Kristinusko loi, kehitti ja ylläpiti länsimaista kulttuuria - joka on hylkaamässä kristinuskon

Nykyinen länsimainen kulttuuri, sen yhteiskuntarakenne, koulutusjärjestelmä, dokumentaatio, lait säännöt ja tavat ovat kristinuskon 2000-vuotisen työn tulos. Suoranaisesti ja epäsuorasti.

Nyt tämä yhteiskuntarakenne ja kulttuuri on hylkäämässä uskon, edettyään niin kauas, ettei tiedä mistä on voimansa ja kestävyytensä saanut. Ymmärtämättä, että on kuin sähkösirkkeli, joka sahaa oman piuhansa poikki.

Tuo artikkeli herätti minut näkemään aikamme omahyväisessä ja itseriittoisessa uskontovihamielisyydessä ja suoranaisissa hyökkäyksissä uskonnollisia perinteitä ja käytäntöjä vastaan, ilmiön, joka ei loppuun saatettuna tule deletoimaan uskoa pois länsimaisesta kulttuurista, vaan myös länsimaisen kulttuurin.

4 tykkäystä

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

4 tykkäystä

(Jos mä VHM johonkin lippuun rullaisin itseni, niin kylläkin suomenlippuun. Ei mulla mitään tunteita ole konfederaation muinaiseen.)

Kristinuskon meille tuomia sääntöjä ja malleja vastaan hyökkääminen, nyt erityisesti parisuhteen ja seksuaalisuuden suhteen, on samaa länsimais-kristillisen “systeemin” vastaista nakerrusta ja taistoa, mitä yhteiskunnan eri taistelukentillä on jopa ulkoa rahoitettuna meidänkin maamme historiassa harjoitettu.

Tätä kristinuskon ja kristillisen seksuaalietiikan ja kristillisen avioliiton vastaista toimintaa pohtiessa ei ikävä kyllä voi välttää politiikan hyllyvälle suolle astumista. Siinä sodassa kun on luotu, rahoitettu ja käytetty kovasti poliittisia nuoriso-, kansan- ja poliittisia liikkeitä.

Jotkut ehkä muistavat lukeneensa 2. maailmansodan jälkeisestä lakkoagitoinnista Suomessa, mihin toimintaan saatiin rahaa idästä. Samoin selvaa rahaa suoraan tietylle radikaalivasemmalle puolueelle.

Monet radikaalit liikkeet eivät ole syntyneet, vaan ne on synnytetty, ulkoisella rahalla ja ohjeilla ja agitaatiolla.

(" Vaaliraha-sarja: Unelma punaisesta Suomesta – ruplat ja dollarit vasemmalle")

Vihreä aate perustettiin alun perin DDR:ssä, valtiojohtoisesti ja avun , yhteistoimintahenkilöiden ja agitoinnin avulla toimimaan länsimaissa nakertamaan niitten teollisuuden kilpailukykyä, ja toki siten taistelemaan länsimais-kristillistä" systeemiä vastaan. Hupaisaa ehkä on että vihreitä aatteita oli ennen DDR:n historiaa, kovasti kannatettu kolmannessa valtakunnassa, missä mm. suunniteltiin jopa 540m korkeita tuulimyllyjä (jotka jäivät tosin toteuttamatta). V.liikkeen alkuaikoina oli Saksassa mukana myös niinkin laajaa seksuaalista vapautta ajavia ajattelijoita kuin he, jotka pyrkivät poistamaan ikärajoja ja suoraan kannattivat pedofiliaa.

Uskonto, erityisesti kristinusko, on ollut joittenkin ateististen valtioitten ja niiden ideologioiden paha vihollinen, ja siksi se on murrettava siinä kuin koko länsimainen elämäntapa ja yhteiskunta ja avioliittokin.

Kaikki tämä tehdään tietenkin jotta luodaan maan päälle paratiisi: Vapaus, Rauha, Tasa-Arvo jne. (Ihminen siis pyrkii Jumalaksi.)

Neuvostoliittoa ja sen ydinohjuksia ja imperialismia peitteli kaunis koko maailman nuorison “Rauhanliike”, olivathan taistolaisten laulunkin mukaan “NL:n ydinohjuksetkin vain rauhankynttilöitä”. “Vapaudesta” ja “Tasa-arvosta”, taas ovat julistaneet kaikki vallankumoukselliset liikkeet Venäjällä, Kiinassa, (ja niiden avustamat) etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Noitten “Vapautettujen” historiaa ja menestystä, sekä vallankin vapautta ja tasa-arvoa sopii seurata uutisista.

Kun lukee historiaa ja katsoo maailmaa, niin näin se on mennyt ja menee meillä ihmisillä. Ainoa toivomme on turvata Jumalaan ja hänen meille antamiinsa elämänohjeisiin.

(Todennäköisesti tämä liputetaan ja heitetään mustaan aukkoon liian poliittisena, mutta jos kristinuskon vastaisesta sodasta kirjoittaa, niin siten voi käydä - kristilliselläkin keskustelupalstalla.)

Minusta tuossa on ongelmana vähän kaiken viskaaminen samaan pataan sekoitettavaksi. Se ei yleensä tee soppaa paremmaksi. Esim. natsiet “tuulimyllyt” ovat ihan hauska kuriositeetti, mutta sen ja samalla natsismin yhdistäminen vihreisiin ei herätä luottamusta.

Onhan tuo nyt aika naurettavaa, jos argumentoi muun muassa, että “natsitkin halusi suojella luontoa”, ja vetää siitä johtopäätöksen, ettei globaalien ekosysteemien horjumisesta kannata kantaa huolta, koska moinen on natsismia.

Olen kuullut mainittavan, että Vihreä liike Saksassa on alunperin mm entisten kansallissosialitien perustama. En tosin tiedä, onko väitteessä yhtään mitään perää. En tiedä myöskään sitä, että pitääkö paikkansa: “kerran kansallissosialisti, aina kansallissosialisti”. Eli jos henkilö on joskus ollut natsi, niin hän on silloin ikuinen natsi.

Natsismi rotumäärittelyineen on toki täysin huuhaata. Lähtökohtaisestihan on niin, että jos joku päättää olevansa natsi, hänen täytyy olettaa kuuluvansa johonkin herrarotuun, joka on muita ylempänä. En usko, että sellaisia natsismin kannattajia löytyy, jossa joku vapaaehtoisesti myöntäisi kuuluvansa alempaan rotuun tai olevansa muuten alempiarvoinen ja alistuisi sitä kautta jopa tuhottavaksi, jotta vahvat valtaisivat elintilaa.

Eli natsismi on ristiriitainen siitä paikasta kun se alkaa levitä eri ihmisryhmien parissa kenties eri puolella maailmaa. Natsismissa ei ole mitään kristillistä. Kristinuskossa mopista hierarkiaa ei tunneta, vaikka israelilaiset ovat Herran valittu kansa.

Vihreä liike perustettiin DDR:ssä.

" Vuonna 1989 perustettiin DDR:n vihreä puolue, joka liittyi Länsi-Saksan vihreään puolueeseen seuraavana vuonna. Vuonna 1991 eräät Itä-Saksan kansalaisjärjestöt ( Neues Forum , Demokratie jetzt ja Initiative Frieden und Menschenrechte ) yhdistyivät Bündnis 90 -liikkeeksi. Vuonna 1993 Bündis 90 ja Die Grünen liittyivät yhteen, mistä lähtien puolueen nimenä on ollut Bündnis 90/Die Grünen ."

Merkittävä liike natsien valtaannousun ja vallassaolon aikaan Saksassa oli edeltäjä Lebensreform, josta wikikertoo mm::

Contemporary environmental movements, the organic food movement, many fad diets and “back to nature” movements, as well as “folk movements”, have their roots in the Lebensreform movement’s emphasis on the goodness of nature, the harms to society, people, and to nature caused by industrialization, the importance of the whole person, body and mind, and the goodness of “the old ways”.[4]:40[5][6]:32–33[7]

Another stream based on völkisch Romanticism gradually became part of Nazi ideology by the 1930s, known as blood and soil. As early as 1907, Richard Ungewitter published a pamphlet called Nudity and Culture (which sold 100,000 copies), arguing that the practices he recommended would be “the means by which the German race would regenerate itself and ultimately prevail over its neighbours and the diabolical Jews, who were intent on injecting putrefying agents into the nation’s blood and soil”.[8]

The extremists promoting rightwing ideology eventually became popular among Nazi Party officials and their supporters, including Heinrich Himmler and Rudolph Höss, who belonged to the right-wing farming organization the Artaman League.

https://www.google.com/search?q=artaman+league&rlz=1CATTSD_enFI885&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=U7dOmB8EA58AtM%3A%2C7Tzx1uVVMWnJ1M%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQJ0-8b2HhvOHIOtCPLDBO1edyhcw&sa=X&ved=2ahUKEwjtg9OH9pfqAhVOY5oKHcjQDPMQ9QEwAXoECAkQHg&biw=1229&bih=571#imgrc=U7dOmB8EA58AtM:

Jatkoa: Hieman Saksan Vihreitten alkuvaiheista ja perustajajäsenistä:

Werner Vorgel, a former member of the Nazi Party and of its SA stormtroopers, “was among the first elected members of the Greens to the Bundestag in 1983.”
After the media exposed Vogel’s background, he resigned from the Bundestag.
Heni said that leading Green Party politicians at the time did not object to Vogel’s membership in the party.
Heni added that the founders of the Greens welcomed August Haussleiter, who, as co-founder of the Greens in 1979, played an important role in the party’s development. Haussleiter was active in Hitler’s Munich Beer Hall Putsch in 1923 and praised the German Wehrmacht in 1942. He stoked anti-American and anti-Semitic sentiments in post-World War II West Germany, said Heni.
Baldur Springmann, a former member of the SA, also played an important role in the nascent phase of the German Green party. He left the party in 1980.
Heni said that Henning Eichberg also played an important role in the founding the Green Party in the southern German state of Baden-Wurttemberg in 1979, although he did not choose to become a member. Eichberg had closes ties with former Nazi anti-partisan specialist Arthur Ehrhardt of the SS.

The history of the Green Party and Nazism

Rajoitettu skandaali puhkesi 1980 Der Spiegel-lehden paljastettua Haussleiterin edesottamukset, että myös sen, että Saksan vihreiden liittopäiväryhmässä oli useita vanhoja natseja ja SS-miehiä.

1 tykkäys

Toisessa maailmansodassa saksalaiset olivat kehittämässä V1 robottipommista lentäjän ohjaamaa versiota, joka olisi siis ollut itsemurhaohjus. Todennäköisesti kristinuskoon perustuva tausta vaikutti jopa sen ajan saksalaisissa tavalla, että moisen laitteen käyttö sotatoimissa hylättiin.

Eli vaikka ihmiselämän arvo ei tuona aikana kovin kummoinen ollut, niin noin pitkälle ei sentään menty. Japanilaisethan menivät, mutta heidän kulttuuriinsa kristinuskolla on ollut hyvin pieni vaikutus. Ja shintolaisuudella suuri.

Politiikkaan taas päästiin jouhevasti täälläkin. Saas nähdä kauanko taas jatkuu vai loppuisiko vasta jos tulisin mukaan toisinlaisin mielipitein? No, kilautetaan kaverille eli mitäs mieltä @Nienna olet taas tämän ketjun menosta?

Missä vaiheessa tämä ketju tosiaan katkaistaan poliittisten mielipiteiden vuoksi, vai onko niin, että ainoastaan alt-right tyyppinen puhe on sallittua, ja kaikki siitä poikkeava on “poliittista”.

Jos oikeita natseja ja mahdollisia sotarikollisia arvostellaan, ja heidän vehkeilyitään sotien jälkeisessä maailmassa (tässä koskien erästä ideologista liikettä), niin onko se alt-right-puhetta?

Siis edustanko alt-right:ia vastustaessani natsien oppien ujuttamista nykyelämään? Mielenkiintoista!

1 tykkäys

Täällä on vain yksi aktiivinen moderaattori, (joka en ole minä ja) jolla on varmaankin parempaa tekemistä kuin selailla tätä palstaa jatkuvasti.

Yritän käydä läpi näitä ketjuja ja liputuksia. Olen pyrkinyt siihen etten moderoisi vihaisena, mutta sen myötä olen nyt harvoin päässyt alkua pidemmälle. Huoh.

Käydäänkö foorumilla enää juurikaan teologista keskustelua? Päämäärätöntä vääntöä marksismin pahuudesta ja sukupuolikysymyksistä löytyy muista somekanavista jo enemmän kuin tarpeeksi…

Jotain hauskaakin: poissaolevaan moderaattoriin voi ilmeisesti projisoida omia antipatioita aika helposti – moderointi on milloin “vihervassareita” hyysäävää, milloin “alt-right”:ia!

7 tykkäystä

Mielestäni sekä ketjun avaukseni että kommenttini liittyvät vahvasti otsikon aiheeseen; kristinuskon tärkeyteen kulttuurillemme ja sen vähättelyyn, jopa hylkäämiseen, kun tätä arvoa ei ymmärretä.

Jos väität, että luonnonsuojelu on natsismia, niin se on kyllä juurikin modernin äärioikeiston savuverhotaktiikkaa.