Ukrainan avustus

Ajattelin avata tällaisen ketjun, jossa voidaan tuoda esille erilaisia tapoja avustaa Ukrainan sodasta kärsiviä ihmisiä.

Ikävä asia tietysti on, että ihmisten auttamishalua myös voidaan käyttää hyväksi. Itse avustaisin mielelläni kirkollisten järjestöjen kautta. Täällä voi vinkata meneillään olevista keräyksistä, joiden tietää olevan luotettavien tahojen järjestämiä.

5 tykkäystä

Lukemani lehtijuttu aiheesta taisi mainita ainakin kirkon ulkomaanavun, UNICEFin, Punaisen Ristin, Pelastakaa lapset ry:n ja Fidan tahoina, joilla on ollut ennestään toimintaa Ukrainassa ja lähialueilla ja joille voi lahjoittaa Ukrainan sodan uhrien hyväksi. Tällaiset vakiintuneet avustusjärjestöt taitavat olla luotettavimpia väyliä antaa tukea.

5 tykkäystä

Kiitos näistä, maksoin Fidan kautta. Eilen juuri ajattelin auttaa, mutta en löytänyt äkkiseltään sopivaa kanavaa.

5 tykkäystä

Jos Suomeen tulevat pakolaiset tarvitsevat huonekaluja asuintiloihinsa, niin lahjoittaisin mielelläni. Kai tällaiseen järjestetään aikanaan joku kanava.

2 tykkäystä

Ota yhteys seurakuntasi diakoneihin, esimerkiksi. He tietävät onko pakolaisia jo tullut. Tai jos haluat antaa kalusteet mahdollisimman pian pois, on varmaan muitakin vähävaraisia jotka diakonia tuntee ja tietää mitä he tarvitsevat. Mikäli srk ei osoita kohdetta, on aina SPR ja sen kirppikset.

2 tykkäystä

Kiirettä eroonpääsystä ei ole. Mieluummin lahjoitan nyt ukrainalaisille, jotka ovat välittömän avun tarpeessa.

1 tykkäys

Suomen lain mukaan on kiellettyä vedota yleisöön siten, että antakaa rahaa taholle jolla ei ole rahankeräyslupaa. Rahankeräyslupaa tass ei saa taho, jolla ei ole toimintaa Suomessa. Olisiko jo aika muuttaa näitä lakeja?
Esimerkiksi minä tunnen henkilökohtaisesti saksalaisen vapaakirkko-seurakunnan, joka tekee ja on tehnyt jo 30 vuotta kristillis-humanitääristä avustustyötä Ukrainassa, tukenut tavaroilla, rahalla ja kouluttanut pappeja yms. Työ jatkuu täysillä nyt.
En siis voi laittaa esille heidän tilinnumeroaan enkä vedota yleisöön, mutta minkäs minä sille voin, jos joku sen helposti heidän sivuiltaan löytää.

https://www.arche-gemeinde.de/

Tuen heitä luovuttamalla nettikauppani myynnistä ison osan heille, se on lain mukaista, toimintatapa joka on monella nettikauppiaalla käytössä, vaikka olen ainoa joka on valinnut kohteeksi Arche vapaakirkon Hampurista.

Nettikaupassani uskovaisille sopivaa tuotetta paljon ja uusia artikkeleita on tulossa jo tässä kuussa, kuten mukeja ja palapelejä. Kurkkaa! suojelusenkeli.com

3 tykkäystä

Päätin avustaa kahden järjestön kautta.

Vaikka viime aikoina en ole tukenut Suomen Lähetysseuran lähetystyötä, päätin nyt auttaa sen kautta.

Monet järjestöt tukevat sotaa ulkomaille paenneita ja se on ihan oikein. Halusin osallistua sellaiseen keräyskseenkin, jossa avustetaan niitä, jotka ovat Ukrainassa vielä. Toinen lahjoitus meni Suomen Caritaksen kautta.

Lesken ropojahan nämä ovat, mutta ainakin jotain.

4 tykkäystä

Kiitos, yritin katsoa Caritaksen mahdollista keräystä mutta en jostain syystä löytänyt!

Edellämainittujen järjestöjen lisäksi isoja ja tunnetuja järjestöjä, joilla on meneillään Ukraina-keräys on ainakin:
WorldVision, Plan, UNWomen, Pelastusarmeija, SOS-lapsikylät, Lääkärit ilman rajoja, Filantropia.

Toivottavasti mahdollisimman monelle löytyisi sellainen taho, jonka kautta mielellään auttaa ja liikenisi pienikään lahjoitus.

3 tykkäystä

Myös ainakin Kansanlähetyksellä näkyy olevan keräys menossa, kohteena Ukrainan pakolaisten auttaminen Puolassa ja Moldovassa, jota toteutetaan ilmeisesti välittämällä kerätyt rahat paikallisille yhteistyökumppaneille.

4 tykkäystä

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.