YLE-Uutisvahti ja hengellisten uutisten tilaaminen

Suosittelen lataamaan kännykkään YLE-Uutisvahti sovelluksen ja tilaamaan kirkolliset uutiset. Se onnistuu siten, että lukee jonkun uutisen ensin ja uutisen lopussa on sanalista, joista voi valita mitä aiheita itselleen tilaa. Halutessa viestin merkkiääni hälyttää uutisen saapumisesta, mutta muistaakseni ne voi myös vaimentaa.

2 tykkäystä

Maksaako vaivaa, kun uutiset kai ovat pitkälti alla olevan tasoa?

“Irlantilainen hyväksikäytön uhri Marie Collins on eronnut Vatikaanin lasten hyväksikäytön vastaisesta komissiosta vedoten kohtaamaansa vastarintaan kirkon sisällä. Collins oli toinen Paavi Franciscuksen nimeämän komission jäsenistä, joka on itse joutunut kirkon työntekijöiden hyväksikäytön uhriksi.”

Collins siis ei joutunut kirkon työntekijöiden hyväksikäytön uhriksi, saati sitten otsikon mielikuvaksi tarjoaman seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Vaan koki kohdanneensa vastarintaa komissionsa työtä kohtaan. Joka voi olla perusteltukin mielipide, vaikkakin yksipuoleinen, mutta ei kyllä mitään hyväksikäyttöä.

En ymmärrä tuota uutista nyt yhtään samalla tavalla kuin sinä. Käsittääkseni komissioon on nimetty kaksi hyväksikäytön uhria joista ensimmäinen on eronnut aikaisemmin ja toinen nyt. Siis molemmat ovat aikanaan hyväksikäytettyjä ja sillä perusteella valittu tehtävään ikäänkuin asiantuntijana. Nyt molemmat ovat eronneet koettuaan turhautumista komission vaikutusmahdollisuuksiin.

Mjoo, ei tuossa kauheasti tulkinnan varaa ole. kuvateksti: Marie Collins joutui papin hyväksikäyttämäksi 13-vuotiaana. Tässä hän kertoo kokemuksistaan vuonna 2009.

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.