Kirkon avioliittokäsityksen laajentaminen - evl.fi:n kirkolliskokousaloite 2017

Arvelen että vain vihkimisistä tulee sanktioita, mutta niistä tulee kaikissa hiippakunnissa vähintään huomautus, mikäli asia viedään kapituliin.
Huomenna ilmeisesti Kai Sadinmaa vihkii ravintolassa kaksi paria ja lisäksi kirkoissa “siunataan” joitakin kymmeniä parisuhteensa aiemmin rekisteröineitä pareja.

[quote=“Yocha, post:165, topic:1283”]
Huomenna ilmeisesti Kai Sadinmaa vihkii ravintolassa kaksi paria ja lisäksi kirkoissa “siunataan” joitakin kymmeniä parisuhteensa aiemmin rekisteröineitä pareja.
[/quote]Sadinmaan vihkimisiä ei tarvitse ihmetellä. Hänhän laittaa muutenkin koko kristinuskon perusteet uusiksi. Mielestäni piispan pitäisi puuttua ja evätä pappisvirka kokonaan pois.

Kuuntelin tuon ohjelman ja se on kuunneltavissa radiot.fi palvelun kautta tai älypuhelinaplikaatiolla. Linkistä Seurakuntalaiseen voi lukea joitain pääkohtia.

Ohjelma on huonosti otsikoitu Lutheriin. Sadinmaan kritiikki käy koko klassisen kristinuskon perusteisiin.

On halu päästä kolmen pennin marttyyriksi. Vaalitkin tulossa.

3 tykkäystä

Aikanaan tämä Sadinmaa kirjoitteli liittomme lehteen ja silloin pidin siitä miten hän toi sosialistiset arvot kristinuskon kontekstiin. Mielestäni siinä oli järkeä. Enää en ole niin varma . Siis miehestä kokonaisuudessaan

Minusta Sadinmaalla on ilmiselvästi messiaskompleksi. Hän on uuden aikakauden ja ajattelun tuoja fariseuksina pitämiensä klassista kristinuskoa edustavien näkemyksille. Hänellä on uusi sanoma ja liitto, jonka sisältö on hänen omissa jutuissaan.

2 tykkäystä

Pistetäänkö vedonlyönti pystyyn?
Kuinka moni uskoo että tulee jossain hiippakunnassa jotain rangaistuksia, siinä tapauksessa että sääntöjen rikkomista todella tapahtuu?
Jos, niin kuinka monta tapausta veikkaatte?

Tässähän on muutamia tekijöitä otettava huomioon.
-piispat ovat eri linjoilla, vaikka virallisesti kukaan ei kehota rikkomuksiin
-kaikkialla on uudistusmielisiä pappeja, mutta kaikki eivät toteuta tahtoaan
-rangaistuksia on monen tasoisia, ja kaikki jutut käsitellään erikseen

Kuka haluaa aloittaa? Minulla on jonkinlainen veikkaus valmiina.

Ok. Aloitan sitten.

Veikkaan että yksi selvä tapaus tulee, ja se on Kuopion hiippakunnassa. Piispa antaa pelikieltoa, mutta sen tarkemmin en määrittele.

Lisäksi Sadinmaa ym. toteuttavat Helsingin hiippakunnassa juttunsa, mutta selviävät keskusteluilla ja ehkä huomautuksilla.

Muissa hiippakunnissa maltetaan. Papit osallistuvat hääjuhliin, kun vihkimiset on hoitanut maistraatti. Ja rukoushetkissä on häiden elementtejä, mutta ei kuitenkaan vihitä. Media vetää juttuja papeista “vihkimässä” ja “siunaamassa”, mutta koska tarkkaan ottaen kumpaakan ei tehdä, rangaistuksiakaan ei tule. Piispat keskustelevat joidenkin kanssa, mutta kaikki ei tule julkisuuteen.

3 tykkäystä

Turussa kirkollinen lehti “Lilja” nuotittaa tulevaa meininkiä uusimmassa numerossaan hyvin Björn Vikströmin ja Tiina Lindforsin jutuilla. Yritin joskus saada lehden tuloa loppumaan, vaan sehän ei onnistu ellei eroa kirkosta.
Lehti on ollut vuosikymmeniä johdonmukaisesti ajamassa tiettyyn suuntaan. Sitten tapahtumakalenterissa on tietysti kaikenlaista kaikille.

https://nakoislehti.laatulehdet.fi/lilja/2017-02/#/article/1/page/1

OT, mutta Lilja jaetaan Turussa ja Kaarinassa joka talouteen. Kirkosta eroaminen ei lopeta lehden tuloa. Vain mainoskielto estäisi sen.
Lilja kohdentaa sisältöään paljolti juuri kirkkoon kuulumattomille ja mahdollisille “paluumuuttajille”:
http://www.botniaprint.fi/ajankohtaista/564/kirkkoon-kuulumattomat-liljan-tarkea-kohderyhma/

Viime numerossa lehden painotukset olivat tosiaan taas selkeästi esillä. Esimerkiksi Tiina Lindforsin näkemykset ymmärtää hänen oman identiteettinsä ja missionsa pohjalta, mutta olihan melko selkeää tekstiä: “Toivon kapinallisia pappeja, jotka vihkivät pareja rohkeasti vastoin määräyksiä. Se vaikuttaa kehitykseen, joka lopulta tyrehdyttää vastalauseet.”

Wikströmin ja Lindforsin yhdistelmä oli toimituksen linjan kannalta onnistunut ratkaisu. Ehkä pari kirkkoon liittyjää tuosta voikin olla tuloksena.

Vikström sanoo selvästi, että sääntörikkojia ei voi päästää sormien läpi, kun ei naispappeuden torjujiakaan.
Jää nähtäväksi, tarvitseeko hänen toteuttaa lupausta.

1 tykkäys

Itse uskon, että Mikkelin hiippakunnassa tulee alkuun rangaistuksia asteikon keskiväliltä, koska piispa näin radiossa sanoi. Toisaalta täällä ei taida olla ketään haluamassa sukupuolineutraaliin avioliittoon vihkimistä. Ainoastaan vihkimään halukkaita pappeja on.

Hirveä kohkaus muutaman parin takia.

Tuon voi nähdä molemmista suunnista samalla lauseella.
Hirveä kohkaus vastustaa vain muutaman parin takia TAI Hirveä kohkaus vaatia uutta lakia vain muutaman parin takia.

1 tykkäys

Valitsen jälkimmäisen :grin:

1 tykkäys

Myös Tampereella on pari pappia ilmoittanut vihkivänsä, jos sitä pyydetään. En tiedä, onko vielä vihkimisiä sovittu.
Muut Tampereen ja ympäristön papit, jotka kannattavat samaa sukupuolta olevien vihkimisiä, ovat ilmoittaneet odottavansa kirkolliskokouksen lupaa.

Uskoisin, että vähintään huomautus tulee jokaisessa hiippakunnassa, jossa joku vihkii samaa sukupuolta olevan parin. Luin juuri alkuvuoden Kotimaa-lehtiä ihan paperiversiona ja jonkin artikkelin mukaan* piispat olisivat yksimielisiä siitä, että jonkinlainen seuraus (samaa sukupuolta olevien) vihkimisestä tulee.

Sen sijaan ilmeisesti maistraatissa vihityn parin siunaamisesta ei kaikissa hiippakunnissa seuraa mitään, vaikka tilaisuus muistuttaisi vihkimistä, kunhan itse juridinen vihkimys on tapahtunut maistraatissa.

*Valitettavasti en muista, missä numerossa, sillä selasin kaikki tämän vuoden numerot peräkkäin.

Mikä asiantuntija kirkon asioihin on tanssija-koreografi? Ja vielä luennoi miten Raamattua pitäisi tulkita🤑

1 tykkäys

Ei tietysti mikään asiantuntija. Mutta jostain se kertoo, että hän pääsee esittämään näkemyksiään hyvällä paikalla seurakunnan lehdessä.
Tässäkin tapauksessa taitaa olla niin, että seurakunnan viestinnästä vastaavat ovat niin sanotun edistyksen kärkijoukoissa. Sama taitaa olla tilanne evl. kirkon mediapuolella ylipäätään.

3 tykkäystä

Kirkkojen varausmäärien perusteella samaa sukupuolta olevat parit eivät ole erityisen innostuneita kirkkohäistä.

1 tykkäys

Jostain luin juuri, että maistraateissakaan ei ole kovin paljon varauksia. Jos en väärin muista, niin noin 30 koko maassa loppuviikoksi, eli keskiviikosta sunnuntaihin.

1 tykkäys

Ja sekin saattaa olla vain uutuudenviehätystä ja alkuinnostusta. Vähän sama kuin Tom of Finland -postimierkkien kanssa… Alussa se oli jotain jännää ja ostettiin ihan periaatteesta, sitten kiinnostus loppui. Näin ainakin kuulin postialan työntekijän kertoneen…

2 tykkäystä