Arvonimien muokkaus

Jatkoa ketjulle Tekninen testiketju koskien arvonimien muokkausta.

Foorumilla on tällä hetkellä foorumitekniikan vuoksi arvonimiä, joita en katsonut hyväksi ottaa pois. Tässä ketjussa voidaan keskustella arvonimistä ja niiden muokkaamisesta foorumin henkeen soveltuvammaksi.

Arvonimet pääsee näkemään tästä!

Voiko Johtaja olla Paavi, vai herättäisikö se liikaa närää? :stuck_out_tongue: Luottamustason tittelit Maallikko - Pappi - Piispa - Paavi (tai Arkkipiispa, jos ei papistiselle linjalle haluta mennä) saattaisivat kyllä aiheuttaa turhaa hämmennystä, joten ehkä jokin vähän nokkelampi/vähemmän väärinymmärryksille altis nimeämisskeema toimisi paremmin. Esimerkiksi Konkari ja Mestari voisivat olla Opetuslapsi ja Apostoli. Tai vaihtoehtoisesti voitaisiin mennä luostarinimikkeiden mukaan noviisista apottiin (joku muu varmasti tietää, miten ne menevät, mutta oma tietämykseni horjuu tässä kohtaa :D).

Markkinoija voisi tosiaan olla esimerkiksi Evankelista. Kampanjoija ja Kampanjapäällikkö vaatisivat vastaavasti vähemmän kapitalistiset nimet.

3 tykkäystä

Kiitos! Mahtavia ideoita. Yritän katsoa mahdollisimman pian, mistä noita voisi muuttaa. Ainakaan tuosta oletusjutusta niitä ei voinut suoraan muuttaa :confused:

Minä ehkä valitsisin mieluummin esimerkiksi nuo luostarinimikkeet tai jotain enemmän tai vähemmän mukamas nokkelaa tuon kirkon hierarkian sijaan :slight_smile:

  • Eikä minulla tietenkään ole itselläni parempia ehdotuksia.
1 tykkäys

Mihin näitä arvonimiä lainkaan tarvitaan?

Niillä rakennetaan yhteisöä. Onhan se kiva tietää edistyvänsä. Vai oletteko eri mieltä?

  • Arvonimet ovat hyviä/jatkoon!
  • Arvonimet ovat huonoja/pois!

0 äänestäjää

Teen tästä viestistä sellaisen, jota kaikki voivat muokata. Tähän voi laittaa ehdotuksia uusiksi nimiksi. Lisätkää tuolta arvonimien listasta tänne myös muut, laitoin nyt vain muutaman sarjan toistaiseksi (ei juuri nyt aikaa muuhun).

Luottamustasot
1 Haastaja: Maallikko, Noviisi, Jäsen, Rivijäsen
2 Konkari: Pappi, Opetuslapsi, Munkki, Vakituinen jäsen, Luottojäsen
3 Mestari: Piispa, Apostoli, Priori, Ansioitunut jäsen, Uskottu jäsen
4 Johtaja: Arkkipiispa, Apotti, Kunnioitettu jäsen, Valantehnyt jäsen

Kirjoittaminen
Ketju- ja vastaus-arvonimet: ketju sai 10, 25, 50 tykkäystä
Linkki-arvonimet: 50, 300 ja 1000 klikkausta.

Hyvä ketju
Erinomainen ketju
Loistava ketju

Hyvä vastaus, Rautainen vastaus
Erinomainen vastaus, Kultainen vastaus
Loistava vastaus, Timanttinen vastaus

Suosittu linkki
Kuuma linkki
Kuuluisa linkki

Yhteisö
Hyvä jako (Jakoi viestin, ja linkin kautta saapui 25 vierailijaa)
Erinomainen jako (="= 300 vierailijaa)
Loistava jako (="= 1000 vierailijaa)

Markkinoija (Kutsui käyttäjän), Evankelista, Rekrytoija
Kampanjoija (Kutsui kolme haastajaa (luottamustaso 1)), HR-henkilö
Kampanjapäällikkö (Kutsui viisi konkaria (luottamustaso 2)), Headhuntteri

Tervetuloa (Sai tykkäyksen), Hali
Arvostettu (20 viestiä sai tykkäyksen), Symppis
Kunnioitettu (100 viestiä sai ainakin 2 tykkäystä), Pidetty
Ihailtu (300 viestiä sai ainakin 5 tykkäystä), Ykköskommentoija

Rakkauden rajat (Tykkäsi 50 kertaa päivän aikana), Tykkäystykki
Lukkarinrakkautta (Käytti 50 tykkäystä päivässä 5 kertaa), Huipputykkääjä
Korviaan myöten rakastunut (Käytti 50 päivittäistä tykkäystä 20 päivänä), Maksimitykkääjä

Kiitos (20 viestistä on tykätty ja on tykännyt 10 viestistä), Hyvän kierrättäjä
Vastavuoroinen (100 viestistä on tykätty ja on tykännyt 100 viestistä), Kaikkien kaveri
Empaattinen (500 viestistä on tykätty ja on tykännyt 1000 viestistä), Filantrooppi

Vuosipäivä (Aktiivinen jäsen vuoden ajan, kirjoittanut ainakin yhden viestin), 1v synttärit, Ohi on 365

Ensiaskeleet
Ensimmäinen jako
Ensimmäinen lainaus
Ensimmäinen linkki
Ensimmäinen liputus
Ensimmäinen maininta
Ensimmäinen tykkäys
Ensimmäinen vastaus sähköpostilla
Luki ohjeet
Lukutoukka, Informaatiosieni
Muokkaaja
Omaelämäkerta, Itseprofiloija

Minusta kirkollisia arvonimiä ei pitäisi käyttää (siis ei myöskään opetuslapsia tai evankelistoja). “Mestari” voi myös kristillisessä yhteydessä olla jonkun mielestä arrogantti. (Itse en pidä myöskään “Konkarista”, joka tuo mieleeni Taru sormusten herrasta -kirjan, mutta tämä on ehkä henkilökohtainen ongelmani.)

Jos ymmärsin oikein, niin “luottamustason tittelit” viittaavat jäsenen valtuuksiin foorumilla. Nelostason Johtaja (arkkipiispa, apotti) näyttää vastaavan valtuuksiltaan nykyisen foorumin moderaattoreita ja kolmostason Mestari teknistä moderaattoria eli Anskutinta. Ykköstaso olisi jonkinlainen kokelasjäsen, jollaisia nykyfoorumilla ei ole. Onko jotain syytä olla kutsumatta nelostasoa moderaattoriksi ja kolmostasoa esim. apumoderaattoriksi tai tekniseksi moderaattoriksi? Ykköstaso voisi olla vain “jäsen” (ilman mitään edes leikkisän vähätteleviä määreitä) ja kakkostaso esimerkiksi “vakiintunut jäsen”. Kolmostasolla voisi toki “apumoderaattorin” tms. sijaan käyttää vaikkapa ilmaisua “ansioitunut jäsen” (vaikka tällä tason jäsenellä siis tiettyjä moderointivaltuuksia olisikin).

5 tykkäystä

Olen vähän samaa mieltä. Ei ehkä oteta kirkollisia arvonimiä. Jo siitä syystäkin, että kirjoittajissa saattaa olla oikeassa elämässä sellaisten haltijoita ja tästä voi tulla sekaannusta.

1 tykkäys

Vaadin moderaattorien nimeämistä eksorkisteiksi.

4 tykkäystä

2 viestiä siirrettiin toiseen ketjuun: Valitukset

Tuolla nyt oletuksena käytössä olevat arvonimet, niiden määräytymisperusteet ja niiden mukana tulevat oikeudet ovat foorumin perinteisiin sopimattomat.

Ensisijaista on, että Top-10-perinteiden hengessä kirjoittajat luokitellaan kirjoitettujen viestien määrän mukaan. Tällä perusteella voitaisiin muutamia kätyttäjäkategorioita nimetä foorumin aihepiiriin sopiviksi. (Esim. 0-99 viestiä kirjoittaneet, 100-999 viestiä kirjoittaneet, 1000-2999 viestiä kirjoittaneet, jne.) Toivottavasti tämä on teknisesti mahdollista.

Nykysuomessa käytössä olevat kirkolliset nimet (virat) eivät käy, koska ne aiheuttaisivat sekaannusta.

“Noviisi” on hyvä ja yleisestikin ymmärrettävä nimitys ensimmäisen tason kirjoittajille eli esim alle 100 viestiä kirjoittaneille.

Seuraavien tasojen nimiä pitää vielä vähän miettiä…

Esim. Niennan mainitsema “Evankelista” on minusta tyylikäs mutta saattaa herättää myös huonoja assosiaatioita, koska 'ndrangheta-mafiaorganisaatiossa se on erään tason mafiosojen arvonimi (Vangelista), ja ehkä myöskään joku skeptisempi kirjoittaja ei halua tätä itselleen.

Ylläpitäjän arvonimi voisi olla “Rakastettu johtaja”.

1 tykkäys

TV2 on aivan kakkakanava nykyään. Toivottavasti meidän TV ei seuraa tätä linjaa. Ainakin lauantai-illan saksalaiskrimit ja kuukauden western pitäisi olla vielä.

1 tykkäys

Lueskelin homoseksuaalisuus-ketjun läpi vain ja ainoastaan saadakseni Lukutoukka-arvonimen, mutta en saanutkaan sitä, vaikka klikkasin auki kaikkien kommenttien saamat vastauksetkin. :persevere:

1 tykkäys

2 tykkäystä

Arvonimien myöntemiseen ylipäätään näyttää liittyvän bugeja. Sain itse tykkäys-, pingaus- yms. perusarvonimet vasta, kun olin jo monta kertaa täyttänyt niiden vaatimukset.

No mutta onhan tää foorumipohja kyllä paljon parempi ihan vain tästäkin syystä että entisellä foorumilla sai kerätä vain peukutuksia. Täällä voi suorituspaineisesti hamstrata arvonimiä sen lisäksi että haalii tykkäyksiä :smiley:

4 tykkäystä

Nuo arvonimet ovat kovin typeriä.

Ja pipo liian kireä.

Arvonimet ovat käytössä vain Uskonnollinen keskustelu ja Ajankohtaista -alueella. (En itse asiassa muista, onko kriittisellä puolella käytössä.) Ajattelin, että käyttäjien keskustelusta niitä on turha antaa :smiley: