Tahdotko liittyä yhdistyksen jäseneksi?


#1

Hei! Jos tahdot liittyä yhdistyksen jäseneksi, voit lähettää jäsenhakemuksen sähköpostiosoitteeseen yhdistys@uskojarukous.fi. Jäsenyyteen kuuluu liittymismaksu (vuonna 2016 se on 10 euroa) ja vuotuinen jäsenmaksu (vuonna 2016 se on 5 euroa). Voit liittyä myös kannatusjäseneksi, jolloin liittymismaksua ei ole, on vain vuotuinen jäsenmaksu (vuonna 2016 se on 25 euroa).

Jäsenyys ei tuota etuja tällä foorumilla. Yhdistyksen jäsenrekisteri on erotettu foorumin jäsenrekisteristä siten, että yhdistyksen jäsenrekisteriin ei saa merkitä, kuka kirjoittaa milläkin nimimerkillä, eli siinä mielessä molemmat toimivat “erossa toisistaan”.

Mitä jäsenyys vaikuttaa? Jäsenyys (=jäsenmaksu ja yhdistyksen toimintaan osallistuminen) mahdollistaa sen, että yhdistys toteuttaa sen tarkoitusta. Keskeisin ja tällä hetkellä ainut tapa, jolla tätä toteutetaan, on tämän foorumin ylläpito. Ylläpidossa maksaa käytännössä virtuaaliserverin ylläpito (DigitalOcean). Yhdistyksen toiminta keskittyy foorumiin liittyvien keskeisten ratkaisujen tekemiseen.

Millainen jäsenhakemus on?

Jäsenhakemus on vapaamuotoinen, mutta siinä pitää ilmentyä seuraavat asiat:

  • koko nimi (kaikki etunimet!)
  • kotikunta
  • sähköpostiosoite
  • jäsenyystyyppi (varsinainen jäsen tai kannatusjäsen)
  • hyväksyykö säännöt vai ei

#2

Kysymyksiä ja vastauksia:

Mikä on foorumin jäsenyyden ja yhdistyksen jäsenyyden ero?

Foorumin jäseneksi tullaan kirjautumalla foorumin käyttäjäksi. Foorumin jäsen tarkoittaa siis foorumin käyttäjää (käyttäjätunnus, siihen liitetty sähköposti, jne.) Yhdistyksen jäseneksi tullaan hakemuksesta yhdistyksen hallituksen päätöksellä.

Miksi foorumin jäsenyys ja yhdistyksen jäsenyys on erotettu toisistaan?

Yhdistyksen jäseniä voivat olla vain identifioidut luonnolliset henkilöt (koko nimi, kotipaikka ovat välttämättömiä, sääntöjemme mukaan myös sähköpostiosoite). Kannatusjäseniä voivat olla myös yhteisöt. Kaikki eivät halua yhdistää luonnollista identiteettiään ja fooruminimimerkkiään toisiinsa.

Mitä hyötyä yhdistyksen jäsenyydestä on?

Varsinaisena jäsenenä tuet ja osallistut yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseen. Tällä hetkellä sitä toteutetaan foorumia ylläpitämällä. Kannatusjäsenenä tuet tämän tarkoituksen toteuttamista. Foorumille jäsenyys ei tuota mitään etuja.

Mikä on yhdistyksen varsinaisen jäsenyyden ja kannatusjäsenyyden ero?

Varsinainen jäsen hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Kannatusjäsen tahtoo kannattaa yhdistyksen toimintaa.

Varsinainen jäsen on äänioikeutettu yhdistyksen kokouksessa, kannatusjäsen saa olla paikalla, mutta hänellä ei ole äänioikeutta. Kannatusjäsenen vuosittainen jäsenmaksu on vähän pääasiassa isompi kuin varsinaisella jäsenellä.


#3

[quote=“Silvanus, post:1, topic:631, full:true”]
Jäsenyyteen kuuluu liittymismaksu (2016 10 euroa) ja vuotuinen jäsenmaksu (2016 5 euroa). Voit liittyä myös kannatusjäseneksi, jolloin liittymismaksua ei ole, on vain vuotuinen jäsenmaksu.[/quote]

Reilun kahdensadan tuhannen euron liittymismaksu ja yli kahdenkymmenen tuhannen euron jäsenmaksu tuntuvat kyllä kovilta, vaikka hyvään tarkoitukseenhan ne menevätkin. Onko tuo kannatusjäsenyys yhtään halvempi? :sunglasses:


#4

Hah. Korjasin virheeni. Jääköön se tuohon lainaukseesi merkiksi kuitenkin. :slight_smile:


#6

Ottaako yhdistys vastaan lahjoituksia? Kannatusjäsenyyskin tuntuu ikävältä ja sitovalta, mutta osallistun ihan mielelläni parilla kympillä ylläpitokustannuksiin.


#7

Ottaa. Lahjoituksista voi olla yhteydessä taloudenhoitajaan: taloudenhoitaja@uskojarukous.fi


#8

Ottaako yhdistys vastaan vain satunnaisia lahjoituksia vai onko yhdistyksellä myös keräyslupa tai onko sellaisen haku harkinnassa?


#9

Ei ole rahankeräyslupaa. Katsoin juuri vähän aikaa sitten sen kustannuksia. Periaatteessa voisin miettiä.


#11

Valtakunnallinen rahankeräyslupa maksaa 300 euroa. Ei ole mitään järkeä hakea sitä tämänlaajuiseen toimintaan. Yksittäisiä lahjoituksia saa muutoinkin ottaa vastaan ja jäsenhankintaa voi aktiivisesti tehdä ja avustuksia hakea. Lähtökohtaisesti mielestäni jäseniä pitäisi saada niin paljon, että nettisivusto ja muut juoksevat kulut saadaan hoidettua jäsenmaksuilla.


#12

Täällä sanotaan, että rahankeräyslupa maksaa 57 euroa.

Olen samaa mieltä.


#13

Jos olisi rahankerjuulupa, voisi mennä rautatieasemalle feissaamaan.


#14

Jos olis kitara ja hattu, niin voisin soittaa ja laulaa jossain ostarissa.


#15

…niin, ja jos osaisin soittaa ja laulaa.


#16

#17

Luet väärin. Tuo hinta on paikalliselle luvalle. Oikea kohta on poliisihallituksen palveluhinnat.


Kokouskutsu - vuoden 2017 vuosikokous
#18

Onko kannatusjäsen myös automaaattisesti yhdistyksen jäsen? Ts. onko hänellä puhe- ja äänioikeus yhdustyksen vuosikokouksessa? Usein yhdistyksissä kannatusjäsenellä ei ole muuta oikeutta kuin maksaa.


#19

Näin sanoo säännöt…


#20

Asia menee niin kuin @Origi-Naali sanoi. Kannatusjäsenen ja varsinaisen jäsenen ero on tosiaan siinä, että kannatusjäsen maksaa enemmän, eikä saa päätösvaltaa, mutta toisaalta kannatusjäsenen ei tarvitse hyväksyä tarkoitusta tai sääntöjä, täytyy vain haluta tukea yhdistyksen toimintaa. Tätä kohtaa mietittäessä pohdittiin sellaisia tilanteita, joissa yhdistyksen tarkoitus olisi liian paljon vaadittu (esim. jotkut ortodoksit).

6 § Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä luonnollinen henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Luonnollinen henkilö tai yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa, voi liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi.


#21

Jos haluat tukea Usko ja rukous -foorumin olemassaolea, niin hyvä tapa tehdä se on liittyä sitä ylläpitävän Usko ja rukous ry:n jäseneksi! Varsinainen jäsen voi jäsenetujen lisäksi käyttää äänivaltaa, kannatusjäsenet pääsevät vain maksamaan ja nauttimaan jäseneduista. (Jäsenyys ei tuota jäsenetuja foorumilla. Eikä oikeastaan muitakaan jäsenetuja tällä hetkellä ole.) Jäsenyys yhdistyksessä ei vaadi ylläpitäjän tai yhdistyksen puheenjohtajan (tällä hetkellä molemmat ovat sama henkilö, allekirjoittanut) kanssa samaa mieltä olemista. Varsinainen jäsenyys edellyttää, että hyväksyt säännöt - kannatusjäsenyys edellyttää sen, että haluat kannattaa (sääntöjäkään ei tarvitse hyväksyä, paitsi toki sen osalta, että maksat jäsenmaksun).

Jäsenmaksut ovat seuraavasti: liittymismaksuna (kertamaksu liittyessä) varsinaiset jäsenet 10 euroa ja kannatusjäsenet 0 euroa. Tämän lisäksi joka vuosi (myös liittymisvuonna) maksetaan vuosimaksu, joka on varsinaisille jäsenille 5 euroa ja kannatusjäsenille 15 euroa. NYT ON HYVÄ AIKA tukea yhdistyksen toimintaa (lue: palvelinmaksujen maksamista) ja liittyä jäseneksi, sillä yhdistyksen hallitus, joka hyväksyy uudet jäsenet, kokoontuu kahden päivän kuluttua torstaina!

Liity! Näin foorumikin pysyy pystyssä ja mahdollistaa sen, että jatkamme keskustelua meitä kiinnostavista ja innostavista uskonnollisista, hengellisistä ja teologisista aiheista! :slight_smile:


#22

Niin. Minun käsittääkseni kannatusjäsenyys pienissä suomalaisissa yhdistyksissä on tosiasiallisesti vain rahan keräämistä ilman että tarvitsisi hankkia kallista ja aikaa vievää rahankeräyslupaa. Ja tämä on siis täysin laillista ja hyväksyttävää. Vaikea edes keksiä mitään muuta mielekästä tarkoitusta tuollaiselle instituutiolle kuin kannatusjäsenyys.

Suosittelen siis kannatusjäsenyyttä kaikille niille, jotka haluavat maksaa pienen summan tämän foorumin ylläpitämisen kulujen kattamiseksi, mutta syystä tai toisesta eivät halua liittyä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi. Kannatusjäsenenä et sitoudu yhtään mihinkään, paitsi tämän vuoden kannatusjäsenmaksun (15 euroa) maksamiseen.

Foorumin palvelin- ja domainmaksut lienevät jotain 150-200 euroa vuodessa. Ylläpito tehdään vapaaehtoisvoimin.

Ylläpito ja yhdistyksen hallitus korjatkoon, jos yllä oleva ei pidä paikkaansa.