Voiko uskoontullut tehdä syntiä?

Yritän edistyä käyttämisessäni, mutta hyvä, että sait kaikesta selvän!

Raamattu on vain uskovien kirja ja niiden, jotka "hapuilevat yhteyttä Jumalaan.

Seurakunnassani ja yleensä Italian ADI veljesyhteydessä on erittäin paljon niitä, jotka yksin, vain Raamattua lukien ovat tulleet uskoon. Siksi RKK (Roomalaiskatolinen kirkko) kielsi jo tuhat vuotta sitten, jyrkästi Raamatun lukemisen yksin. Kieltoa lievennettiin Vatikaani 2:n lausunnoissa.

Jumalaton ei käsitä, kun hän sanoo ymmärtävänsä sitä. Tällä viittaan “tieteellisiin” tutkimuksiin. Vaikuttaa “ristiriitaiselta”, kun Paavali saarnasi Areiopagilla Apt. 17:27, että jopa hapuilemalla Jumalan löytää.

Uskon, että olet pannut merkille, että olen elänyt ja tehnyt työni katolisissa maissa ja ystäväni ja työyhteyteni ovat olleet suurelta osin katolisia. Eli kun puhun RKK:sta olen siihen perehtynyt.

Ei kukaan missään päin maailmaa ole tuonut helluntalais-evankelisissa yhteyksissä lapsikastettaan pohdittavaksi. Sinä ja V-M. Kärkkäinen olette teologisten opintojen(ko) tuloksena harmitellut helluntalaisuuden lapsikasteenne vaikutuksen pilaamisesta. Kärkkäinen on viimeisten parin vuoden aikana laannut olemasta helluntailainen. Sinulla on vielä tiedotusta “sisäpiiristä” meneillään, johon liittyy suora halvennus sekoitettuna haluusi “kalibroida” tämä vuonna 30 alkanut jatkumo.
Tämä piikkini on vastapallo lausuntoosi, “Ei Raamattu ole sellainen kirja, josta kaikki hengelliset asiat ja opit olisivat kenen tahansa (Pyhällä Hengellä täyttyneenkään) helposti tarkistettavissa, vaikka joissakin maallikkovetoisissa uskonsuunnissa sellaista höpöä kai opetetaankin.”

Olen ollut ainoa nk. helluntalainen tällä sivustolla, viimeiset 14 vuotta.

Sen uskon, että Kaikki oikea ja väärä on tarkistettavissa Raamatusta. Kumman tahansa toteaminen toimii korkeintaan minuutissa, uskovalla, joka lukee koko Raamattua koko ajan.

Raamattu tulee käsitettäväksi jokaiselle uskovalle hänen tarpeensa mukaisesti. Raamattu ei ole tietokilpailu vaan Apostolien ja profeettain perusta uskoontulolle. Sen jälkeen alkaa uskovan taival lopulliseen päämäärään ja siihen on yksityiskohtaisia neuvoja, vastauksia ja kaikki mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan. Myös Apostolien Tekojen kahden ensimmäisen luvun edeltävät kirjoitukset ovat kaikki harmoniassa tämän maailman pelastushirstoriallisen “paukun”, Jeesuksen sovitustyön kanssa.