Uusi epidemiako?

Nyt juuri kun korona näyttäisi helpottavan.

1 tykkäys

Se on ollut tiedossa, ettei korona jää viimeiseksi (eikä vakavimmaksi) pandemiaksi, ottaen huomioon elämäntyylimme ja globalisaation. Tutkijat olivat ennen koronaa varoittaneet pandemioiden vaarasta jo pitkään. Mutta tämä apinarokko ei toistaiseksi kuulosta siltä, että se lähtisi yhtä helposti leviämään koko populaation läpi. Toivotaan parasta!

2 tykkäystä

Oli tuossa kyllä jo manittuna hyvin monia maita joihinka se on jo levinnyt, mutta kuten sanoit “toivotaan parasta.”

1 tykkäys

Tauti vaatii näemmä pitkän altistuksen ja se näyttää tarttuneen lähinnä miesten välisestä seksistä.

Olemme siis turvassa. Jopa suurin osa miehistä on turvassa. Tuskin nyt jokainen pöpö pystyy kehittämään itsellensä kyvyn aiheuttaa pandemian.

1 tykkäys

Ei koronastakaan vielä eroon päästy ole! Uutta epidemiaa jo syksyksi povataan ja nykyvarianttikin kiertää jatkuvasti väestössä. Neljättä rokotusta odotellaan…

2 tykkäystä

Niin luonnonvastaisuuden seuraustako?

En osaa sanoa, miksi tuo miesten välinen seksi levittää tauteja. Ehkä sen vuoksi, että irtosuhteita on paljon.

Miesten väliset homosuhteet eivät luonnollisesti kykene muodostamaan lapsiperheitä, joten se saattaa heikentää sitoutumista parisuhteisiin. Vaikea sanoa. Kyllä HIV leviää heterosuhteissakin. Miksei sitten tällainenkin virustauti.

Homosuhteet eivät kyllä ole mitään yksiselitteisesti luonnonvastaisia suhteita, koska homoseksuaalisuutta esiintyy eläinkunnassakin. Syy, miksi luonto kehittää tällaisia näennäisesti järjettömiä tuloksia, on varmaan olemassa.

En tiedä, miten asiaa on tutkittu ja mikä on tiedemaailman käsitys asiasta tällä hetkellä. En tiedä myöskään sitä, että vallitseeko tiedemaailmassakaan mitään konsensusta siitä, miksi asia on näin.

1 tykkäys

Ihmiten välillä kuitenkin ovat kuten mm. Room. 1 suoraan toteaa.

Jumalan edessä ihmisten väliset homosuhteet ovat tietenkin syntiä, riippumatta siitä, mitä tiede sanoo.

Luonnonvastaisuus nousee siis laista, ei biologiasta.

Kyllä, mutta kuten tiedät on luontokin Raamatun mukaan häiriötilassa ihmisen syntiinlankeemuksen tähden. Ihminen voi toiminnallaan ja keksinnöillään saada sen tuottamaan ihmiselle itselleen lisävahinkoa, kuten niin monesta asiasta on nähtävissä.

Tätä on vaikea kommentoida, kun en tiedä millainen luonto olisi, jos syntiinlankeemusta ei olisi koskaan tapahtunut.

On totta, että osa ihmisistä saa aikaan paljon vahinkoa aikaan toiminnallaan. Eivät kuitenkaan läheskään kaikki.

Todennäköisyys rikkoa limakalvo on suurempi.

Yleisesti epidemiat palvelevat valtaapitävien himoja valta-asemiensa kasvattamisista. Jonka ansiosta ainoa oikea lähestymiskulma olisi kylmän analyyttisen skeptinen.

1980-luvulla, kun Suomessa alkoi jo olla aids-potilaita, minulle näytettiin jossakin tilaisuudessa mies, jolla oli tapana matkustaa useita kertoja vuodessa Amsterdamiin ja harrastaa niin paljon homoseksiä kuin suinkin pystyi löytämään. Hän kuoli pian aidsiin.

2 tykkäystä

Sain sellaisen käsityksen, että olet hoitoalalla ja jonkinlainen case. tapaus esiteltiin ammattimielessä. Toinen vaihtoehto voisi olla, että kyseessä oli kristillinen tilaisuus, mutta silloin asia olisi aika omituinen.

En ole hoitoalalla, eikä se ollut kristillinen tilaisuus vaan jokin juhla, jossa oli kymmeniä osanottajia, joista toisia minä tunsin tai ainakin tiesin ja toisia en. Ystävättäreni oli aikaisemmin tuntenut työnsä kautta tuon miehen, tiesi hänen tilanteestaan ja kertoi minulle.

On selvää, että irtosuhteiden harrastaminen lisää riskiä sukupuolitaudin saamiseksi. Ihmettelin itsekin, että kun 1980- luvulla tieto taudista levisi, niin sairastumisen vakavuus huomioiden näitä tapauksia tuli silti esiin jatkuvalla syötöllä.

Käyttäytymistä pitäisi muuttaa tilanteen mukaan. Itseään voi syyttää, jos tuollaisessa asiassa ei siihen pysty. Mutta jos terveys ei kiinnosta vähääkään, niin antaa palaa vaan.

1 tykkäys

Belgiassa todettiin lauantaina maan neljäs vahvistettu apinarokkotapaus.
Kaikki tartunnan saaneet olivat osallistuneet seksuaalivähemmistöille suunnatulle Darklands-fetissifestivaalille Antwerpenissa. Festivaali on vahvistanut asian kotisivuillaan.

Muistan minäkin, että alussa aidsista puhuttiin lähinnä seksuaalivähemmistöjen tautina. Myöhemmin taudin levittyä selitettiin, että seksuaalisella käyttäytymisellä ei ole mitään tekemistä aidsin kanssa.

Tietenkin on. Mitä enemmän eritteet (esim. sperma, sylki) on tekemisissä toisen henkilön rikkoutuneen limakalvon kanssa, sitä suurempi riski.

4 tykkäystä

Eräässä sketsissä 1980- luvulla pohdittiin sitä, kuinka HIV on levinnyt ihmisiin.

Toinen keskustelijoista sanoi, että on olemassa 2 teoriaa siitä, mistä HIV on peräisin:

  1. ulkoavaruuden olioista
  2. apinoista

Ja näistä kahdesta hän oli valmis kallistumaan apinateoriaan.

Toinen kysyi, että miksi ja vastaus oli:

Kuka helvetti nyt tahtoisi köyriä ulkoavaruuden olion kanssa.

Syövätköhän tietyn Afrikan maat apinoita. Koronahan taisi lähteä siitä, että kiinalaisilla markkinoilla syötiin mitä sattuu eläimiä.

1 tykkäys