Kardinaali Burken vastainen medialiikehdintä

Presidentti Trumpin administiraation ykköstykki, änkyräkatolilainen Steve Bannon vehkeilee yhdessä pimeintä taantumusta edustavan kardinaali Burken kanssa paavi Franciscuksen edistyksellisiä pyrkimyksiä vastaan! Näin on asia ainakin jos uskomme “arvovaltaisen” New York Times -lehden reportterin Jason Horowitzin artikkelia aiheesta. Uskoopi ken tahtoo. Joka tapauksessa juttu on kaikessa sekopäisyydessään edustava esimerkki Trumpin hallinnon uskonnollisia ulottuvuuksia koskevista spekulaatioista. Seuraavassa katolinen tulkinta kyseisestä salaliittoteoriasta:

Jutussa on näkemystä, mut, mut, ja mut…

Onko Burke edes varsinainen traditionalisti? Hänen lisäkseen kyselyyn osallistui muitakin piispoja. Asia itse koskee sen täsmentämistä onko eronneilla uudessa avioliitossa elävillä mitään mahdollisuuksia kommuunioon ja jos on missä olosuhteissa. Amoris Laetitia ehkä jättää asian hieman auki ja paikallisten piispojen päätettäväksi, mutta kyllähän se selvästi sanoo, että mitenkään automaattisesti oikeutta kommuunioon ei voida myöntää, ei edes mitenkään heppoisesti yksittäisissä tapauksissakaan. Mikäli haluaa tulkita positiivisesti, niin koko asia on vain osa paavin linjaa toimia enemmän kollegiaalisesti piispojen kanssa.

Tämän asian ulkopuolella taas SSPX on liittymässä kirkon täyteen yhteyteen, mikä olisi aika suuri asia suhteessa traditionalistien. Vaikka tämä kehitys ei nyt ole pelkästään nykyisestä paavista riippuvainen, niin kyllähän se osoittaa, että varsinaista vastakkainasettelua traditionalistien kanssa ei ole. Ja sekin mikä on koskee enemmän liturgiaa ja ekumeniaa kuin moraaliopetusta ja varsinkin politiikkaa, jota se ei koske oikeastaan lainkaan.

Radikaali reformi taas on ilmeisesti kuurian uudelleen järjestely, jota kai on tavoiteltu ja toivottu vuosikausia. Itse en tiedä onko se edes tarpeellista. Ilmeisesti on, jos sinne on erilaisia lobbyja muodostunut.

Liberaalin ja “arvovaltaiseksikin” luonnehditun Washington Post -lehden vieraskynäpaikalla julkaistui muutama päivä sitten kolumni, jolla oli hieman hätkähdyttävä otsikko: “Kuinka paavi Franciscus voisi puhdistaa äärioikeistolaiset mätäpesäkkeet katolisesta kirkosta”… Kirjoittaja on toimittaja (lieneekö lehden rullissa vai freelancer vai mikä, sitä en tiedä) nimeltä Emma-Kate Symons. Symons joka tapauksessa asuu Pariisissa ja on niin sanotusti monessa mukana. Termiä “kulttuurimarxilaisuus” on toisinaan kiistatta viljelty vähän turhan hövelein perustein, mutta tämä on kyllä ihan sitä itseänsä:

Paavi Franciscuksen pitäisi ottaa käyttöön kovat toimenpiteet ja pistää Vatikaanin vaikutusvaltaisin amerikkalaiskardinaali, Raymond ”Breitbart” Burke, vihdoinkin ruotuun. Tämä luopio-kirkonmies (ecclésiastique renégat [!]) ei ainoastaan tyydy sabotoimaan myötätuntoisen ja evankeliumin hengessä niin pakolaisiin kuin muslimeihinkin suhtautuvan uudistaja-paavin työtä; ei, tämä kapinoiva kirkkoruhtinas käyttää sen lisäksi hyväkseen sisäpiiriasemaansa Vatikaanissa vahvistaakseen niitä ääriaineksia, jotka [presidentti Trumpin neuvonantajan] Stephen Bannonin tavoin tahtovat tehdä lopun lännen liberaalista demokratiasta kerta kaikkiaan. Toisin sanoen Vatikaanissa on meneillään poliittinen sota uudistaja-paavi Franciscuksen ja niiden konservatiivisten voimien välillä, jotka pyrkivät pönkittämään valkoihoisten kristittyjen ylivaltaa.

Että oikein valkoihoisten kristittyjen ylivaltaa siellä ajetaan! Rouva Symons ei ilmeisesti ole koskaan kuullutkaan kardinaali Sarah’sta, joka on nyky-kuurian konservatiivisimpia jäseniä niin opillisissa ja moraalissa asioissa kuin liturgisissakin kysymyksissä; mutta hänen pigmenttinsä on tummempi kuin afroamerikkalaisten suurella enemmistöllä. Mitä ”ääriaineksiin” tulee, toveri Symonsin ei tarvitse etsiä sellaisia lähintä peiliä kauempaa.

Yllä olevan katkelman ehdin kääntää ranskankieliseltä saitilta, tarkemmin sanoen täältä, mutta jälkeenpäin huomasin, että kyllä juttu olisi luettavassa kokonaisuudessaankin ja ihan sillä toisella kotimaisellakin; voilà:

https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2017/02/09/how-pope-francis-can-cleanse-the-far-right-rot-from-the-catholic-church/?utm_term=.92f5d3d19d25

1 tykkäys

Luopioitahan aina löytyy. :sunglasses:

Mitäs kaikkea meriittilistalle kuuluu?

En tiedä sen tarkemmin, mutta hän näkyy kirjoitelleen hyvin aktiivisesti vähän sinne sun tänne ja hyvin monenlaisiin julkaisuihin.

Tieto, jonka mukaan hän asuisi Pariisissa, onkin vanhentunut. Vaikuttaa nykyisin Washington DC:ssä

Washington Post on yksi lehdistä joita seurasin Trumpin virkaanastujaisten jälkeen. Lehti on täysin vainoharhaisessa tilassa, tai kauniimmin sanottuna sekaisin. Erittäin hyvä, hieno ja toimiva appsi niillä kuitenkin on ja toimii hyvin puhelimessa.

1 tykkäys

Ylle linkitetyn jutun kommenttiosastossa kuitenkin näkyy vallitsevan varsin tervejärkinen henki.

Täytyy lueskella. Puhelimessa kommentit eivät ilmeisesti näy, enkä itse asiassa löytänyt tuota juttuakaan. Se on mennyt ohi.

Kommentit tosiaan olivat hyviä ja paljon informatiivisempia kuin itse kolumni, joka on käsittämätöntä vuodatusta. Kommenteista löytyi tämä linkki, jossa käydään asiallisesti läpi kolumnin harhoja.

https://www.thecatholicthing.org/2017/02/13/the-slandering-of-cardinal-burke/

1 tykkäys

Hyvä juttu tuo viimeinen.

Tässä koko homma pähkinänkuoressa:

The Post story goes on from mentioning that 2014 meeting to weaving together a truly insane narrative: that Burke is part of a global anti-Muslim, anti-woman, pro-nationalist, pro-everything-bad movement that came to power with the victory of The Donald and is being masterminded by Bannon. But as our astute friend Phil Lawler has noted, the meeting took place in 2014, which is to say nearly two years before Trump began his run. And long before anyone thought Bannon might work for Trump. So how exactly did that one meeting, years ago, so mark Burke that Francis now needs to clean out “the far-right rot from the Catholic Church”?

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.