Sadinmaa ja muut rangaistut vihkijäpapit

Nyt vois esim naispappeuden vastustamisesta rangaistut papit käyttää samaa konstia. Vai menikö ne kaikki vapaat jalkapuut jo?

3 tykkäystä

Tai sit tarjoat noille joihin viittaan.

Jalkapuu on varmaan mukavampi kuin häpeäpaalu, ja siksi mielenosoitustarkoituksessa suositumpi… Vai oliko niin, että jalkapuu oli nimenomaan kirkollisia rangaistuksia varten?

Taisi olla.
Jalkapuu sijoitettiin kirkon pääoven pieleen, jossa “jukurit” istuivat ihmisten ihmeteltävinä ja syljettyinä, näin muistelen lukeneeni.

Uutisotsikosta poiketen vaikuttaisi siltä ettei Sadinmaan ja hänen tukijoidensa tavoite ole kirkon avioliittokannan muuttaminen, vaan sen sivuuttaminen. Kirkolla uskonnollisena yhdyskuntana ei saisi olla erityisasemaa lainsäädäntöön nähden.

Pastori Henna Salo kommentoi tänään saamaansa varoitusta:

Tuomiokapitulin mukaan perusteluina oli, että he ovat tietoisesti toimineet vastoin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kantaa, Lapuan hiippakunnan piispan Simo Peuran hiippakunnan papeille antamaa ohjeistusta, pappisviran velvoitteita ja pappislupaustaan. Päätös oli yksimielinen.

–Oma kantani on, että olen toiminut piispan ohjeita vastaan, mutta en pappislupausta tai kirkon kantaa vastaan, Salo toteaa.

Henna Salo perustelee näkemystään sillä, että kirkolliskokous ei tehnyt päätöstä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä, van jätti päätöksen papeille. Vihkimistä taas kirkkolaki ei määrittele. Lisäksi Salon mukaan kirkko eli suurin osa seurakuntalaisista on jo homoparien vihkimisen kannalla.

Kirkolliskokous on käsitellyt useita selvityksiä kirkon avioliittokäsityksestä ja Henna Salo väittää että kirkolliskokous olisi jättänyt asiasta päätöksen teon yksittäisille papeille.

Kirkolliskokous on lähettänyt perustevaliokunnan pohdittavaksi aloitteen kirkon avioliittokäsityksen laajentamisesta, mikä ei todellakaan tarkoita että aiempi kanta olisi muuttunut ennen aloitteen lopullista ratkaisemista.

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/olin-varautunut-tulee-mitä-tulee-kaksi-homoparia-vihkinyttä-pappia-sai-varoituksen-pohjanmaalla-1.2426588

2 tykkäystä

Kirjoituksesta poimittua;
“Henna Salo perustelee näkemystään sillä, että kirkolliskokous ei tehnyt päätöstä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä, van jätti päätöksen papeille.”

Eihän tämä kai pitäne paikkaansa ?
Eikö kirkolliskokous ole se elin, joka asian päättää, ei papit ?
Vastahan tästä on esityksiä (Helanderin) seuraavalle kirkolliskokoukselle.

1 tykkäys

Juurikin näin. Asia on tällä hetkellä valiokuntakäsittelyssä, minne Helanderin selvityskin lähetettäneen lähdemateriaaliksi.

1 tykkäys

Homman idea lienee jotain sellaista, siis selittelijän näkökulmasta, että mikäli kirkolliskokous ei a) julista noiden “vihkimisten” olevan syntiä tai b) hyväksy niitä niin tilanne pysyy avoimena ja hän voi tehdä mitä haluaa. Ja a-kohdassa kirkolliskokous tietenkin olisi väärässä, joten hän voisi tehdä kuten haluaa. Ja b-kohdassa hän - yllätys, yllätys - saa tehdä kuten haluaa.

4 tykkäystä

Selvä trendi… Ensin vakava huomautus, sitten enemmistöpäätöksellä kirjallinen varoitus ja nyt yksimielinen varoitus.

Eikö tuo varoitus tarkoita sitä, että toisella kertaa lähtee virka, tai kolmannella viimeistään?

2 tykkäystä

Ja sen jälkeen testataan kestääkö viraltapano myös oikeusasteissa. Ihan varmasti näet siitä päätöksestä tultaisiin valittamaan ns. loppuun asti.

Tässä on edelleen ja aina se asia, että evankelisuterilainen kirkko ei osaa, eikä uskalla erottaa Henna Saloa. Tästä pitäisi, tai olisi vuosia sitten, vetää johtopäätökset.

4 tykkäystä

Moon vetäny jo (vaikkei olekaan sähkötyökorttia). Ja kun nykyisen paikkaseutuni kirkolliveroprosentti huitoo likempänä kahta, niin jo sekin puolsi niiden johtopäätösten vetämistä.

1 tykkäys

Ei ole kyse siitä, että homot joutuvat pelkäämään pahvilappuja. Noiden mielenosoittajien päälle heiteltiin pahvilappuja, ja se osoittaa yleisen asenteen. Jos julkisesti aletaan heitellä ihmisiä pahvilapuilla, mitä heitelläänkään silloin kun ei ole vaaraa jäädä heti kiinni. Ainakin kiviä, polttopulloja ja kaasukranaatteja on todistetusti heitelty…

Minusta tuollainen väättelevä kommmentti kertoo paljon kirjoittajastaan ja viiteryhmästään…

Minusta kirjallinen varoitus on ihan pätevä tuomio. Ja seuraavalla kerralla sitten erottaminen. Suoran vastoin johdon ja esimiesten käskyä toimittaessa niin käy muissakin työpaikoissa…

2 tykkäystä

Itsekin olen sitä mieltä, ettei ihmisten päälle kuulu heitellä mitään, vaikka kuinka olisi heidän kanssaan eri mieltä.

7 tykkäystä

Olen huolestunut Sadinmaan performanssien vaikuttavuustason laskusta kun jalkapuuesitykset ovat jo vähän menettäneet vaikuttavuutensa.

Kaverin kannattaisi antaa naulita itsensä ristille seuraavassa esityksessään, ajatelkaa mikä mediatapaus, mikä vaikuttavuus, tulisi paljon klikkejä.

Varmasti nikkarointitaitoisia löytyisi ristiä tekemään, saattaisivat jotkut jopa auttaa naulaamisessa.

2 tykkäystä

Jos haluaa esiintyä “kirkon rankaisemana” tai “kirkon vainoamana” niin on vielä muitakin vaihtoehtoja. Kuten rovio.

2 tykkäystä

En varmuudella tiedä, mutta arvelen, että kyse on näistä papeista https://sateenkaaripapit.wordpress.com/

1 tykkäys

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.