Vainotut kristityt

Tässä ketjussa käsitellään kristittyjä kohtaan suuntautuvaa vainoa ympäri maailmaa - jottemme unohtaisi!
Tämän päivän uutisista:

Onneksi pommi jäi räjähtämättä.

Tällaisia taas Etelä-Aasiasta.

Ajankohtaista-alueen aloitusviestit ovat wiki-viestejä, joita kuka tahansa voi muokata. Aloitusviestiin lisätään olennaiset uutislinkit ja muut, joiden perusteella ketjussa käydään keskustelua. Aloitusviestin kirjoittaja tai joku ylläpidosta muuttaa ensimmäisen viestin wiki-viestiksi.

On paradoksaalista, että vaikka kristityt ovat uskonsa takia eniten vainottu kansa globaalissa mittapuussa, niin eipä valtamedia tätä tuo esille.

Tiedot pitää hakea sieltä täältä maailmannetistä.

Jotkut kristittyjen kohtaamat vainot ja kansanmurhat, kuten Armenian kristitrtyjen kansanmurha, suorastaan vaietaan, ellei suorastaan kielletä. Tai sitten ne kyseenalaistetaan, selitellään ja vähätellään. Olihan ne ristiretketkin ja silleen, paljon tärkeämpää on puhua homojen jne oikeuksista.

4 tykkäystä

Tuosta otsikosta saa sellaisen kuvan että kirkkoväki käytti kirvestä.

2 tykkäystä

Open Doors ylläpitää listaa 50 pahimmasta maasta, missä kristittyjä vainotaan.

Jo näiden maiden määrä kertoo, että kyse on vakavasta ja ikävän monessa maassa pahenevasta ongelmasta.

https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/world-watch-list/

Länsimaiden media on keskittynyt päivittelemään Israelin kauheutta siinä, miten se on ns. “karkoittanut palestiinalaisia”, kun osa “palestiinalaisista” ei halunnut jäädä Israelin itsenäistyessä asumaan maahan. Jos länsimedia kirjoittaisi edes murto-osalla samasta sivumäärästä niistä kristityistä, mitä arabi-/muut islamilaiset maat ovat aidosti karkoittaneet tai väkivallalla ja syrjinnällä pois ajaneet kristittyjä, se olisi ihme.

2 tykkäystä

Media ylipäätään kiinnittää enemmän huomiota sellaisiin maailmalla sattuneisiin ikävyyksiin, joissa kuolee tai loukkaantuu yksittäisessä tapahtumassa paljon ihmisiä. Jos vainoaminen ei tapahdu pommi-iskuilla tai joukkoammuskeluilla, vaan yksittäisten ihmiskohtaloiden kautta, ei sellainen niin paljoa kiinnosta mediaa. Näin se vain on. Sama ilmiö vaikuttaa siinäkin, että erilaiset nälänhätäkatastrofit tai pitkään jatkuvat monimutkaiset sodat eivät saa samanlaista mediahuomiota kuin paljon ihmisiä tappanut kertaluonteinen katastrofi. Lisäksi katastrofit maanjäristyksistä terrori-iskuihin tuntuvat olevan medialle kiinnostavampia, jos niissä kuolee valkoisia ihmisiä. Kristittyjen vainojen uhreista merkittävä osa on kaikkea muuta kuin valkoisia länsimaalaisia.

3 tykkäystä

Palestiinan kristittyjen elintila kapenee kapemistaan, eikä ääri-islam ole ainoa syypää siihen. Taybehin, Palestiinan viimeisen kokonaan kristityn kylän riesana on paitsi islamismin kannatuksen kasvu heidän omien palestiinalaisten maanmiestensä keskuudessa, myös sionistisen miehityshallinnon toimet ja - ehkä aivan erityisesti - Länsirannan laittomien juutalaisten siirtokuntien pesiytyminen heidän ikimuistoisille oliivilehdoilleen. Taybehin enimmäkseen ortodoksiset kristityt eivät ole aivan yhtä riemastuneita juutalaisvaltion synnystä kuin länsimaiden enimmäkseen evankelikaaliset Israel-hihhulit. Tässä varsin tasapainoinen kuvaus Taybehin kristittyjen oloista.

Lähi-idän kirkkojen huippukokous kokoontui tällä viikolla Ammanissa.

Tällaisia linkkejä:

http://www.christianpersecution.info/

http://www.marttyyrienaani.fi/

Richard Wurmbrand:

Juutalaisuudesta kristityksi kääntynyt pariskunta, sittemmin luterilainen pappi Richard Wurmbrand (1909 - 2001) oli henkilö, joka aikoinaan toi kristittyjen vainot laajasti muiden kristittyjen uskovien tietoisuuteen ja perusti mm. ed. mainitun järjestön (Marttyyrien Ääni), The Voice of the Martyrs.

1 tykkäys

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.

https://www.yahoo.com/news/blast-cairo-coptic-cathedral-kills-least-5-093318774.html

Meillä on vainottuja kristittyjä myös Suomessa.
Virastaan irtisanottujen tai nurkkaan ajamisen jälkeen irtisanoutuneiden pappien ja kanttoreiden tarinat kertovat tästä. Useimmiten on ollut kysymyksessä seurakunnassa pidetystä työntekijästä, josta on vain tullut epäsopiva tai kelvoton.
Heidän puolestaan on myös aihetta rukoilla.

3 tykkäystä

Ensin yksi lähettää linkin kirkon pommittamisesta, ja toinen kommentoi perään, että on tätä vainoa Suomessakin. Mun mielestä pommi-iskussa kuolleista kristityistä ja seurakunnasta ulos savustetuiksi tulleista naispappeuden vastustajista ei voi puhua samana päivänäkään. Jälkimmäiset ovat kuitenkin hengissä, monesti uudessa työpaikassa jonkin järjestön kautta, eikä heidän tilanteensa edes johdu varsinaisesti kristittyydestä, vaan tietystä spesifistä kristinuskon tulkinnasta. Ihan eri asia.

3 tykkäystä

Olen pahoillani, jos tekstini sinua harmitti!

Vähenikö se pommi-iskussa kuolleiden marttyyrien määrä siitä, kun sanoin vainoa olevan Suomessakin - joskaan ei aivan verista?

Aika vähän tunnut välittävän siitä, mitä kirkossa opetetaan ja miten ihmisiä siellä kohdellaan. Sitä ajatusta näkyy olevan laajemminkin, ei silti.

Mikä toiselle on vain pelkkä tulkintakysymys, on toisille kysymys Jumalan sanasta ja sen asemasta kirkossa.
Toivon, ettei rakkaus kristittyjen kesken rajoittuisi pelkästään kaukorakastamiseen, vaan kohdistuisi myös niihin, jotka ovat omassa kirkossamme.

Eivät ne kaikki papit ole hyviin järjestöhommiin päässeet. Heitä on työttömänäkin.

2 tykkäystä

Joo, on kysymys Jumalan sanasta ja sen asemasta - ja siitä, miten Jumalan sanaa tulkitaan. Kuitenkin naispappeuskiistan molemmat osapuolet ovat kristittyjä. En suinkaan pidä vähämerkityksisenä sitä, miten kirkossa opetetaan. Kristittyjen vainoissa on kuitenkin kysymys aivan eri asiasta.

1 tykkäys

Se, että ollaan kaikki kristittyjä, ei saa minua ajattelemaan niin, että on samantekevää mitä seurakunnassa näille kristityille julistetaan.

Vastauksista päätellen me emme vissiin tässä ole ihan samoilla linjoilla.

Minusta naispappeus ja parisuhdejuttu ovat vain oireita ja seurauksia isommasta asiasta. Kirkko on luopumuksen tiellä.

Se, että saarnaaja on mies, ei tee hänen saarnastaan yhtään parempaa kuin kenen tahansa naispapin saarnasta tai hartauspuheesta sinänsä. Toisinaan se onkin ihan päinvastoin.
. . . . . . . . .
Vaikka henkensä saakin pitää, ei ulossysäämisen kokemus ole helppo.

2 tykkäystä

Sillä lailla, tällä lailla ja tuolla lailla. HRW:n eli Human Rights Watchin pomo “tiukkana” koptien suuntaan: