Uskollisuus esivallalle kristinuskon mukaan

Vaikkei isänmaanrakkaus tai muu kansallismielisyys olekaan enää muotia, olen ymmärtänyt että kristinusko kuitenkin edellyttää ihmiseltä kunnioitusta esivaltaa ja yhteisiä pelisääntöjä kohtaan.
Kristityn ei siis suositella Raamatus opetuksen mukaan kapinoivan maan laillista esivaltaa vastaan, vaan noudattavan maallisiakin lakeja maassa, missä elää.

Helsingin Sanomien eilinen salaisten puolustukseen liittivien asiakirjojen julkaiseminen muiden luottamuksellisten tietojen ohella on mielestäni epäeettistä ja moraalitonta kristillisen tulkinnan mukaan. (ks. Raamattukohtaviitteet lopussa).

Ovatko Helsingin Sanomat
(Päätoimittajat ja toimituspäälliköt. Kaius Niemi, vastaava päätoimittaja. Antero Mukka, päätoimittaja. Ari Kinnari, toimituspäällikkö. Esa Mäkinen, toimituspäällikkö. )

syyllistyneet maanpetokseen tai muuhun rikokseen, sen arvioivat nyt viranomaiset.

Raamattu - Kuuliaisuus esivaltaa kohtaan:

1 Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. [Sananl. 8:15,16; Dan. 4:22; Viis. 6:3; Joh. 19:11; Tit. 3:1; 1. Piet. 2:13,14]
2 Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa. [Sananl. 24:21,22]
3 Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta.
4 Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen.
5 Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta. [1. Piet. 2:17]
6 Sen vuoksi te verojakin maksatte, sillä viranomaiset ovat Jumalan palveluksessa, kun he hoitavat tehtäviään. [Mark. 12:17]
7 Antakaa jokaiselle se, mikä hänelle kuuluu: kenelle vero, sille vero, kenelle tulli, sille tulli, kenelle pelko, sille pelko, kenelle kunnia, sille kunnia.