Tapio Puolimatka

Juuri näin ja juuri siksi ei tuollaisia retorisia termejä tulisi käyttää aikuisten välisessä keskustelussa. Ja osoittaa sillä samalla manipulaattoreille mielipiteensä heistä.

1 tykkäys

Ok. Eli enemmistöä Suomen kouluista voi näkemyksesi mukaan nimittää kristinuskon vastaisiksi, kun rajoittavat nuorten oikeutta mm. johdettuihin ruokarukouksiin.

Hyvä tavaton, on kyllä epäreilua jos muunuskoiset saavat jatkaa rukouksia entiseen malliin.

1 tykkäys

Minulta lienee mennyt täällä ohi, onko joku lukenut Puolimatkan uskotrilogiaon (Usko, tieto ja myytit,, Usko, tiede ja Raamattu ja Usko, tiede ja evoluutio). Itse luen mainituista kirjoista ensimmäistä.

Keskustelu Puolimatkan ympärillä tuntuu pyörivän hänen blogiensa, mielipideartikkeliensa ja julkisuuskuvansa ympärillä. Tämä on mielestäni turhauttavaa,

En hae kehuja enkä suosituksia, sillä olen valmis olemaan Puolimatkan kanssa eri mieltä.Toki olisi myönteistä, jos yhteinenkin sävel löytyisi, mutta mikään itseisarvo se eii ole.

Tuo “homovastaisuus” on sellainen kätevä spitaalisen leima, minkä “tiedostavat” ihmiset voivat intuitiivisesti mutulla rätkäistä ikävän ja väärinajattelevan ihmisen otsaan.

Vrt ilmaus “neuvostovastaisuus” kultaisessa YYA-Suomessa 1970-luvulla. Määritelmältään yhtä epämääräinen, mutta yhtä saastuttava leima.

4 tykkäystä

52 viestiä siirrettiin toiseen ketjuun: Kristillinen avioliitto ja yhteiskunta

Puolimatka katosi keskustelusta kokonaan, joten siirsin tämänpäiväiset viestit omaan ketjuunsa.

1 tykkäys

Aika monille se oma uskonto on sateenkaari-ideologia tai usko siihen että ihminen on pohjimmiltaan hyvä

Juha Ahvio kommentoi tapaus Puolimatkaa, ja osoittaa miten kyse siinä on politiikasta ja tavoitteesta jopa sananvapautta loukkaamalla tukahduttaa perinteisten arvojen puolesta toimiminen.

Sisältää paljon kiinnostavia lähdelinkkejä aiheeseen.

1 tykkäys

Uusi Tie -lehdestä löytyy otsikko: Puolimatka jätti kantelun Jyväskylän yliopiston hallitukselle

Hallintokantelu koskee rehtori Keijo Hämäläisen toimintaa. Puolimatka syyttää Hämäläistä virheellisestä menettelystä. Yliopisto, rehtori eikä kukaan rehtorin avustajista ollut häneen yhteydessä ennen lausumaa.

(Vastaan omaan kommenttiini, koska vastauksen aihe liittyy läheisesti Ahvion otsikossa esittämään kysymykseen.)

En tiedä onko mitään varsinaista organisoitua kampanjaa, mutta ainakin hyvin voimakkaita virtauksia, joissa pyritään pehmentämään ja vähättelemään pedofilian kauheutta ja rikollisuutta. Ikään kuin se todellakin haluttaisiin vähitellen nostaa yhdeksi sallituksi vaihtoehdoksi seksuaalisuutensa toteuttamisessa.

Miksi ihmeessä nuorten Weekend-festivaaliin on otettu tuollainen esiintyjä?

Tuo mieleen myös edesmenneen Michael Jacksonin, joka maksoi hiljaisiksi erään perheen, joka olisi muuten haastanut hänet oikeuteen. Se, että on suosittu viihdeartisti ei anna oikeutta nousta lain yläpuolelle.

Moderaattorihuomautus: Tämän viestin loppuosan Jackson-maininnan herättämä keskustelu siirretty Offtopiciin. O-N

Entäs jos tulevaisuudessa joku alaikäinen kokee olevansa jo täysi-ikäinen (tämä on hänen identiteettinsä) ja hän haluaa sextailla nelikymppisen kanssa.

Olisihan yhteiskunta nyt vähintään ikäfobinen jos yrittäisi kieltää. Näitä kahta sextaamasta ja vaikkapa avioitumasta…

2 tykkäystä

Ei nyt ihan noinkaan. Ray pystyy tekemään suuret voittonsa pääasiassa sen ansiosta, että valtio turvaa sille monopolin. Säätiöitä ja apurahansaajia valtio tukee verotuksellisesti.

Äänestän homotohtoria (vrt. rotutohtori).

1 tykkäys

Heh, sitten olisi Oikealla Medialle homofilosofin lisäksi homotohtori.

Nythän oli Vartijassa julkaistu professori Petri Luomasen yksityiskohtainen ruodinta Puolimatkan kirjoituksesta.

4 tykkäystä

Valitettavasti ns tiedemaailmassa on paljon politikointia. Sellasta edustaa tuokinLuomasen kirjoitus. Puolimatkalla on oikeus kirjoitukseensa, vaikka kyseessä ei ole mikään tieteellinen artikkeli. Myös professorit ovat tavallisia kansalaisia, jotka voivat ottaa kantaa asioihin.

3 tykkäystä

Teksti on poleeminen, mutta mielestäni tervetullut. Näinhän tätä keskustelua tulisi käydä eikä niin, että kaveri kutsutaan yliopiston inkvisition eteen.

Puolimatkan mielestä hänen näkemyksillään on tieteellinen perusta. Vastapuolen tehtävä on osoittaa, että näin ei ole.

3 tykkäystä

Luomasen otsikossaan ilmaisema näkemys (lisään: moni muukin johtopäätös) on toki oma provosoiva kannanotto. Mutta hyvä, että hän osoittaa Puolimatkan kirjoituksen puutteet - yhtenä räikeimmistä ehkä tuo, kuinka Puolimatka esittää Seksuaalikasvatuksen standardit Euroopassa -teoksen pedofilian hyväksymistä edistävänä, vaikka siinä päin vastoin monessa kohdassa kuvataan kuinka lasta voi suojata hyväksikäytöltä.

2 tykkäystä

Kiitos linkistä.

Keskusteluun ja tieteeseen erityisesti kuuluu kritiikin esittäminen, ja pitkät pätkät Luomasen tekstiä ovatkin tältä kannalta asiallisia. Minulla ei ole mahdollisuutta asettua tuomariksi arvioimaan, kumpi on missäkin yksityiskohdassa vakuuttavampi, Puolimatka vai Luomanen. (Luomanen muuten ei ole seksuaalisuuden tai kasvatustieteen erityisosaaja.)

Mutta Luomasen pääteesit ovat nämä: 1) Puolimatkan arvosteleminen ei vaaranna sananvapautta. 2) Puolimatkan oma kirjoittelu sen sijaan on uhka akateemiselle tutkimuksen ja opetuksen vapaudelle.

Teesi 1 pitää toki paikkansa: kenenkään tai minkään “arvosteleminen” ei tietenkään vaaranna sananvapautta, vaan nimenomaan kuuluu sananvapauteen. Mutta eihän tässä siitä ole kysymys. Kysymys on siitä, että jotkut vaativat Jyväskylän yliopistoa joihinkin (epämääräisiin) kurinpitotoimiin professoria kohtaan. Jos yliopisto tähän suostuu, sananvapaus on toki vaarassa. Sananvapauteen kuuluu, että a) kukaan ei ennalta estä mielipiteiden esittämistä tai julkaisemista ja että b) mielipiteistä ei jälkikäteen rangaista. Näistä Luomanen kuitenkin tunnustaa vain kohdan a kuuluvan sananvapauteen.

Teesiä 2 Luomanen ei saa perustelluksi mitenkään. L. etsii virheitä P:n lähteiden käytöstä ja päättelyketjuista. Jos vaikka L. sattuisi olemaan näissä kysymyksissä oikeassa, siitä ei seuraa, että “akateemisen tutkimuksen ja opetuksen vapaus” olisi P:n teksteissä millään lailla uhattuna. Vai osaatko, @Ksenia, selittää, mikä se uhka olisi?

1 tykkäys