Tapio Puolimatkan seurakunta

Terve,

Missä seurakunnassa/kirkkokunnassa Tapio Puolimatka konkreettisesti on jäsenenä ja vaikuttaa? Niin hänen kuin eräiden muidenkin paljon esillä olevien konservatiivien konkreettiset taustat ovat jääneet minulle epäselviksi. Ehkä sekin on ilmausta aikamme kirkollisesta pirstaleisuudesta, että monien selvää sanaa peräänkuuluttavien taustat eivät aina ole niin selvästi esillä.

Terve sulle!

Esität mielestäni oikean kysymyksen, mitä mm. Puolimatkaan tulee, itseäsi unohtamatta.

Hänellä on ainakin läheiset yhteydet evlut Kansanlähetykseen, joten oletan hänen olevan luterilainen.

Ymmärtääkseni Puolimatka on maallikko. Joku varmaan tietää hänen taustat, mutta ei maallikoiden taustat tarvitse olla julkisesti esillä. Eri asia jos on kirkon virassa ja esiintyy viranhaltijana.

1 tykkäys

Kukaan kristitty ei ole pelkkä kristitty ja aktiivikristityt yleensä käyvät jossain seurakunnassa, ja seurakunnilla ja kirkkokunnilla on tunnetusti käytännön ja opin eroja. Puolimatkan näkyvyys ja siihen lliityvä kiistanalaisuus on saanut minutkin kiinnostumaan hänestä ja minusta on kiinnostavaa tietää, missä hän konkreettisesti sunnuntaisin jumalanpalveluksessa käy sikäli mikäli hän sunnuntaisin käy jumalanpalveluksissa. Auttaa hahmottamaan hänen asemaansa Suomen moninaisessa kristillisessä kentässä.

Jos asia kiinnostaa, häneen voi varmaan ottaa ihan suoraan yhteyttä. Vaikka hän kävisi ihan avoimesti itse missä käy, ei minusta yksityishenkilöiden tekemisistä ole asiallista nimellä keskustella julkisuudessa, eikä etenkään heidän yksityiselämänsä piiriin kuuluvista asioista ihmisen kohdalla, joka saattaisi joutua jonkinlaisen häirinnän kohteeksi koska hänen julkisuudessaan esittämät kommentit saattavat ärsyttää ihmisiä.

1 tykkäys

Ok. Tuon häirinnän osalta näen pointtisi, mutta muuten tässä meillä on erimielisyys. Jos joku tyyppi pysäyttää minut kadulla kertoakseen minulle Jeesuksesta, kaivan hänestä esille, mitä seurakuntaa, kirkkokuntaa tai hengellistä perinnettä hän edustaa. Pelkkä ‘haluan vain kertoa Jeesuksesta’ ei mene läpi. Minusta äänekkäällä maallikkokristitylllä pitää olla valmius näyttää väriä siinä missä papillakin. Jos ei näytä, herää kysymys, miksi ei.

Mutta tämä menee nyt periaatteellisen keskustelun puolelle. En aio jahdata Puolimatkaa tiedustellakseni hänen taustojaan. Kirjojaan tekisi kyllä mieli lukea, jos vain aikaa olisi. Ovat näemmä aika teoreettisia.

Ihan mielenkiintoinen pointti A:lla. Itseäni on Puoli-matkaa enemmän askarruttanut mikä mahtaa olla Laura Huhtasaaren viitekehys. Ainakin hänellä on ollut perin konservatiiviset (tai toisaalta radikaalit) mielipiteen ilmaukset ja ideologiset valinnat.

Disclaimer: siis nimenomaan teologisessa, ei niinkään tässä yhteydessä puoluepoliittisessa mielessä

Kirkko ja Kaupungin 18.1.2018 presidenttiehdokkaiden uskonnollisuutta koskevan jutun mukaan Huhtasaari ei kuulu kirkkoon:

Huhtasaari kertoo olevansa ”ekumeeninen yleiskristitty”. Hän näkee kaikissa kristillisissä tunnustuksissa ja seurakunnissa Jumalan työn, mutta ei kuulu niistä yhteenkään.