Trump vapauttaa politikoinnin amerikkalaisissa seurakunnissa

Lyhyesti: USA:ssa on aiemmin ollut olemassa määräys, että saadakseen yleishyödyllisen yhteisön statuksen verovapauksineen, pitää olla poliittisesti sitoutumaton, ainakin virallisella tasolla. Trump purkaa tämän määräyksen, ja nyt esimerkiksi uskonnolliset ryhmät voivat avoimesti sitoutua tietyn puolueen tai ehdokkaan kannattamiseen. Kaikki seurakunnat eivät ole tästä ollenkaan innostuneita.

Tuo tietää varmaan vielä likaisempaa kamppailua seuraavissa vaaleissa, koska kirkotkin värittyvät jonkun ehdokkaan taakse tai jotakin vastaan. Ehkä Trump laskeekin juuri tämän varaan, koska keräsi juuri konservatiiviuskovilta hyvin ääniä. Kirkot voisivat olla kuin ilmaisia vaalitoimistoja, joissa ihmisten lisäksi myös Jumala valjastetaan tietyn ehdokkaan taakse. Ehkä ei kannata kopioida meille.

Tämän

Artikkelin mukaan vähemmistö aktiivisista ‘uudelleensyntyneistä’ tai ‘evankelikaalisista’ kannatti Trumpia. Ja noissa kannattajissakin luultavasti iso osa äänesti Trumpia puolueen takia eikä persoonan.

Mitä muualla on uutisoitu? Miten executive order kääntyy Suomeksi luontevasti?

Kääk. Nyt kun katson @SanGennaro:n linkkiä, mietin, onko tässä kuitenkaan kyse samasta uutisesta, ja toisaalta mietin sitä, pitäisikö kaikki siirtää ketjuun Trump ja uskonto…

Voihan sen noinkin tietty tulkita. Toinen näkökulma on sitten se, että Obaman-Clintonin regiimi ajoi voimakkaasti Planned Parenthoodin etuja ja myötävaikutti myös homoliittojen yms. sateenkaarikulttuurin yleiseen hyväksyntään - jopa siinä määrin että oli laitonta saarnata homouden olevan kadottava synti yms. yms.
Nyt Trump ottaa pari askelta taaksepäin ja presidentin asetuksella saattaa Pro Life “puolueen” jälleen salonkikelpoiseksi, lakkauttaa liittovaltion tuen Planned Parenthoodille ja vapauttaa uskonnolliset yhteisöt jälleen opettamaan siten kuin kuuluukin sateenkaarikultin ja kristinuskon välisestä suhteesta.
Siis kaikenkaikkiaan erittäin tervetullut asetus.

Executive order on tavattu suomentaa Presidentin asetukseksi. Se on päätös, jolle kongressi tai edustajainhuone eivät suoranaisesti voi mitään mutta liittovaltion tuomioistuin voi sen kumota tuoreeltaan. Presidentin asetuksella ei voida kumota sellaisia määräyksiä, jotka on kirjattu liittovaltion lakiin.
Obama-san mm. käveli kongressin yli antamalla Executive orderit Alaskan kaasuputken suunnittelu- ja rakennustöiden jäädyttämisestä samoin kuin aseavun toimittamisesta Ukrainan puolustusvoimille vaikka siitäkin oli Kongressin kokolailla yksimielinen päätös.

1 tykkäys

No ei kyllä tasan ole ollut. Lähde?

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.