Vuoden kristillinen kirja 2021

Vuoden kristillinen kirja 2021 -ehdokkaat ovat seuraavat:
Eero Huovinen: Äitiä ikävä
Atte Korhola: Ovista ja ikkunoista
Anni Pesonen: Credo
Jaakko Pirttiaho: Rakkaat raajarikot
Tapani Sopanen: Uloskutsutut
Pasi Turunen: Kolmiyhteinen Jumala

Valinnan tekee Turun piispa Mari Leppänen

Osallistu Vuoden kristillinen kirja 2021 -yleisöäänestykseen 1.–25.10.2021.

https://vuodenkristillinenkirja.fi/

Absurdia, että mukana ei ole yhtään ort. kirjaa. Esimerkiksi i. Serafim Seppälän tulisi olla aina ehdolla ja ennakkosuosikki, kun vuoden kristillistä kirjaa valitaan Suomessa. Hän kirjoittaa siitä, mitä kristinusko oikeasti on, kun taas monet ehdolla olevat teokset ovat lähinnä jotain sosiaalieettistä sentimentaalista mentaalihistoriaa, jossa kauhistellaan tiettyjen yksilöiden kovia kohtaloita. Mitä nyyhkympi tarina, sitä “kristillisempi”.

2 tykkäystä

Tuntomerkkisi. Kaikki mikä ei sovi kristilliseen vakaumukseesi, on “sentimentaalista”, varsinkin jos siinä on henkilökohtainen aspekti.

Sentimentaalinen on sana, jolla haluat leimata. Sentimentaalisuudellakin on paikkansa, mutta todellisuudessa kristillisessä uskossa on henkilökohtaisia ja emotionaalisia piirteitä, jotka ovat aivan välttämättömiä. Ei rakkaus ja huolenpito esimerkiksi ole sentimentaalista eikä nyyhkyilyä Hollywoodin tapaan. Se on kovaa työtä ja karua arkea. Itkeminenkin kuuluu elämään ja se voi vaikuttaa hyviä asioita. Ja jos ihmiset kirjoittavat elämänkohtaloistaan ja omista tunteistaan, mutta kristillisen uskon kautta tai siihen liittyen, se vaan osoittaa ettemme ole pystyyn kuolleita, emmekä kiviä.

Yhtään ehdokasta lukematta, toivon Huovisen kirjan valintaa.

1 tykkäys