Mikkeliin uusi piispa

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vuoden päästä: Piispa Seppo Häkkinen jää eläkkeelle – jätti tänään eroanomuksensa – Kotimaa Tämä tietää luonnollisesti piispanvaalia.

Omasta mielestäni Häkkinen on kuulunut siihen joukkoon piispoja, jonka kannanottoja on viitsinyt lukeakin ja usein niitä arvostan. Niinpä mietityttää, että kukahan tulee tilalle. Onko foorumisteilla arvailuja potentiaalisista ehdokkaista?

3 tykkäystä

Sammeli Juntunen olis kova.

D

3 tykkäystä

Ehkä Jaakko Heinimäki voisi yrittää. Ellei yritä Kotimaan päätoimittajaksi.

D

Älä nyt sentään maalaa pirua seinään.

Yhteenveto

Tarkennan, että sieunvihollisen nimellä en tietenkään tarkoita mainitsemaasi mahdollista ehdokasta, vaan että käytän vain tuota sanontaa. Tuo sanonta oli hamassa nuoruudessani aika yleisesti käytetty.

Pahoin pelkään, että Sammeli Juntusella ei taida kannatus riittää. Ehdolle asettunee kyllä. Oppinut mies, vaikkei saarnata osaakaan. (Tämän voi todeta lukemalla kotisivujaan, tai Kotimaan verkkopostillaa.)

Heinimäki on varmasti kotonaan nykyisellä paikallaan, en usko että haluaa edes Kotimaan pestiä. Seurakuntien rahoittama lehti on turvatumpi työpaikkakin, joskin Helsingin säästökuuri alkaa olla jo valtakunnantason uutinen.

Molemmat alkavat myös olla vähän vanhempia miehiä. Mutta onkohan Mikkeliin edes nuoria tyrkyllä?

Joskus tuntuu, että nykyään kaikki piispanvaalit menevät huonosti, mutta täytyy sanoa , että Lapualla onnistui hyvin.

4 tykkäystä

Go Sammeli go!

3 tykkäystä

Sammelilta vähän vanhempi osuva juttu:

3 tykkäystä