Notre-Damen katedraalin tulipalo

Ihmiset joutuvat onnettomuuteen, eivät rakennukset. Kyllä, hieno ja arvokas rakennus. Tärkeintä on kuitenkin että kukaan ei kuollut.

D

3 tykkäystä

Tekevätkö terroristit mitään eroa kirkossa käyvien kristittyjen, ja hotelleja käyttävien turistien välillä? Onko niin, että heidän silmissään kaikki on samaa massaa? En minä oikein tiedä.

Jos kerran Sri Lankan iskut olivat vastaisku Uuden Seelannin iskuihin - nimenomaan JOS - niin sittenhän terroristit samaistavat uusnatsit kirkossa käyviin kristittyihin. Minun mielestäni turistit menee siihen samaan syssyyn aika vaivatta.

Sitaatti blogosfääristä: “A senior Sri Lankan officials says the preliminary investigation shows the attack was “retaliation” for the March 15 massacre of Muslims at mosques in New Zealand”. Tietenkin tämä oli alunperin tarkoituskin.

1 tykkäys

Terroristit eivät liene kaikki yhtä massaa, vaan hekin ovat yksilöitä. Joku terrori-iskuja tekevä voi olla halunnut tehdä iskun nimenomaan kirkossa, toinen hotellissa. Joku terroristeista voi olla halunnut hyökätä nimenomaan kristittyjä vastaan, toinen taas voi olla halunnut hyökätä luksushotellin asiakaskuntaa vastaan.

Ja oliko jotain ihan oikeaa evidenssiä siitä, että kyse oli jostain muusta kuin onnettomuudesta, vai onko tämä pelkkää arvailua?

1 tykkäys

Tuskin tekevät. Samaa saatanallista länsimaista rappiota. Ateistit ja homot kaikista pahimpia, sitten kristityt,

Mutta surunvalittelija voi kyllä olla hienotunteisempi, ja kohdistaa sanansa myös muille uhreille kuin kristityille. Vai eikö niillä muilla uhreilla ole väliä…

6 posts were merged into an existing topic: Sri Lankan terrori-isku kristittyjä vastaan

Kuvottavaa rappiota tässä tapauksessa edustaa se, kuinka auliita ihmiset ovat lahjoittamaan rahaa materian korjaamiseen.

Samaan aikaan valtavat ihmismassat kärsivät perusterveydenhuollon, riittävän ravinnon, puhtaan ympäristön ja oikeudenmukaisen työkulttuurin puutteessa. Näiden ihmisten hätä ei ketään kiinnosta, vaan päinvastoin heidän hädästään ollaan valmiita hyötymään esimerkiksi halpoina tuotteiden hintoina.

1 tykkäys

Miksi et ole kiinnostunut heidän hädästään?

4 tykkäystä

Kristitty kai viittaisi syntiin. Minä käytän samasta ilmiöstä sanaa perimä, joka ohjaa ihmislajin lajityypillistä käytöstä. Meillä näyttää olevan taipumus reagoida moraalisiin ongelmiin ainoastaan silloin, kun niillä on käytännöllinen yhteys elämäämme. Siksi rakenteelliset ongelmat eivät meitä kosketa.

Koska ihmislaji on moraalisesti rappioitunut, se pitäisi huomioida poliittisessa järjestelmässä. Demokratia ei toimi, koska silloin kukin demokraattinen yksikkö äänestää vain omaa etuaan muiden kustannuksella. Esimerkiksi ympäristötuhosta keskusteltaessa käytetään paljon yhteismaan käsitettä.

Jotta ihmisen ahneus, välinpitämättömyys, häikäilemättömyys ja lyhytnäköisyys (syy- ja seuraussuhteita ei tahdota tunnustaa, vaikka ne ymmärrettäisiinkin) saataisiin kuriin, täytyisi omaa etuaan ajavilta ihmisyhteisöiltä viedä äänivalta.

1 tykkäys

Rappioitunut sisältää ajatuksen paremmasta. Eli on ollut jokin parempi tila, josta on menty alaspäin. Tai vähintäänkin se vaatii sitä, että vaikka ihminen ei olisi ollut parempi, niin on olemassa moraalikoodisto joka osoittaa ihmisen rappion.

Jos taas kyse on lajityypillisestä meiningistä, se ei ole rappiota eikä mitään. Se on vain luontomme mukaista elämää.

Ristiriita on aika räikeä.

MUOKS: Puuttumaan jäänyt vaikka-sana lisätty.

4 tykkäystä

Käytetäänkö? Minä en muista kuulleeni tuota sanaa muualla kuin monopoli-pelissä.

Minusta on hieman erikoista, että nyt tuon katedraalin korjauksen yhteydessä ajatellaan, että siihen käytetyt rahat ovat pois maailman köyhimpien perustarpeista, kun monta tuhatta kertaa suurempia summia käytetään maailmassa koko ajan erilaiseen turhuuteen kuten elokuviin, televisio-ohjelmiin, musiikkiin, kuvataiteeseen, teatteriin, kilpaurheiluun, muotivaatteisiin, koriste-esineisiin, lomamatkailuun, kesämökkeihin, huvipuistoihin, juomaravintoloihin, kukkaistutuksiin, jne. Lista on loputon.

8 tykkäystä

Maailman köyhimpien vastikkeeton auttaminen on pohjaton kaivo eikä sillä ratkaista yhtään mitään. Rahat loppuvat kuitenkin pikavauhtia ja sitten on edessä ihan sama kurjuus kuin ennenkin ja sitten ei ole rahaa enää mihinkään muuhunkaan.

Väestöräjähdys on pitänyt huolen siitä, että köyhät eivät maailmasta lopu ja heitä tulee vain lisää ja lisää koko ajan.

1 tykkäys

Kulttuurin osalta (kuvataide,musiikki, kirjallisuus yms) voin todeta että olet harvinaisen väärässä todetessasi sen turhuudeksi. Ne ovat asioita jotka erottavat meidät muista eläimistä. Ja eduksemme. Ilman niitä asioita me olisimme vain ruokaa etsiviä ja lisääntymistä harjoittavia viettiemme varassa eläjiä. Kulttuuri on se asia mikä on puolustettavaa omassa ajassamme. Se on ainoa sellainen asia perustarpeiden lisäksi.

Kulttuurin ylläpitäminen ei muuta sitä miksikään, että sen lisäksi meidän tulisi huolehtia myös lähimmäisistämme. Ja se mitä tarkoitamme lähimmäisillämme taas erottaa meidät keskenään toisistamme.

2 tykkäystä

Ymmärtääkseni TV2 tarkoitti sitä, että jos kerran katedraalin korjaukseen lahjoitetut rahat ovat pois köyhiltä niin niin ovat myös kulttuuriin käytetyt rahat. Mutta ei hän sanonut, ettei kulttuuriin pitäisi käyttää rahaa.

Jos oikeasti köyhyyttä olisi haluttu poistaa, niin ihmisten lisääntymiselle tietyillä alueilla olisi pitänyt tehdä jotain jo kauan sitten. Mutta kun ei tehty, niin nyt niitä köyhiä on sitten entistäkin enemmän ja lisää tulee ankaraa tahtia koko ajan.

2 tykkäystä

Jatkuva ekspansiivinen väestönräjähdys on suurin ongelma kolmannen maailman alueilla. Se aiheuttaa massamaahanmuuttoa Eurooppaa, se aiheuttaa sotia ja muuta väkivaltaa Afrikkaan ja Aasiaan.

Ellei kolmannen maailman väestönräjähdystä saada hillittyä, nykyinen kehitysapu: materia, raha, ruoka, lääkkeet jne vain pahentaa kokonaistilannetta, sillä kaikki ne vain lisäävät syntyvyyttä ja väestöä.

2 tykkäystä

Hän ei sanonut että kulttuuriin ei pitäisi käyttää rahaa, mutta hän sanoi kulttuuriin kuuluvia asioita turhuudeksi. No, ehkä hän on saarnaajansa sisäistänyt ja pitää kaikkea turhuuksien turhuutena. Miksi ylipäätään elää, jos elämä on vain perustarpeita ilman ylevämpiä arvoja.

Väestön räjähdykseen olisi myös kirkoilla mahdollista puuttua opetuksen ja valistuksen puolesta ja hyväksymällä toimivan ehkäisyn, joka osin auttaisi myös aidsin ehkäisyssä.

2 tykkäystä

Junatunneli tietänee vastauksen tähän.

1 tykkäys

Oletteko sama persoona? Mielestäni on oikein kysyä kuitenkin sinun nimimerkilläsi esittämistä kulttuurikielteisistä mielipiteistä. En huomannut Junatunnelin pitävän kulttuuria turhuutena.

Kyllä perustarpeitakin ylläpitävä elämä voi olla hyvää elämää. Mutta kun se kulttuuri on vuosisatojen aikana pykätty pystyyn, niin tietenkin se on valtavan arvokas perintö ja sikäli vaalittavaksi kelvollista.

Perustarpeita tyydyttävä elämä voi (ja todennäköisesti on) olla epätyydyttävää, jos on kuitenkin olemassa sellainen joukko, jonka pillin mukaan pitää tanssia (vrt feodaaliyhteiskunnat).