Foorumin logo

Foorumin ulkoasu -ketjuunhan tämä sopisi, mutta siellä käydään nyt monesta eri asiasta samanaikaisesti keskustelua, joten ainakin hetkellisesti tämän voi varmaan erottaa omaksi ketjukseen. :slight_smile: Elikkä, kaikki eivät ole tykänneet foorumin nykyisestä logosta

ja on toivottu uutta. Koska tänään on taas joku omituinen suorittamispäivä, tartuin tehtävään, vaikkei mitään selvää visiota ollutkaan siitä, mitä tehdä. :smiley: Aloitin varioimalla vähän nykyistä ideaa:

Vasemmalla näkyy erilaisia taustavaihtoehtoja, oikealla joukko variaatioita nykyisestä logosta. Tein suurimman osan logoluonnoksista värittömänä, mutta logoon olisi tietysti tarkoitus lisätä värit (kuten alarivillä kokeilun vuoksi tein).

Vanhalla foorumilla oli käytössä goottinen fontti, joten kokeilin sen innoittamia seuraavia:

Yhtä lukuun ottamatta kaikki ylläolevat ovat esimerkkejä pienestä logosta - sen suunnittelu on mielestäni keskeisintä, sillä iso logo on verrattain helppo tehdä sitten pienen pohjalta. Mutta nyt haluaisin kysellä teiltä mielipiteitä. (järkevä ihminen olisi tehnyt tämän ihan alkajaisiksi, mutta eipä voi mitään! :smiley: ) Minkätyyppinen logo foorumille halutaan? Ylläolevat ovat kaikki esimerkkejä lähes puhtaasti kirjaimiin/fonttivalintaan perustuvasta logosta, mutta vaihtoehtona olisi myös johonkin kuvaan perustuva logo. Mikä nykyisessä ja/tai ylläolevissa esimerkeissä miellyttää, mikä ei miellytä? Muita kommentteja? Sana on vapaa!

1 tykkäys

Itse en lähtisi laittamaan mitään fraktuuraviritteisiä fontteja. Pidän tuosta puhekuplasta ideana.

3 tykkäystä

Kaikki huonoja. En tykkää. Ennen vanhaan oli parempia.

2 tykkäystä

Minusta tuollainen on aika hauska, jossa risti nousee U ja R:n jakamasta pystyosasta. Siitä tulee mieleen ankkuri, toivon symboli. Fonteista pidän eniten tuosta unsiaalityyppisestä, groteskit ovat tylyjä ja goottilaiset liian goottilaisia. Unsiaali sopii monesta muustakin syystä klassiseen kristinuskoon.
U+R logot näyttävät jotenkin vapaakirkollisilta, voisivat olla jonkun kalvinistikirkon logoja. Monogrammi on mukavampi. Toisen ryhmän toisen rivin ensimmäinen on siis kiva ja siitä voisi sitten halutessaan kehittää eteenpäin lisäämällä ristiä.

Sininen on hyvä väri. Musta on liian tylsä.

Kilpi on minusta hyvä tausta, sillekin löytyy hyvää symboliikkaa. En käyttäisi kuitenkaan tuota kilven mallia, siitä tulee mieleen liiaksi amerikan maantienumerot.

3 tykkäystä

AV:n sympaattista kommenttia ei voi olla peukuttamatta.

2 tykkäystä

Muutosvastarinta on nykymaailmassa järkevä asenne kaikkialla, joten nykyinen on hyvä.

Mutta puhekuplaidea on kyllä hyvä, se kun viittaa myös sarjakuvaan. Tosin nekin olivat ennen parempia.

2 tykkäystä

Tähänhän voisi kehittää jotain foorumin henkeen sopivaa. Esimerkiksi joku sateenkarilipun kieltomerkki tai sellainen hameelinen tikku-ukko, päälle kieltomerkki ja viereen teksti"nainen vaietkoon seurakunnassa." Se loisi mukavaa ja avointa keskusteluilmapiiriä.

Ei mitään goottilaisia! En myöskään pidä niistä, joissa kirjaimet sulautuvat ristiin. Ensimmäisen ryhmän ehdotuksista pidän viimeisestä, jossa kirjaimet ja risti ovat erikseen, mutta se voisi olla sininen tai sinisellä pohjalla.

1 tykkäys

Siinä ovat kirjaimet rumia.

Minulle nykyinen logo kelpaa hyvin, en pitänyt vanhan foorumin logon goottilaisesta fontista. Minusta on sääli, että fraktuuralle ei ole nykyään oikein asiallista käyttöä. Jossain paremmassa maailmassa se sopisi esimerkiksi vakavampiin sanomalehtiin, mutta nykyisessä todellisuudessa se tuo ainakin minulle mieleen teennäisen koristeellisen wanhan tyylin tavoittelun. Foorumin otsikossa se voi yhdistää klassisen kristinuskon jonkinlaiseen larppaukseen tai nostalgisointiin. (Toki kristitty saa halutessaan larpata.) Samasta syystä epäilen vaakunankilven muotoista pohjaa. Tuo sinipohjainen puhekupla miellyttää minua eniten. Cymbuksen ilmeisesti tarkoittama toisen ryhmän keskimmäisen rivin vasemmanpuoleinen unsiaali (?) UR miellyttää tosin kirjaimiensa muodolla.

Jotenkin en pidä noista logoista joissa U ja R ovat selvästi erillisinä ristin molemmilla puolilla, ne ovat jotenkin tärkeilevän ja tosikkomaisen tuntuisia, ikäänkuin foorumilla olisi liian suuret luulot itsestään.

1 tykkäys

Tilannekatsaus:

  • Goottilainen fontti: - - - -
  • “Normifontti”: -
  • Kapiteeli-/Unsiaalifontti: + +
  • Puhekupla: + +
  • Kilpi: + -
  • Yhdistetyt U, R ja risti: + + -
  • Sininen väri: + +
  • Vanha logo: + + - - (kaksi miinusta Foorumin ulkoasu -ketjun puolelta)
2 tykkäystä

Sininen puhekupla muuten hyvä idea minusta, mutta ne kirjaimet u ja r pitäisi olla irti rististä.

2 tykkäystä

Pidän myös tuosta unsiaalimonogrammista. Yksinkertainen on kaunista. Voisiko risti olla erillisenä elementtinä kirjainten taustalla esim. eri värillä? Nykyinen logo mielestäni epäbalanssissa, risti ja kirjaimet eivät oikein kohtaa. Väriyhdistelmistä esim. tumma sininen + kulta voisi ilmentää klassisuutta?

1 tykkäys

Minusta taas nykyisessä logossa on hyvää se, että risti on selkeästi näkyvämpi kuin kirjaimet.

1 tykkäys

Mitäpä jos ottaisi lähtökohdaksi tuon unsiaalimonogrammin esimerkiksi juuri nykyisen logon sinisen värisenä ja miettisi ristin muotoa ja sijoittelua kokonaan uudelleen? Mieleeni tuli ajatus, joka on ehkä liian pikkunäppärä, mutta esitänpä sen kuitenkin:

Vaihdetaan latinalainen risti kreikkalaiseen ja sijoitetaan se (vaaleansinisen) monogrammin perään vaikkapa mustana. Tällöin ristin voisi tulkita (väärin mutta loogisesti) plus-merkiksi, mikä osoittaisi tämän olevan jatkumoa ja “päivitetty versio” aiemmille UR- ja UE-foorumeille. Siis UR+.

(Huonosti alkaa tämä sivusta tarkkailu uudella foorumilla.)

2 tykkäystä

Entäs se risti symmetrisesti kirjainten väliin, U+R toimisi hyvin lyhenteenä??

Minusta tämä on itse asiassa aika hieno idea!

Tykkään siitä puhekuplasta, se on hieno.

Sitten oma kysymyksensä on, että pidämmekö yläosan taustan valkoisena vai vaihdammeko sen esimerkiksi siniseen, jolloin puhekupla olisi valkoinen, jne. Tummempaa headeria ehdotettiin, eikä sekään minusta ole huono idea.

Se suuri logo voisi minusta rauhassa olla kohtalaisen leveäkin jopa, eli toisin sanoen siirtää tekstin “Klassisen kristinuskon foorumi” siihen oikealle (contra yläpuolella).

2 tykkäystä

Nopeita aamuluonnoksia:

5 tykkäystä

Nopea aamuarvio: jompi kumpi noista puhekuplista,ehkä oikeanpuoleinen.

1 tykkäys