan.

Tallenne syventymispäivien la 20.8.2022 iltapäivän ohjelmasta.
Piispan puhe alkaa tallenteella noin 3 h kohdalla. Piispan puheen jälkeen musiikkia ja Toiminnanjohtaja Lauri Vartiaisen linjapuhe, joka alkaa kohdassa 3 h 38 min. .

(Katsottavissa noin 14 vrk)

3 tykkäystä

Hienoa puhetta Häkkiseltä.

Tuon voisi jakaa moneen keskusteluun. Sopii yhtä hyvin tarot-kortteihin, joogaan kuin Loirin vakaumukseen…
Jeesusta ei pidä valjastaa minkään aatteen palvelukseen, emmekä tarvitse muutenkaan muutosta itse uskon keskukseen.

Jeesus itse opetti, että hän on ainoa tie Isän Jumalan yhteyteen. Siksi Jeesus on VIP, very important person! Tässä on myös kristinuskon ainutlaatuisuus.
– Nykyisenä hengellisesti sekavana aikana emme tarvitse kristinuskolle vieraiden opetusten ja käytäntöjen tuomista seurakuntiimme ja kirkkoomme, Häkkinen lisäsi.

3 tykkäystä

Kotimaan artikkeli asiasta.

1 tykkäys

iloitsen yhteisestä yhteisönrakentamisesta Kansanlähetyksen ja Evankeliumiyhdistyksen kanssa.

Mitähän tuo Vartiaisen lause tarkoittaa konkretiana?
Mielestäni yhteistyö on välttämätöntä, jopa laajemmalla pohjalla.
En kuitenkaan usko että messuyhteisöt voivat yhdistyä, ainakaan pitkään aikaan.

1 tykkäys

Ainakin Oulun Kellonkartanossa (SRO:n omistama) on näiiden kolmen yhteistä messutoimintaa, ilmeisesti myös ainakin Kouvolassa.

1 tykkäys

No täällä Seinäjoellakin oli, mutta ei ole enää ollut pariin vuoteen.

1 tykkäys

Ok, sitten asia on hiukan toisin kuin luulin.
Tarkemmin ajatellen - olihan Karkun opiston messukin ainakin aluksi yhteisesti rakennettua kun seurakunnassa oli se tunnettu kriisi. Kansanlähetyksen ja myös esikoisten väkeä tuli evankelisten kanssa samaan rintamaan. En tiedä nykytilanteesta kovin paljon mutta uumoilen, ettei yhteistyö kovin tiivistä ole. Joka tapauksessa messuyhteisö on ymmärtääkseni nimenomaan Sleyn ja messuista vastaa Sleyn pappi. Asiaa korostaa oma tila, kurssikeskus eli opisto.

Useissa Sleyn messuissa taitaa olla sama peruskuvio: väkeä tulee eri puolilta, perheitä keskimääräistä seurakuntien messua enemmän. On myös herätysliikkeisiin sitoutumatonta joukkoa. Papit ovat Sleyn omaa työväkeä mutta sijaisia heille sekä muissa tehtävissä toimivia on muualtakin käytössä.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä kuinka tiiviiksi ja organisoiduksi esim tämä Sley-Sro-Sekl muodostuu. Taloudelliset kysymykset ja opilliset jutut ovat monisyisiä. Ahdas olo kirkossa sekä kireä talous pakottavat läheisempään eloon.

Itse näkisin että motivaatiota yhteistyöhön olisi hyvä tulla erityisesti ns lähetysnäyn puolelta. Lähetystyön kenttä on nyt Suomessa, ulkomaillakin toki. Epävarma maailma luo myös haasteen: Mitä tarjoamme, mikä on nyt oleellista?

Tietämäni mukaan neuvonpitoja on pitänyt käydä. Kaikilla kolmella on tapahtumien järjestelyjen osalta hieman erilaiset pelisäännöt eikä yleensä mennä sen kaikkein tiukimman eikä väljimmän mukaan.

Olennaisesta on myös se, millaiset yhteydet kullakin järjestöllä on messuyhteisön paikkakunnalla toimivaan paikallisseurakunnan ja millä muodoin niitä ylläpidetään. Esimerkiksi Kouvolassa SRO toimii työnäkynsä mukaisesti aktiivisesti myös paikallisseurakunnan yhteydessä ja tämä on edesauttanut myös messuyhteisön toimintaedellytyksiä.

2 tykkäystä

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.