Lucifer -grillihiilet

Ostaisitko Lucifer-merkkisiä grillihiiliä, joita mainostetaan lauseella “Pirun kuuma grilli”? Entä käyttäisitkö Lucifer-grilliä, jos saisit sen ryhmäpuutarhamökin mukana?

1 tykkäys

Jos muun merkkisiä hiiliä olisi saatavilla, en ostaisi. Jos taas Luciferin hiilet olisivat ainoita kaupassa, ostaisin akuuttiin tarpeeseen.

Sama grillissä. En ostaisi, mutta käyttäisin.

Eli lähinnä pidän tuota nimeä mauttomana ja siinä suhteessa se on yksi ostopäätökseen vaikuttava tekijä.

Jos vieressä olisi vastaava tuote suunnilleen samaan hintaan jollain viattomalla nimellä, niin ostaisin ilman muuta sen. Jälkimmäiseen kysymykseen vastaisin, että kyllä käyttäisin, mutta kyllä se vähän harmittaisi.

Oho, samanaikaisesti kirjoitin lähes samat vastaukset.

Helluntailaisella anopilla on Lucifer-grilli, ja se on käytössä mökillä. Luulisimme tosin, että hän ei ole grilliä ostaessaan kiinnittänyt teksteihin mitään huomiota, vaan ostanut vain grillin. Sanotaanko näin, ettei anopin huomiokyky ole niitä terävimpiä. Olen joskus huvittuneesti hymähtänyt grillin nimelle, mutta kyllä sitä käytän. Itse en varmaan ostaisi, koska en periaatteessa pidä tuollaisesta huumorista. Paholainen kun ei minulle ole mikään satuhahmo, vaan todellinen olento, niin en tahtoisi vasiten ostaa hänen mukaansa nimettyä grilliä.

Toisaalta, pidän Molok -jäteastioiden nimeä ihan hauskana keksintönä, mutta onkohan sekään niin asiallinen syvemmin ajateltuna, ottiatuota.

2 tykkäystä

Tuli mieleen, että tulitikut ovat hollanniksi lucifereita :joy: Se on lähinnä huvittanut sen 1% ajasta, kun tajuan asiaa ajatella.

Luulisin, että ostaisin hinta-laatu-suhteeltaan parhaan mahdolliset hiilet/grillin. Kovin itsetietoinen/kömpelö Lucifer-mainonta loisi kyllä varmaan huonon ensivaikutelman, mutta niin tuppaa kömpelö mainonta yleisemminkin tekemään.

4 tykkäystä

Meillä oli joskus kun olin lapsi Lucifer-grilli. Nyt isompana ja kristittynä tuskin tarkoituksella sellaista ostaisin, mutta en kyllä jaksaisi hirveästi asiasta provosoitua. Kyllähän tietysti tietty asiayhteys kuumuuden ja paholaisen välillä on. Tietysti oikeasti niin, että paholainen heitetään sinne tuliseen järveen, ei niin, että paholainen hallitsisi jotain kuumaa helvettiä. Joten sinänsä kuuma Lucifer-grilli voisi positiivisesti ajatellen symbolisoida paholaisen vallan lopullista päätöstä.

2 tykkäystä

Aamuhämärillä silmilläni luin ensin että “Luther -grillihiilet”…
On tuo reformaattori ollut niin tiuhaan esillä viime aikoina, että alitajuisestikin suuntautuu moiseen lukemiseen.
Kyllähän se Lutteri aikamoisessa grillauksessa aikanaan oli, ja riippuu nyt sitten miten päin asiaa katselee - - olisiko hiilen nimi Rooman kirkkoa sympatisoivan vai dissaavan mielestä ns. hyvä vitsi.:hotdog:

3 tykkäystä

Maltillisempia vastauksia, oletin että joku olisi äkkiä vastannut “en” ilman lisämainintoja. (Ja joo, paljastan ehkä ennakko-oletuksiani tässä nyt.)

Oopperin kanta sivusi sitä mitä itse ajattelin: Kristinusko elää edelleen laajasti esimerkiksi Pyhä pietari -vitseissä (“Ei tänne hevillä pääse, sanoi Pietari rokkarille.”) ja sillä tavalla on toisaalta hyväkin tuollainen grillin nimi.

1 tykkäys

Aivan.
Vastauksena: En ole ajatellut ollenkaan jotain grillien tai hiilten merkkejä. Silloin kun olen ostanut hiiliä, koetin lähinnä muistella, oliko niiden materiaali edellisellä kerralla tuntunut sopivalta. Tuskin muistin sittenkään. Ja nykyään käytämme kaasua. Pahempi muuten olisi, jos kaasugrillin nimi olisi Hitler. Lucifer ei oikein kolahda mitenkään.

1 tykkäys

Molok-roska-astioitahan näkee monessa paikassa.

6 tykkäystä

Juuri näin. Ihan vakaumuksesta riippumatta en tukisi mauttomia ja väsyneitä vitsejä tuotemerkeissä, koska se generoi mauttomia ja väsyneitä tuotemerkkejä lisää.

Esimerkiksi @Juho n mainitsema Molok-roska-astia on vitsinä huomattavasti kekseliäämpi.

1 tykkäys

En ostaisi, sillä tykkään enemmän kaasugrillistä. Se on helppo ja nopea. Jos ei ole kaasugrilliä, niin sitten nuotio. Hiiligrillissä joutuu lotraamaan sytytysnesteen kanssa, eikä lämpöä voi säätää niin kuin kaasugrillissä.

1 tykkäys

Meillä on Lucifer-kaasugrilli, aika huono talvehdittuaan muutaman talven ulkona. Grillin nimellä ei väliä, vaikka en tuosta pitänytkään.

Olen alkanut tulla siihen tulokseen, että paras grilli on parin kympin pallogrilli, jossa voi hiilten lisäksi polttaa pientä puuta tai risuja. Ensin kunnon notski ja odottelemaan hiillosta. Grillihiiliä jos käyttää, ne on helppo sytyttää sähkövastuksella, jollaisia saa alan liikkeistä. Hiilet pohjalle, vastus niiden alle ja virta päälle ja pian hiilet jo hehkuvat. Sytytysnesteitä ei tarvita. Pelkkä sähkögrillikin kyllä menettelee paremman puutteessa.

Omasta miehestäni on tullut kova Big Green Egg-fani. Iso hiiligrilli, jossa on keraaminen lämpöä eristävä kuori, jossa lämpöä on suht helppo säätää, ja toisaalta hauduttaa lihaa vaikka kymmenen tuntia jos haluaa.

Kaasugrillit on modernia hapatusta - ihan kuin vesivessat ja sähkövalo kesämökillä. Suomalaiseen kesämökkielämään kuuluu PuuCee, kynttiläkruunun tai öljylampun valo ja hiiligrillin kanssa temuaminen. :slight_smile:

1 tykkäys

Ei nimi grillihiiliä pahenna.

2 tykkäystä

Saman tyylinen kysymys joillekin uskoville on, että ostaisitko Geisha-suklaata.

2 tykkäystä

Tai horna pastilleja.

Kovin epäilyttävää on myös Horna kuumankestävä maali. Ties mitä demoneita tuo sivellin mukanaan. On muutes näemmä niin, että Hornaa ei enää (Suomessa) myydä tuolla nimellä, mutta Venäjällä kyllä, Horna 500 jatkaa siellä perinnettä, ja täällä nössöillään Teknoheat 500 tuotenimen kanssa eteenpäin.

2 tykkäystä