Puolustusvoimien kenttäpiispa julkaisi hämmentävän blogikirjoituksen

Tuolla sivulla oli videoita, joiden otsikot viittasivat uskonnolliseen sisältöön. Virheellisesti oletin niiden sellaisia olevan.

Sorry denaturoitumiseni.

1 tykkäys

Paljastavinta näistä sukupuolen"korjaus"leikkauksista oli näkemäni ruotsinkielinen dokumentti, missä jo ikääntyneet aikoinaan naisiksi leikatut miehet katuivat nuoruudessa toteuttuja silpomisiaan.

Ei niistä paratiisi ollut auennut. En muista oliko SVT vai Svenska YLE.

4 tykkäystä

Kirkon johto on viimeksi 31.8.2016 sanonut piispainkokouksen lausunnossaan, että kristillinen avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Siinä on myös kanta siihen montako sukupuolta on. Minusta kaksi.

Tämä ei vain mene joidenkin kirkon työntekijöiden jakeluun.

D

7 tykkäystä

Kuitenkin YLEn uutisen mukaan “Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan vain 2,2 prosenttia on katunut sukupuolenkorjausta. Arvio perustuu niiden määrään, jotka hakivat juridisen sukupuolensa palautusta takaisin alkuperäiseksi. Lisäksi osa jätti prosessin kesken. Tutkimus ulottui 1970-luvulta vuoteen 2010.”

Minusta tuntuu, että näet paljon vahvemmin ne uutiset, jotka tukevat omaa ennakkokäsitystäsi. Toisaalta, niin me kaikki.

1 tykkäys

Itse asia muuten käsiteltiin. Ei potkuja. En tiedä odottiko joku niitä tosissaan.

Suosittelen sinua lukemaan Tapio Puolimatkan kirjan Seksuaalivallankumouksen uskonnolliset juuret. Hänellä on hyvin paljon faktatietoa asiasta.

3 tykkäystä

Suoritin kerran Tapio Puolimatkan kirjan lukemista useiden paperista, luultavasti männystä, valmistettujen sivujen verran, mutta osoittautui että hänen kirjoitustyylinsä on siinä määrin raskassoutuista ja informaatitiheydeltään vähäistä joskin kieliopillisesti teknisesti moitteetonta, että ei helvetti enää koskaan.

3 tykkäystä

Onko tuo vain monimutkainen tapa sanoa “en osaa lukea hyvin”? En ole itse Puolimatkan kirjoja lukenut, mutta ainakin Internet-tekstinsä ovat täysin selkeää suomea.

Itse asiassa olen oman kokemukseni pohjalta jossain määrin samaa mieltä. Se teos, jota itse luin, olisi kaivannut taitavan kustannustoimittajan vahvaa panosta. Toki kustantajalla varmaan sellaisia on, mutta arvelen, että kristilliset kustantajat kuuluvat yleensä siihen pienkustantajien joukkoon, joka ei julkaisuistaan isoja rahoja kääri. Toisilla rahaa tulee sitten muualta ja työn jälki voi siksi olla hyvää, mutta toisilla saatetaan oikaista jostakin. (Mutta voi toki olla muitakin syitä, en väitä tietäväni mistä juuri tässä tapauksessa on kyse.)

Minusta Puolimatkalla on kyllä asiaa, mutta se ei vielä takaa taitoa kirjoittaa kymmeniä ja satoja sivuja sujuvaa tekstiä. Blogitekstit ym. ovat ihan ok. Vaikka niissäkin voi havaita muodollisen hiomisen tarvetta, niin sellaisiahan valtaosa vastaavista teksteistä on. Siksi se ei pahemmin häiritse.

5 tykkäystä

Puolimatkalla on juuri sanomasi vika. Hän kirjoittaa 40 sivun asian 500:n sivun kirjaksi. Toistaa moneen kertaan samaa asiaa jonka lukija on jo täysin ymmärtänyt aikaisemmista toistoista täysin. Todellakin kustannustoimittaja on kateissa. Kirjojen asiasisällöstä en halua sanoa mitään, koska näkemykseni tiedätte muutenkin.

Sama vika on Juha Ahviolla sekä kirjoissaan, blogeissaan että erityisesti radio-ohjelmissaan. Sama tarina toistuu puolen tunnin ohjelmassa moneen kertaan rönsyillen välillä harhateille. Toki viesti on aina sama vihervasemmisto, gender, liberaaliteologit…paha, konservatiivisuus, perussuomalaiset, Trump, Unkari…hyvä.

1 tykkäys

Voi olla, että katumus tulee vasta elämän myötä, kuten näkemäni dokumentin henkilöillä. En usko että kunnollisia vertaisarvioituja tieteellisesti päteviä elämänkaariseurantatutkimuksia on asiasta tehty.

No, jotka eivät koe ahdistuksensa/elämänsä parantuneen kun sukuelimet on muokattu toisiksi, usein masentuvat, eivätkä näe enää syytä muuttaa juridista sukupuolta oikeusteitse. Ei se auttaisi ahdistukseen, eikä elämäntilanteeseen, vaan olisi pelkkää byrokratiaa, tuottaen taas uusia sekavuuksia ja selittelyitä eri tahoille.

Ihmisen elämään kuuluu ahdistus. Jokaiselle myös omaan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen ja toteuttamismahdollisuuksiin liittyvä. Niin myös meillä fyysisen sukupuolemme vankeina oleville ja sitä vastaavaan sukupuoleen kuuluviksi itse kokeville. Itsekin olen haluiltani 30v muskelimies, ja kyvyiltäni ylipainoinen vanha puoli-impotentti. Pitäisikö vaatia ihmisoikeutena yhteiskunnan maksamia sukupuolielin- ja seksuaalisuusterapiahoitoja? Ainakin Kela-korvaamia Viagroja?
Naisetkin pukeutuvat yhä ohuempiin ja tiukempiin trikoisiin, ihan vain kiusatakseen meitä, jotka olemme “väärässä kropassa”. Ahdistunko?

Kyllä minustakin teksti on selkeää ja hyvin tieteellisen näköistä. Lähdeviitteet ja kaikki.
Mutta moraalisesti ne ovat arveluttavaa “tiedettä”. Kaikki lähteet tukevat haluttua tulosta, yhtään hänen agendansa vastaista viitettä ei löydy. Lisäksi viitteenä voi olla ihan yksityishenkilöiden mielipidekirjoituksia, tai jonkin järjestön omia epätieteellisiä propagandasivuja.

En siis pidä niitä tietokirjoina, vaan agitaatiokirjoina.

Eikö sinulla itselläsi ole vähän sama tyyli…? Tiettyihin asioihin jo valmiiksi varautunut tai kielteinen kanta, joihinkin suopea, positiivinen tai sitä kannattava…?

No, minusta siis ainakin vaikuttaa siltä, että kaikki mikä on mahdollisimman kaukana klassisesta kristinuskosta (jota edistämään tämä foorumi, tai ainakin se alkuperäinen, perustettiin) on positiivista tai kannatettavaa, tai vähintään olet positiivisessa mielessä sille “avoin”? (Tämän muistan aiemmista keskusteluista transsukupuolisuuteen liittyen.)

Keskustelut keskustelutyyleistä varmaan off topiciin, yv:hen tai kokonaan pois. Mutta kun näkemyksesi Juha Ahviosta on noin selkeä joko-tai -henkinen… Onko hänellä mielestäsi ollut koskaan mitään hyvää, järkevää tai edes mielenkiintoista sanottavaa?

Jostain muistan lukeneeni, että 80 prosenttia on ollut tyytyväinen hoitojen lopputulokseen, ja on niiden kautta saavuttanut jonkinlaisen rauhan ja tasapainon. Minulla ei ole mitään tätä vastaan, mutta riski on silti todella suuri.

Koska, kuten edellä kirjoitin, tuo korkea tyytyväisyysprosentti on seurausta siitä, että hoitoja ei anneta kuin erittäin tiukoilla kriteereillä. Monen tiukan seulan kautta päädytään siihen, että muuta ei enää voi yrittää.

Tämähän juuri halutaan muuttaa. Että hoitoja saisi helpommin…

https://seta.fi/2020/06/23/palkouutinen2020/

Mutta niiden kohdalla, jotka kokevat leikkaus- ja hormonihoidot itselleen oikeaksi ratkaisuksi… Tässä tulee juuri esiin se maailmankuva ja ihmiskäsitys. Voiko ihminen olla “oikeasti transsukupuolinen”? “Väärässä kehossa” tai miehellä naisen aivot, tai päinvastoin, tai miten asia ilmaistaan ja nähdään.
Tässä on se kysymys, jonka pohjalta myös päätetään, arvioidaan ja yritetään niitä erilaisia toimenpiteitä ihmisten ahdistuksen vähentämiseksi.

1 tykkäys

Ei varmaankaan. Merkit täyteen.

Eikö sinusta ole, tai voi olla, mitenkään kannattavaa/järkevää/vaivan arvoista tutustua jonkun “yksityishenkilön mielipidekirjoituksiin”? Tai puheenvuoroon missä tahansa muodossa? Ja katsoa ja arvioida miten hän perustelee näkemyksensä.

Sitähän mekin täällä teemme.

1 tykkäys

Ketju on väliaikaisesti suljettu ainakin 4 tunnin ajaksi johtuen suuresta määrästä yhteisön liputuksia.

Poistettu kohublogi löytyy yhä täältä: http://archive.is/m2gF4. Kenttäpiispa Pekka Särkiö kuvailee yhteiskuntamme luhistuvaa moraalia ja siihen johtaneita tekijöitä. Hän osui ajan hermoon, ja joutui poistamaan bloginsa ja pyytämään anteeksi. Hän pyysi anteeksi kirjoituksensa sävyä, ei sisältöä.

Mitä mieltä? Minusta joka sana on totta.

1 tykkäys

Tästä löytyy Ajankohtaisista ketju, joka on tilapäisesti suljettu. Kannattanee ensin selata sitä. Jos vielä tuntuu tarpeelliselta kysyä tai kommentoida, niin ainakin tietää, mitä kaikkea on jo sanottu.