Vaalikone 2023, mitä kysyä?

Eduskuntavaalitkin lähestyvät. Nyt voi kertoa mistä haluaisi uskonnonvapaus-aiheisessa vaalikoneessa kysyttävän.

https://uskonnonvapaus.fi/vkone/index.php/537461?newtest=Y&lang=fi

Lääkärin oikeus abortista kieltäytymiseen on tuossa aika oudossa seurassa. Muut ovat selvästi uskontoasioihin liittyviä (vaikka tietysti monissa on myös muitakin näkökohtia), kun taas tuo ei liity uskontoon suoranaisesti, vaan on yleinen eettinen kysymys. Abortin vastustaminen tai kannattaminen kun ei ole uskontoon tai uskonnonvapauteen liittyvä asia, vaan yleinen eettinen näkemys - jossa tietysti uskonnolliset näkökulmat painavat, kuten muissakin eettisissä kysymyksissä.

4 tykkäystä

Ei se abortin vastustaminen tässä ole ajateltu pointti, vaan se, tulisiko hyväksyä työstä kieltäytyminen tuollaisella syyllä. On siis samaa sarjaa kuin saako absolutistin määrätä Alkoon töihin, Jehovan todistajan siivoamaan luterilaista kirkkoa jne. Uskoisin että tässä lähes jokaiselle tulee harmaa vyöhyke, jossa kaikista kysymyksistä ei selvää mielipidettä ole.

Ja minun pointtini oli se, että abortista kieltäytyminen ei ole suoranaisesti uskonnonvapauteen liittyvä asia. Muut tuossa liittyivät uskontoon tai uskonnonvapauteen. Siksi kysymys oli väärässä seurassa.

Ah, nyt ymmärrän. Toisaalta uskonnonvapaus on jossain määrin laajentunut vakaumuksenvapaudeksi muutenkin. Esimerkiksi vankeuslaki sanoo käytännössä, että kiinni jääneelle vegaanirosvolle pitää antaa vegaaniruokaa siinä missä muslimirosvolle sianlihatonta ruokaa.

Mutta hyvä pointti, mieititään.

1 tykkäys

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.