Vanhojen foorumien arkistointi


#1

Tiedoksenne, että tänään useamman tunnin yrittämisen jälkeen olen tilanteessa, että voin luultavasti muuntaa vanhat foorumin Discoursen (foorumimme ohjelmisto) ymmärtämään muotoon. Seuraavien päivien hommia on sitten muuntaa se staattiseksi arkistoksi.


Ylläpitotöitä
#2

No niin. Sain vihdoinkin import scriptin pyörimään! Siellä se Urforumin puksuttaa! :slight_smile:

Täytyy kyllä myöntää, että tällaiset hetket on kyllä hienoja.

Haha. Urforumin 264502 viestiä puksuttavat eteenpäin n. 500 viestiä minuutissa. Yhdeksän tunnin jälkeen nähdään, mitä ohjelma on saanut aikaan :slight_smile:


#3

Yön aikana scripti runksutti Urforumin Discourse:n ymmärtämään muotoon. Nyt laitoin juuri U&E:n runksuttamaan. Ihan heti alussa huomasin, että kun Urforumilla oli kirjautuneita käyttäjiä n. 1300, Ueforumilla niitä oli n. 600. Facebook syö… No, U&E:n 342156 viestiä tulevat sieltä nyt luultavasti 500 viestin minuuttivauhdilla, eli 12 tuntia tuossa luultavasti menee. Antaa palvelimen runksuttaa. Kohta on saatu Discoursen ymmärtämään muotoon meidän arkistot! :slight_smile: Iloitsen tästä, olen nimittäin vähän sellainen arkistoijamentaliteetti…

Seuraavaksi pitäisi vain saada arkistointityökalu sellaiseen kuntoon, että se osaa arkistoida Discoursen staattiseksi sivustoksi juuri sillä tavalla kuin se on Urforumin ja U&E:lle sopivaa.


#4

Lisää tietoja arkiston valmistumisesta; eilen runksuttanut U&E migraatio oli lopettanut kesken jostain syystä. Pitää itse asiassa tarkistaa, oliko sama tapahtunut myös Urforumille. Things be harder than they seem…

Toivottavasti teitä ei muuten haittaa sitten se, että U&E:n tiedostoliitteet eivät tule mukaan…


#5

Tiedoksenne. Voitte iloita, sillä U&E:n tietokanta on nyt saatu muutettua uuteen muotoon. Sitä tehdessä huomasin, että Urforumin tietokantamuutos oli kuitenkin epätäydellinen, eli se pitää ajaa uudelleen…


#6

No siitä sitten vaan RUNKSUTTAMAAN.


#7

Runksutettu on. Vanhoista foorumeista on nyt kokonaiset discourse-arkistot. Näiden muuttaminen staattiseen HTML-muotoon on seuraava vaihe, mitä alan tutkia ensi kuussa.


#8

Kannattaa huomata että kyse on arvokkaasta kirkkohistoriallisesta aineistosta. :wink:


#9

Harmi kun tuo tuli puheeksi vasta nyt. Olisin osannut olla tarkempi ja huomioida myös tulevat polvet. Olisiko tämän foorumin otsikon alle syytä siis laittaa huomautus:

Ottakaa vakavasti kirjoittajan vastuunne, sillä kahdentuhannen vuoden kuluttua näitä tekstejä saatetaan lukea kuin nyt kirjoittamisen aikaan luetaan muinaisia kirkko-isiä ja heidän teologisia linjavetojaan ja näkemyksiään.


#10

Saatiinko vanhat foorumit lopulta arkistoitua jonnekin?


#11

Ei vielä. Niiden esille laittaminen vaatii muutoksia nykyiseen foorumiin. Mietin, että ensi viikonloppu voisi olla sille mahdollinen.

Mitä mieltä olisitte, jos olisi
Foorumi.uskojarukous.fi
Ue-arkisto…
Ur-arkisto…

Vai olisiko parempia nimiä tähän?


Avioero ja uudelleenavioituminen
#12

Koska kyseessä on Usko & rukous -sivuston sähköinen arkisto, nimeksi voisi sopia Ur-e-arkisto. Väliviivoilla tai ilman.


#13

Usko ja elämä -foorumin arkisto - vuodet 20xx-201x.

Jotenkin noin. Siis että näkyy edellisen foorumin nimi ja toimintavuodet.


#14

Osoitteeksi arkisto.uskojarukous.fi


#15

Muuten hyvä, mutta pitää olla 2…


#16

arkisto1.usk… Ja arkisto2.usk…


#17

Äänestys!

  • Käytetään arkistoissa lyhenteitä ue ja ur.
  • Käytetään arkistoissa numeroita 1 ja 2.

0 äänestäjää


#18

Pahus. Eikö se URE-Arkisto nyt kelpaa??


#19

Minulla ei ole valitettavasti vielä ollut aikaa tehdä tätä.