Luther-Divariin hyökättiin

Tästä olen samaa mieltä… Kyllä aikamoista tekstiä ateisteja kohtaan näkee tälläkin…

Varmaan olisi yhtä kova kohu noussut. Homouden vastustajien toimesta. Yhtä suhteeton.
(eikö Ne olekin kauheita kohun nostattajia)

Tässä ketjussa ei ole nyt kyse ateistien vainoista. Kai sinä pystyt näkemään epäoikeudenmukaista kohtelua, suhteellisuuden tajun puutetta, asenteellisuutta ja mustamaalaamista muitakin kuin ateisteja tai homoja kohtaan toteutettuna?

“Vaino” on mielestäni sen verran vahva sana, että varovasti pitäisi käyttää. Kun sitä todellista vainoa tapahtuu koko ajan, tappamista, vangitsemista, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon riistoa.

Jos tällaista, kuten Luther-divariin hyökkäämisiä ei tapahdu järjestelmällisesti tietyltä taholta, niin sitä voi pitää yksittäistapauksena. Tässä asiassa kuitenkin valtamedia on sulkenut silmänsä eikä reagoi. Ja rohkenen kyllä olla sitä mieltä, että molemmissa iltapäivälehdissä olisi ollut isot otsikot, jos vastaavanlainen hyökkäys olisi tapahtunut sateenkaariliikkeen suuntaan.

No, tämä oli tietysti sitä “jossittelua”, mutta tosiasia on joka tapauksessa se, että sekulaari media ei ole inahtanutkaan tästä asiasta. Ei myöskään Aa-yhdistyksen kojujen töhrimisestä ja niihin suunnatuista iskuista nimiä kerätessä. Pride-kulkueeseen kohdistuneesta iskusta taas tietävät kaikki.

2 tykkäystä

“Kohulla” tarkoitan tässä yhteydessä mediaa. Ja sitä, että olisiko ko. toimijoita poistettu alueelta yhtä näyttävästi ja esitetty julkisia pahoitteluja messuvieraille. Ja muutoin suurenneltu asiaa julkisesti.

Mutta hyvä jos sinustakin kohu tuossa tapauksessa oli suhteetonta. Siis epäreilua, ja turhan näyttävää, tapahtuneeseen rikkeeseen nähden.

Varmasti kyllä vastapuolella olisi omilla keskustelupalstoilla nuristu, en sitä kiellä.

Politiikassa yksittäistapauksia käytetään oman asian ajamiseen. Yksittäisiä negatiivisia juttuja vastustajista paisutellaan. Ikävä kyllä. Myäs AA-liike on syyllistynyt samaan.
(en siis hyväksy tuota mihinkään suuntaan)

Varovainen pitäisi olla siinäkin mitä panee jonkun “liikkeen” tai yhdistyksen piikkiin. Kaikki yhdistykset koostuvat yksittäisistä ihmisistä, eikä kukaan yksinään edusta liikettä.

Siis kaikissa porukoissa on tapauksia, siis henkilöitä, joilla on halua tai taipumusta ylilyönteihin ja negatiivisten asioiden paisutteluihin. Se on selvä asia. Ja jokainen on vastuussa omasta panoksestaan, ja siitä millaisen todistuksen muista antaa, kuuluu johonkin yhdistykseen tai ei.

1 tykkäys

Nyt tästä näytetään uutisoivan ainakin Hesarin nettisivuilla ensimmäisten otsikoiden joukossa.

2 tykkäystä

“Jännittävää”, miten tämä ketju on käännetty…

Minun ymmärtääkseni tässä ei ollut kyse mistään asenteesta, vaan rahasta. Järjestäjä myy paikkoja joillekin, eivätkä salli sitä, että toinen on lisäksi siellä mukana mistään maksamatta.

Turun kirjamessuilla sai ottaa tontilleen alivuokralaisen. Sehän on päävuokraajalta pois.
En tunne nykyistä politiikkaa.

Ole hyvä ja osoita ne tekstit, joissa ateisteja vainotaan. Huomautan sekä @atte:a että @Yxinkertanen:a myös siitä, että vainoaminen on rikollista ja keskustelijoiden viestien tai jonkun näkökannan väittäminen rikolliseksi on foorumilla kiellettyä.

Rikoslain 11. luvun 3§:

3 § (11.4.2008/212)
Rikos ihmisyyttä vastaan
Joka osana siviiliväestöön kohdistuvaa laajamittaista tai järjestelmällistä hyökkäystä

  1. harjoittaa rotuerottelua taikka vainoaa tunnistettavissa olevaa ryhmää tai yhteisöä poliittisen mielipiteen, rodun, kansallisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin, uskonnon tai sukupuolen perusteella taikka niihin rinnastettavilla muilla perusteilla,
    on tuomittava rikoksesta ihmisyyttä vastaan vankeuteen vähintään yhdeksi vuodeksi tai elinkaudeksi.

Toisin sanoen vaino-kielenkäyttö lopetetaan.

Wikipedia:

Vaino on Rooman perussäännöstössäselvennä määritelty rikos ihmisyyttä vastaan, joka tarkoittaa perusoikeuksien tahallista ja törkeää epäämistä kansainvälisen oikeuden vastaisesti ryhmän tai yhteisön ominaisuuksien vuoksi.

Esimerkiksi nuo viestit. Joissa thinkcat sanoo ateistien haluavan vain tuhota…

Selvennyksenä vielä, että en ole syyttänyt ketään vainosta. Mutta historia osoittaa, että ensin on verbaalista demonisointia. Myöhemmin fyysistä vainoa. Demonisointi ei ole rikos…

En ole käyttänyt “vaino” sanaa tässä.

Niin, vastasit vain osoittamalla Thinkcat:ia, kun pyysin osoittamaan, missä viesteissä ateisteja vainotaan. No, kirjoitit viestisi ennen kuin laajensin viestini sisältämään vainoamisen kieltoa koskevan huomion, eli et tarkoittanut vainoa rikoslaissa mainitulla tavalla. Jätetään tämä asia tähän.

1 tykkäys

En tarkoittanut vainoa missään mielessä. Ainostaan kirjoitusta ja demonisointia, joka historian mukaan usein edeltää todellista fyysistä vainoa. Asia ok.

Luther-divarin pitäjä ei tosiaan ollut tutustunut sääntöihin riittävän hyvin. Sellaista sattuu, ja messuorganisaation edustajat vaativat AA-väkeä poistumaan osastolta. Ok. Mutta messujen edustaja katsoi jostakin syystä parhaaksi pyytää messune puolesta julkisesti (internetissä) anteeksi tapahtunutta. Siis kävijöiltä ynnä muilta. Tämä oli aika käsittämätön ratkaisu. Se on mielestäni oikeasti ongelmallista. Siinä näet annettiin ymmärtää, että AA:n läsnäolo oli messuvieraille loukkaus jota näiden ei olisi pitänyt joutua sietämään.

10 tykkäystä

Minä en ole kenenkään näkökantoja sanonut rikolliseksi.
Sellaisen väitteen esittäminen on ihan turhaa.

Vainoamisesta olen puhunut, ja siitä on kristikunnassa puhuttu jo 2000 vuotta.
Kyllä raamatullisten kristittyjen vainoamista yhteiskunnassa ja kirkossakin esiintyy. Se on lisääntymään päin Katsotaan nyt mitä maaliskuu tuo tullessaan.
Ei varmaankaan rajoitu Suvivirren veisaamisen kieltämiseen kouluissa. Moni pappi tulee olemaan ahtaalla. Ja Media on niskassa.

3 viestiä siirrettiin uuteen ketjuun: Koulun uskonnollisuus

Siis nyt Hesari on uutisoinut tapahtuneesta, seurakuntalainen.fi:n lisäksi, mutta näyttää siltä, että Kotimaa24 ei…?

1 tykkäys

Kotimaa 24:llä on vähän kummallinen käsitys siitä, mitkä asiat ovat uutisia.

4 tykkäystä

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.