Vanhojen foorumien arkistointi

No niin. Sain vihdoinkin import scriptin pyörimään! Siellä se Urforumin puksuttaa! :slight_smile:

Täytyy kyllä myöntää, että tällaiset hetket on kyllä hienoja.

Haha. Urforumin 264502 viestiä puksuttavat eteenpäin n. 500 viestiä minuutissa. Yhdeksän tunnin jälkeen nähdään, mitä ohjelma on saanut aikaan :slight_smile:

7 tykkäystä

Yön aikana scripti runksutti Urforumin Discourse:n ymmärtämään muotoon. Nyt laitoin juuri U&E:n runksuttamaan. Ihan heti alussa huomasin, että kun Urforumilla oli kirjautuneita käyttäjiä n. 1300, Ueforumilla niitä oli n. 600. Facebook syö… No, U&E:n 342156 viestiä tulevat sieltä nyt luultavasti 500 viestin minuuttivauhdilla, eli 12 tuntia tuossa luultavasti menee. Antaa palvelimen runksuttaa. Kohta on saatu Discoursen ymmärtämään muotoon meidän arkistot! :slight_smile: Iloitsen tästä, olen nimittäin vähän sellainen arkistoijamentaliteetti…

Seuraavaksi pitäisi vain saada arkistointityökalu sellaiseen kuntoon, että se osaa arkistoida Discoursen staattiseksi sivustoksi juuri sillä tavalla kuin se on Urforumin ja U&E:lle sopivaa.

4 tykkäystä

Lisää tietoja arkiston valmistumisesta; eilen runksuttanut U&E migraatio oli lopettanut kesken jostain syystä. Pitää itse asiassa tarkistaa, oliko sama tapahtunut myös Urforumille. Things be harder than they seem…

Toivottavasti teitä ei muuten haittaa sitten se, että U&E:n tiedostoliitteet eivät tule mukaan…

Tiedoksenne. Voitte iloita, sillä U&E:n tietokanta on nyt saatu muutettua uuteen muotoon. Sitä tehdessä huomasin, että Urforumin tietokantamuutos oli kuitenkin epätäydellinen, eli se pitää ajaa uudelleen…

No siitä sitten vaan RUNKSUTTAMAAN.

1 tykkäys

Runksutettu on. Vanhoista foorumeista on nyt kokonaiset discourse-arkistot. Näiden muuttaminen staattiseen HTML-muotoon on seuraava vaihe, mitä alan tutkia ensi kuussa.

2 tykkäystä

Kannattaa huomata että kyse on arvokkaasta kirkkohistoriallisesta aineistosta. :wink:

3 tykkäystä

Harmi kun tuo tuli puheeksi vasta nyt. Olisin osannut olla tarkempi ja huomioida myös tulevat polvet. Olisiko tämän foorumin otsikon alle syytä siis laittaa huomautus:

Ottakaa vakavasti kirjoittajan vastuunne, sillä kahdentuhannen vuoden kuluttua näitä tekstejä saatetaan lukea kuin nyt kirjoittamisen aikaan luetaan muinaisia kirkko-isiä ja heidän teologisia linjavetojaan ja näkemyksiään.

4 tykkäystä

Saatiinko vanhat foorumit lopulta arkistoitua jonnekin?

Ei vielä. Niiden esille laittaminen vaatii muutoksia nykyiseen foorumiin. Mietin, että ensi viikonloppu voisi olla sille mahdollinen.

Mitä mieltä olisitte, jos olisi
Foorumi.uskojarukous.fi
Ue-arkisto…
Ur-arkisto…

Vai olisiko parempia nimiä tähän?

1 tykkäys

Koska kyseessä on Usko & rukous -sivuston sähköinen arkisto, nimeksi voisi sopia Ur-e-arkisto. Väliviivoilla tai ilman.

1 tykkäys

Usko ja elämä -foorumin arkisto - vuodet 20xx-201x.

Jotenkin noin. Siis että näkyy edellisen foorumin nimi ja toimintavuodet.

1 tykkäys

Osoitteeksi arkisto.uskojarukous.fi

Muuten hyvä, mutta pitää olla 2…

arkisto1.usk… Ja arkisto2.usk…

Äänestys!

  • Käytetään arkistoissa lyhenteitä ue ja ur.
  • Käytetään arkistoissa numeroita 1 ja 2.

0 äänestäjää

Pahus. Eikö se URE-Arkisto nyt kelpaa??

1 tykkäys

Minulla ei ole valitettavasti vielä ollut aikaa tehdä tätä.

Keskustelu jatkuu täällä: