Mikkeliin uusi piispa

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vuoden päästä: Piispa Seppo Häkkinen jää eläkkeelle – jätti tänään eroanomuksensa – Kotimaa Tämä tietää luonnollisesti piispanvaalia.

Omasta mielestäni Häkkinen on kuulunut siihen joukkoon piispoja, jonka kannanottoja on viitsinyt lukeakin ja usein niitä arvostan. Niinpä mietityttää, että kukahan tulee tilalle. Onko foorumisteilla arvailuja potentiaalisista ehdokkaista?

4 tykkäystä

Sammeli Juntunen olis kova.

D

4 tykkäystä

Ehkä Jaakko Heinimäki voisi yrittää. Ellei yritä Kotimaan päätoimittajaksi.

D

Älä nyt sentään maalaa pirua seinään.

Yhteenveto

Tarkennan, että sieunvihollisen nimellä en tietenkään tarkoita mainitsemaasi mahdollista ehdokasta, vaan että käytän vain tuota sanontaa. Tuo sanonta oli hamassa nuoruudessani aika yleisesti käytetty.

Pahoin pelkään, että Sammeli Juntusella ei taida kannatus riittää. Ehdolle asettunee kyllä. Oppinut mies, vaikkei saarnata osaakaan. (Tämän voi todeta lukemalla kotisivujaan, tai Kotimaan verkkopostillaa.)

Heinimäki on varmasti kotonaan nykyisellä paikallaan, en usko että haluaa edes Kotimaan pestiä. Seurakuntien rahoittama lehti on turvatumpi työpaikkakin, joskin Helsingin säästökuuri alkaa olla jo valtakunnantason uutinen.

Molemmat alkavat myös olla vähän vanhempia miehiä. Mutta onkohan Mikkeliin edes nuoria tyrkyllä?

Joskus tuntuu, että nykyään kaikki piispanvaalit menevät huonosti, mutta täytyy sanoa , että Lapualla onnistui hyvin.

4 tykkäystä

Go Sammeli go!

3 tykkäystä

Sammelilta vähän vanhempi osuva juttu:

3 tykkäystä

Vt. kirkkoherra, TT, dosentti Pekka Särkiö sai arvonnassa numeron 2, kirkkoherra, TT, dosentti Sammeli Juntunen numeron 3, kirkkoherra, TT Mari Parkkinen numeron 4 ja kansliapäällikkö, TM, rovasti Pekka Huokuna numeron 5.

Ehdokasasettelu päättyi 1.3.2023. Ehdokkaan asettamiseksi tarvittiin vähintään 30 äänioikeutetun muodostama valitsijayhdistys.


Näin entisenä Mikkeliläisenä toivon ja rukoilen tämän vaalin puolesta, että siellä säilyisi terve opetus, kuten Häkkisen aikana.

3 tykkäystä

Onkohan tohtorinhatuttomuus este piispuudelle? Tässä tapauksessa saisi käsittääkseni olla.

1 tykkäys

Olen tavannut 3/4 ehdokkaista. Huokunan ja Sammelin työn merkeissä, ja Parkkisen kanssa oltiin samassa johtamiskoulutuksessa. Särkiötä en ole tavannut vaikka ollaan somessa hyvän päivän tuttuja.

Kannatan Sammelia. Hänen ansionsa ovat ylivertaiset muihin nähden. Piispan tulee osata kirkon oppi ja puolustaa sitä rohkeasti. Särkiö pääsee tähän kategoriaan myös. Huokuna ja Parkkinen eivät vakuuta tällä saralla.

D

7 tykkäystä

Huokuna olisi katastrofi Mikkelin piispaksi. Parkkista en tunne. Huokunan olen tavannut joskus messussa Etelä-Savossa, mutta vielä huonomman käsityksen olen saanut hänen nykyisistä organisointi- ja paimentaidoista Kirkkohallituksessa. Sammeli ehdottomasti jatkoon.

3 tykkäystä

Radio Dei haastatteli piispaehdokkaat kahdessa osassa keskiviikkona 3.5. ja 10.5. Ensimmäisessä tentissä Ariel Neulaniemen vieraana olivat Imatran seurakunnan kirkkoherra Mari Parkkinen ja aiemmin kenttäpiispana toiminut Pekka Särkiö . Jälkimmäisen istunnon tentattavat olivat Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen ja kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna.

1 tykkäys

Huokuna ja Juntunen putosivat, toiselle kierrokselle Parkkinen ja Särkiö.

Oho. Olin varma että Juntunen jatkaa. Äänijakauman perusteella Parkkisesta tulee uusi piispa. Olisin toivonut jotain muuta.

D

3 tykkäystä

Toisaalta Juntunenkin sai aika paljon ääniä ja tuskinpa niistä enemmistö menee Parkkiselle. En myöskään yhtään tunne Särkiötä, mutta varmaan parempi kuin Parkkinen.

Paremmuus on ehkä ennen kaikkea kirkon opetuksessa pysymistä. Olin samalla johtamistaidon kurssilla Parkkisen kanssa. Hänen pappisuransa on aika lailla lyhyempi kuin Särkiön.

D

1 tykkäys

Parkkinen saa Huokunan äänet ja se tekee jo yli 500. Peli on selvä. Voihan pihkura!

Särkiö meni kirjoittelemaan epäasiallisia taannoin blogatessaan. Sitä on nyt helppo kaivella, ja se on viimeinen niitti korvalehteen tässä taistossa.

Ikävä juttu, että nyt on perinteistä uskoa edustaville käytännössä ainoastaan Lapua ja osin ehkä Kuopio ja Oulu tarjolla hiippakunniksi, joissa aivan kaikki hullutus ei mene läpi. Häkkinen oli piispoista paras. Aika on nyt tämä.

2 tykkäystä

Vaikuttikohan tässä se, että Savonlinnan srk sai juuri tuossa pari viikkoa sitten tuomion laittomasta irtisanomisesta. Sellainen ei tunnu oikein hyvältä johtajaa valittaessa. En tiedä asian taustoista mitään muuta kuin mitä nyt luin lehdessä. Taustalla pitkä sairasloma ja kysymys työkyvyn palautumisesta.