Uskonnonvapaus Suomessa

Eiköhän joku neurootikko vinkumisen aihetta löydä. Kumma jos ei :grin:

2 tykkäystä

Oikeastiko? Kymmenen sivun pituinen lausunto? Tuossa on jo sitten kulunut sangen paljon poliisin aikaa.

1 tykkäys

No joo, 15 sivua yhteensä, mutta alkulöpinät ja muutoksenhaku poislaskettuna sisältää 10 ja puoli sivua tiivistä tekstiä.

Siellä on varmaan kyllä Poliisin virkamies ollut tyytyväinen, kun täytyy käyttää työaikaa näin typerään asiaa

2 tykkäystä

Valtakunnansyyttäjä jatkaa valitsemallaan linjalla. Hänellä on kuitenkin tässä vaiheessa käytössään Räsäsen kahden kuulustelun ja Pohjola yhden kuulustelun materiaalit. Tahtotila on selvä.
Tämä tulee menemään pohjia myöten nyt. Kaikki oikeusasteet läpi.

1 tykkäys

Joillakin onnellisilla on oma suojelusenkeli, Räsänen on saanut ikävä kyllä oman vainoomispirun.

Ikävää, että valtionsyyttäjä tallaa poliisin perusteelliset selvitykset ja vaatii lisää tutkintoja. Jotkut piirit ovat päättäneet että tästä tulee suut tukkiva päätös, ja yksi ja ainoa oikea mielipide, joka pakolla taotaan jokaiseen kalloon. Siinä sanavapaus ja mielipiteenvapaus Eurostoliiton Suomessa!

6 tykkäystä

Voihan se olla sitäkin, että haetaan oikeudelta laintulkintakäytäntö. Jos ja kun tulee vapauttava päätös, niin sitten toimitaan vastaavissa tapauksissa yhtä vapauttavasti.

2 tykkäystä

Kyllähän tässä näkyy henkivaltojen taistelu. Ajan henki vastaan Raamattu, vihollinen vastaan Jumalan uskolliset, piru vastaan Taivaan enkelivallat.

Onneksi Räsäsen tapaus on saanut paljon julkisuutta, myös rajojemme ulkopuolella. Amerikassa miljoonat konservatiivit ovat kuulleet asiasta uutisista kristillisen CBN-kanavan kautta ja sieltä on luvattu niin esirukous- kuin oikeusaputukeakin.

5 tykkäystä

Pahoin pelkään, että sieltä ei haeta puolueetonta oikeudenmukaista tuomiota ja ennakkopäätöksellista sitovaa tulkintaa, vaan poliittista tuomiota nykyisten muotiaatteiden vastaisiin mielipiteenilmaisuihin. Poliisit ovat tolkun ihmisiä ja ovat kyllä osanneet arvioida onko juridista syytä jatkaa tutkintaa. Politiikka sanoo toisin.

Eiköhän tätä poliittista näytösoikeudenkäynti-showta saada seurata kaikki oikeusasteet, ja lopulta kuullaan tuomio sille hirveydelle, että joku ilmaisee kristillispohjaisia ohjeita ihmisen oikeaan elämään. Kyllä siitä nykyhallituksen aktivistiministerit huolen pitävät, ettei jutun käsittelyä lopeteta, ennen kuin kaikki oikeusasteet on käyty läpi ja se ainoa oikea tulkinta on tehty. Sen verran juttelevat kavereilleen, vaikkei tietenkään hallitus ei puutu riippumattomaan oikeuslaitokseemme).

Toisinajattelu on yhtä kauhea rikos Eurostoliitossa kuin aikanaan Neuvostoliitossa. Siellä pääsi reippaisiin metsätöihin.

2 tykkäystä

Nyt on piispakin laittanut lusikkansa soppaan. “Päivi hyvä, mielestäni olet homopuheissasi väärässä ja kovasydäminen. Sorrettuja kristityn pitää nostaa, ei nitistää, vapahtaa, ei häpäistä”, piispa Teemu Laajasalo kirjoittaa Twitterissä.

Yhteenveto

Joh. 12:42-43
Kaikesta huolimatta monet hallitusmiehistäkin uskoivat Jeesukseen. Fariseusten pelossa he eivät kuitenkaan tunnustaneet sitä, jottei heitä erotettaisi synagogasta.
Ihmisten antama kunnia oli heille rakkaampi kuin Jumalan antama.

1 tykkäys

Voi voi. Hetken jo uskoin että Teemusta olisi voinut tulla edes jonkinlainen piispa, mutta ei. Yksi toisensa jälkeen menettävät luottamukseni. Arkkipiispa ensimmäisenä.

4 tykkäystä

Olet oikeassa. Petyin Laajasaloon. On sentään joku, joka toimii, toisin kuin ev.lut. kirkon jengi https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/helluntaikirkon-johtaja-kannellut-valtakunnansyyttajan-toiminnasta/

Toivon todella, että tämä juttu meidän ev. lut. kirkon nokkamiehet mukaan lukien saa laajaa kansainvälistä huomiota. Niin älyttömäksi on meno luisunut.

Ja tällaiseen tuhlataan poliisin valmiiksi niukkoja resursseja.

4 tykkäystä

Onkohan piispa Teemulla jäänyt joku perhemessu-moodi päälle. Ei kukaan voi puhua nitistämisestä vakavalla naamalla yhtään missään asiayhteydessä.

3 tykkäystä

Eskolan tekstiin ei oikeastaan muuta sanomista, kuin että Lutherin Ison katekismuksen 6. käskyn selityksessä sanotaan

Jo alussa hän on asettanut avioliiton kaiken muun edelle ja luonut miehen ja vaimon erilaisiksi juuri avioliittoa varten,

Tämä on hyvä tiivistelmä VT:n, Jeesuksen sanojen ja UT:n rummutuksesta “Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.”

Samalla avioliittoa ei ole määrätty sortamaan ketään. Sitä ei ole määrätty erilaisten seksuaalisten tapojen sulkemiseksi pois yhteiskunnasta. Jumalan tahtomana avioliitto on miehen ja naisen välinen asia.

D

14 tykkäystä

Piispa Laajasalo näyttää pelaavan omaan maaliin. Räsäsen tapauksessa haetaan vihapuheelle määritelmää joka halutaan kirjata lakiin myöhemmin, nyt siihen haetaan ennakkopäätöstä. Tämä on pandoran lipas. Valtakunnan syyttäjä pitäisi heti pikenmiten erottaa/vapauttaa tehtävästä. Hän on kuin historian eräs henkilö. Rinki kuitenkin valtakunnan syyttäjän ympärillä kiristyy. Kristityt voivat rukoilla hänen kaatumistaan.

Piispa Laajasalo pelaa tässä helvetin peliä; " Sananvapauttasi puolustan täysin ja pidän rikosprosesseja huolestuttavina. " Siis mitä Teemu? Homoseksuaalisuudesta ei saa puhua, mutta sinulla on sananvapaus.

Arkkipiispakin on mennyt mukaan tähän glamoriaan. Nyt kannattaa iltarukouksessa muistaa meidän piispoja ja tietysti Päiviäkin.

4 tykkäystä

“Räsänen pitää huolestuttavana, että ”piispa omalla auktoriteetillaan ja opetuksellaan kiistää Jumalan sanan opetuksia”.”

Mitähän Laajasalo tähän sanoo?

Kyllähän Laajasalo tietää valehtelevansa. Mutta eipä ole montaa korkeissa viroissa, jotka muuhun pyrkisivätkään. “Hyvää” ja rahaa pitää tehdä, sekä ego tykkää paistatella päivää korkeasta virasta käsin.

2 tykkäystä

Laajasalo puolustaa Räsäsen sananvapautta. Samoin hän toistaa sen linjansa että haluaa konservatiiveilla olevan tilaa kirkossa ja sanoo arvostavansa Päiviä kristittynä. Muistaakseni hän jo aikoja sitten myös tuumasi näistä syytteistä että ne vaikuttavat ajojahdilta. Sananvapauden puolustajan linjaksi Teemun puheet ovat siis ihan kohdallaan ja oletettuja. Juuri itse aiheesta eri mieltä olevan onkin oikein puolustaa sitä jota syytetään.

Tässä ei siis ole mitään uutta. Hiukan yllättää että nyt kauhistellaan Laajasaloa.

Sen sijaan ap Luoman mielipide on merkittävämpi ja sitä sopisi itkeä.

Luoma valittiin virkaansa konsujen tuella. Hän paljasti karvansa todella vasta valinnan jälkeen vaikka on aina osannut pyöritellä kyllä…

Luoma olisi voinut nytkin diplomaattisesti todeta ne eri kannat mitä kirkossa on mutta edes jotenkin viitata tuohon Eskolankin toistamaan asiaan että kirkon virallista linjaa PR edustaa. Hän olisi voinut edes hiukan ihmetellä tuota tapaa millä Räsästä kohdellaan.
Mutta ei. Luoma asettuu selvästi sille puolelle jossa huudetaan loukkaantumista ja väitetään Räsäsen ilmaisun eikä itse asian olevan ongelma. Hän siis väistää sen että kirkon usko on se loukkaava.

Jos ap sanoo että uskonnonvapaus ei tässä ole vaarassa, se on aika paha juttu kirkolle. Saa nähdä mihin kaikkeen tämä vie.

8 tykkäystä

“Toiseksi ajattelen, että hänellä täytyy olla tässä länsimaisessa demokratiassamme täysi vapaus olla väärässä ja esittää vääriä ajatuksiaan”

Juuri näin…

Mä en usko, että kukaan kummallakaan mielipiteiden laitamilla (tai välimaastoissa) tietoisesti valehtelee. Jokaisella on varmasti vilpitön usko siihen, että juuri se oma mielipide on tosi ja oikea.

Kristitty varmasti myös rukoilee sen puolesta, että ymmärrys asioista olisi oikea, mutta jostain syystä sitä ymmärrystä ei joskus anneta, vaan eksytys saa vallata alaa.

3 tykkäystä