LHPK tilastot 2022

Lähetyshiippakunta on julkaissut vuoden 2022 tilastot.

Tärkeimmät:

  • Jumalanpalvelusten kävijämäärät ovat palautumassa epidemiaa edeltävälle tasolle
  • Saloon perustettiin Apostoli Johanneksen luterilainen seurakunta
  • Säännöllinen jumalanpalvelustoiminta käynnistyi Pieksämäellä ja Lieksassa
  • Taloudellinen kannatus on kasvussa, mutta varsinaisen toiminnan alijäämä merkittävä

Paljon on kiitosaiheita, mutta talous on edelleen haasteena.

1 tykkäys

Löyhästi sivuten: Onko LHPK:n jumalanpalvelusta koskaan lähetetty YLEllä, ja jos ei, onko sitä ehdotettu? (Ja kyllä, arvaan että verkosta löytyy. En kysy sitä nyt.)

En muista koskaan huomanneeni tai kuulleeni. Periaatteessa kaikilla kristillisillä suuntauksilla ja kirkoilla on Ylellä jopa velvoite palvella jakaen hartausohjelma-aikaa jäsenmäärään suhteutettuna.

1 tykkäys

7 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: TV:n ja radion Jumalanpalveluksista ja hartausohjelmista

Ainakaan Googlella en löytänyt mainintaa, mutta hartaudetkaan eivät kai säily ikuisesti Areenassa.

Äkkiseltään ajatellen LHPK:n saarna, hartaus tms. lienee melkein aina sellainen, jonka evlut jäsen voisi kuunnella mitään erikoista huomaamatta? Koska ei kai naispappeus tai muu kiistakysymys nouse niissä esille, oletan. Varsinkaan niitä ei haluttane saarnaan joka menee isolle yleisölle(?). Toisin päin tilanne on tietysti toinen, jos evlut naispappi pitää saarnan ja se on siis välittömästi jo sen vuoksi väärää oppia (tai väärää käytäntöä tai jotain), sisällöstä riippumatta.

LHPK:n saarnat ovat kyllä tyypillisesti pitempiä kuin perus-evlutin - toki tämä ei näy jossain radion aamuhartaudessa, jolle on annettu tietty aika, mutta radiojumalanpalveluksessa kyllä näkyisi. Painotuseroja voi myös tulla vastaan. Hiippisläiset imevät vaikutteita esim. muiden maiden luterilaisilta kirkoilta riippumatta siitä, mitä Suomen evlut kirkko on niistä omaksunut. Mutta on totta, että iso osa saarnoista menisi kyllä ihan täydestä. Naispappeus lienee harvoin suoraan esillä.

2 tykkäystä

Ei ole ollut.

YLElle pitää ymmärtääkseni olla rekisteröitynyt uskonnllinen yhdyskunta, että pääsee hartaus ja jumalapalvelus kiertoon mukaan.

2 tykkäystä

Ohoh, tämä oli yllätys.
Sinänsä hyvä tietää

1 tykkäys

Kehuttakoon tässä LHPK:n tilastointia. Siinä on hyvin esitetty luvut, ei vain lukuina vaan myös purettu niitä auki. Erinomainen suoritus! Välittänet kehuni.

1 tykkäys

Paljon kiitoksia, laitan kehut kiertämään.

1 tykkäys

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.