Espoon piispanvaali 2018

Nyt kun arkkipiispan vaalin tulos on tiedossa, kääntyy katseet kohti Espoon hiippakuntaa.

Kotimaa24 toimittaja Olli Seppälä aloitti pelin voimakkaasti kantaa ottavalla kirjoituksellaan.

Olli Seppälän vanhoillinen taantumuksellisuus ja epätieteellinen maailmankatsomus hämmästyttävät. Mistä hän tai kukaan voi tietää kuka ehdokkaista mies ja kuka nainen?

11 tykkäystä

Artikkelin kommenteissa Olli Seppälän lanseeraamaa “miesten väistämisvelvollisuutta” on verrattu piispan Mikko Heikan työryhmän työn tuloksena syntynyneeseen kieltoon väistää virkatehtävissä toista pappia.

Edelleen sallittu tapa “väistää” on siis jättää hakematta ko. virkaan.

2 tykkäystä

Kirkko ja Kaupunki lehden Heinimäki vaikuttaa ottavan saman linjan kuin Seppälä.

On se kumma miten oppineet teologit kuten Heinimäki puhuvat piispoista kuin puoluejohtajista. Mihin unohtuu se että kirkko ja sen paimenet ovat seurakuntia ja meitä lampaita varten? Eivätkä jonkun projektin vetäjiä joilta vaaditaan vain kannanottoja ja vahvoja sellaisia. Ihan kuin tavallisen ihmisen elämällä ja uskolla ei olisi mitään arvoa. Vain repivät otsikot kelpaavat, ei hiljainen ja uskollinen leiviskänsä hoitaminen.

8 tykkäystä

Leena Huovinen muistetaan paitsi kisapappina, myös taannoisesta televisio-ohjelmassa tehdystä lesboparin rek. parisuhteen siunaamisesta.
KORJ. Ei siunannut tv-ohjelmassa, vaan muualla.

Oliko se Huovinen vai Tuovinen?

D

Joo, tv-siunaaja olikin Liisa Tuominen KORJ. Tuovinen. Mutta Leena Huovinenkin on asiassa kunnostautunut ja ollut kapitulissa siitä.

Tuovinen… Liisa Tuovinen.

D

Joo. Tuon kyllä tiesin, mutta jostain syystä kirjoitin väärin.

Olen tästä aika tarkka, koska Tuovinen tullaan vielä muistamaan ainakin yhdestä syystä, joka mielestäni nakersi kirkkoa vielä enemmän kuin tämä siunaamisjuttu. Ei siitä sen enempää, kyse on ihan julkisesta ja hyväksytystä lanseeraamisesta. En voi kertoa enempää ettei salainen pseudokryptoidentiteettini paljastu.

D

Espoon hiippakunnan on piispanvaaliin ilmoittautunut Juntusen lisäksi aiemmin jo kolme muuta ehdokasta: neljä ehdokasta: oppilaitos- ja kisapappi Leena Huovinen, kouluttaja Juhani Holma ja apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka. Kahden kuukauden mittainen virallinen ehdokasasettelu alkaa 21.6.

Mielenkiintoinen uusi ehdokas.

7 tykkäystä

Äänestäisin, jos osaisin.

Osaisin, mutta jos olisin äänioikeutettu niin en häntä äänestäisi.

Mikä lanseerasit? Anteeksi, en ymmärrä tätä kommenttia.

Ei me muutkaan ymmärretty…

2 tykkäystä

Kerron sitten kun on jälkiarvioinin aika. Malttakaa vuosi tai muutama vuosikymmen.

D

1 tykkäys

Ei kiirettä. Pysyn siihen saakka omassa tulkinassani, että kyse on niin sanotuista kisapapeista. Niiden lanseeraamisen jälkeen ei ole juurikaan mitaleja arvokisoista herunut.

1 tykkäys

Viimeaikaiset piispanvaalit ovat olleet ihan positiivisia. Piispakunta maltillistuu. Jospa Espoossa vielä valitsisivat Juntusen.

3 tykkäystä