Askola palkitsi alaikäisen vuoden homona

Eiköhän homon vastinpari ole hetero eikä seksipommi. Vuoden homo -palkinnossa ei tiettävästi arvioida henkilön seksuaalista puoleensavetävyyttä minkään sukupuolen näkökulmasta, vaan kai palkittu henkilö on lähinnä edistänyt seksuaalivähemmistöjen asiaa. Siinä mielessä olen samaa mieltä kuin @Stieleiche tässä ja @Max toisessa ketjussa: iän ongelmallisuus liittyy lähinnä siihen, että teini todellisuudessa vielä etsii itseään, vaikka luulisikin jo kaikki varmat vastaukset löytäneensä.

Mutta huomiot kirkkokäsikirjan asemasta olivat oikein hyviä. Kirkkokäsikirja ei tosiaan ole mikään opillinen tunnustuskirja. Ne toimitukset joiden kaava on määritelty kirkkokäsikirjassa, tulee toimittaa kaavan mukaan, mutta papin ei ole kiellettyä järjestää haluamansa tyyppisiä muita tilaisuuksia, esim. rukoushetkiä liittyen sellaisiin aiheisiin, joita ei ole käsikirjassa mainittu. Kirkkokäsikirjan tarkoitus ei siis ole rajata, että tässä on kaikki mitä pappi saa tehdä. Kirkon oppi on määritelty ihan muualla, mutta siitä taas tulee pitää kiinni, oli toimittamassa käsikirjaa noudattavaa tai muuntyyppistä toimitusta.

1 tykkäys

Suomen ev-lut kirkon ääni kai se tässäkin kuuluu: Irja Askola jakaa vuoden homo -palkinnon 15-vuotiaalle Tuure Boeliukselle. Katso kohukuvat kelaamalla linkattua artikkelia vähän alaspäin. Lastensuojelulla taitaisi olla perusteltua syytä puuttua peliin…


Moderoinnin (O-N) huomautus: Tämä ja jäljempänä olevia viestejä on siirretty toisaalta, koska käsittelivät jo täällä olevaa asiaa. Tästä johtuen tämä viesti ei sovi suoraan edellisen kanssa yhteen.

4 tykkäystä

Tee lastensuojeluilmoitus!

1 tykkäys

Ilmeisesti joku muu aikoo hoitaa asian. Ja hyvä niin.

4 tykkäystä

On kyllä surullista…

Onkohan tässä Askola joutunut maineensa vangiksi. Piispaa on pyydetty jakamaan vuoden homo -palkinto ja hän on tähän suostunut. Vasta myöhemmin hän on saanut tietää, että kyseinen palkinto menee lapselle. Tämän jälkeen kieltäytymisen kynnys on noussut liian korkeaksi. Tässä tapauksessa olen vain lamaantuneen pettynyt. Jotenkin tämä (vuoden homon palkitseminen) ei yllätä, mutta kyllä silti surettaa. (Tosin tässäkin tapauksessa “selkärankainen” ratkaisu olisi ollut jättää palkinto lopulta jakamatta).

Sitten olen täysin sanaton, jos Askola on tiennyt palkinnon saajan jo suostuessaan.

11 tykkäystä

Muotoilen paremmin:
Kuuluuko omien sääntöjen rikkomispaikkojen mainostaminen kirkon omalle medialle?

Kyse jutussa ei ollut neutraalista “uutisoinnista”, vaan lähes rehvakkaasta mainostuksesta.

1 tykkäys

Varmaan joku Seta tms Gay.Pride-organisaatio voisi antaa arvon piispoillemme (Askola &Mäkinen) kunniahomon arvonimet.

1 tykkäys

Homo Emeritus/Emerita, voisi olla hyvä, arvokas ja ehkä jopa kuvaava.

3 tykkäystä

Alaikäinen se on 16-vuotiaskin. Olisin tuossa iässä voinut itsekin julistaa yhtä sun toista kovinkin varmana asiastani, mutta Luojan kiitos mistään sellaisesta ei ole säilynyt todisteita. Nolottaisi aika pahasti.

5 tykkäystä

Ja simsalabim: Nyt puhummekin asiasta samassa ketjussa Stieleichen kanssa :blush: Jännä vain, että yhdistetty ketju ei näytä olevan aikajärjestyksessä.

No sitä minäkin ihmettelin. Laitoin tänne tulleeseen ensiviestiisi maininnan asiasta että muualta siirretty.

1 tykkäys

Tässä tapauksessa nimenomaan ei ollut “edistänyt” seksuaalivähemmistön asiaa ikään kuin ulkopuolelta, vaan julkisesti julistanut kuuluvansa tiettyyn seksuaalivähemmistöön.

1 tykkäys

Minusta se, että aikuiset ihmiset jakavat seksipalkintoja 15-vuotiaille nuorille, ei ole ihan asiallista, olipa kyse kenestä tahansa. Ja vaikka nykyjulkisuudessa vallalla oleva asenneilmapiiri on hyvin liberaali seksuaalimoraalin suhteen, niin veikkaisin että kovin suopeasti ei julkisuudessa suhtauduttaisi siihen, että jotkut keski-ikäiset tai vanhemmat ylipainoiset suomalaismiehet järjestäisivät julkisen tilaisuuden, jossa jakaisivat seksuaalisuuspalkintoja 15-vuotiaille tytöille. Mutta joidenkin ryhmien tapauksessa asioihin suhtaudutaan usein hyväksyvämmin.

8 tykkäystä

Eivät mitään. Mutta toisaalta eivät saa sitä huumorikuvista eivätkä “mitä tänään tein” ketjustakaan. Joten hengen ravinto ei ole foorumin ainoa tarkoitus.

Voidakseen väittää, että luterilaista kirkkoa sorsitaan ja muita kirkkoja suojellaan, pitäisi niissä muissa kirkoissa olla yhtä katastrofaalisia piispattaria, jotta vertailu olisi mahdollinen. Muuten täytyy tyytyä siihen, että Askolaa puidaan, koska Askola yksinkertaisesti on niin huono - ilman, että mitään tunnustuskuntaa on sillä suosittu tai sorsittu.

5 tykkäystä

Itse asiassa täällähän on myös ortodoksipiispa Ambrosiusta arvosteleva ketju, eli sikäli tuo puheesi bannista ja toisten kirkkojen piispojen arvostelusta ei nyt kyllä osunut maaliin.

7 tykkäystä

Hengenravinnosta samaa mieltä, piispa Askolan huonoudesta en.
Minusta piispojen ( ja paavin ) tekemisistä, kirkoista riippumatta voi kirjoittaa. Asiallisuus on tietysti mukava bonus kirjoittamisessa ja epäasiallisuuden ja kielletyn asiattomuuden raja häilyvä. Jos viimeksi mainittuun sortuu, niin on hyvä totutella ajatukseen että viesti ei kauaa näkyvillä happane.

Myös meidän edellisestä piispastamme ja nykyisestä paavistamme on foorumilla ketjut, joiden keskustelu ei ole ainakaan pelkkää ihailevaa suitsutusta.

Kyllä tämä asianomaisten harrastus ja into juuri luterilaisten piispojen arvosteluun etupäässä menee.
Arvostelu on sikäli hedelmätöntä, että samaan aikaan ollaan haluttomia arvioimaan sitä, mistä tämä kaikki johtuu. .

Onko mahdollista, että joku halukas arvioija osallistuisi niihin ketjuihin ja alkaisi arvioida? Ei kai se kenenkään velvollisuus ole?

Ellei ajatus ole, että kaikilla Suomen piispoilla on salaseura jossain, jossa he vetivät pitkää tikkua, että on Askolan vuoro näyttää huonolta. Siinä tapauksessa arvostelu on tietenkin kohtuutonta.

No ei se tässä tapauksessa ihan noinkaan ole. Toki “seksipommi” oli vähän kärjistetty ilmaus, mutta koska maailma nyt kuitenkin sattuu olemaan, halusimme tai emme, pitkälti heteronormatiivinen, niin ei heterous yleensä erityisemmin korosta ihmisen seksuaalisuutta vaan lähinnä normaaliutta, toisin kuin homoksi julistautuminen ja julistaminen. Vuoden normaali ihminen ei olisi tuon Askolan jakaman palkinnon vastinpari, vaan kyllä sen täytyisi olla jotain nimenomaan ja vahvasti seksuaalisuuteen viittaavaa.

3 tykkäystä