Kirkon avioliittokäsityksen laajentaminen - evl.fi:n kirkolliskokousaloite 2017

Kuuntelin tuon Torsten Sandellin puheenvuoron, ja arvasin, että sitä tullaan oudoksumaan, osin syystä. Tosin kontekstina on huomioitava, että hänen taustansa on lähetystyössä muslimien parissa. Hän siis luultavasti vastustaa avioliittokäsityksen muutosta muistakin syistä, mutta antoi tämän musliminäkökulman omana lisänään argumenttien joukkoon, ei ainoana tai pääargumenttina.

Kuten @susilammas kertoikin toisessa ketjussa on Järvenpään seurakunta Espoon hiippakunnasta liittynyt niiden seurakuntien joukkoon, jotka ovat avanneet tilansa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille: Uskonnollisia uutisia kotimaasta ja ulkomailta - #2081 käyttäjältä susilammas Pitää taas jossain kohtaa tehdä päivitetty lista näistä.

En päässyt lukemaan tätä Kotimaan juttua, mutta se vähä mitä sain katsottua nosti jo riittävästi verenpainetta: Piispa Mari Leppänen: Avioliittokäsityksen muutos etenee, vaikka kirkolliskokous ei sitä edistäisi Mari Leppänen siis toteaa ainakin näin:

Piispat voivat ohjeistaa papistoa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä ohi kirkolliskokouksen, mikäli esitys kahdesta rinnakkaisesta avioliittokäsityksestä kaatuu, piispa Mari Leppänen sanoo.

On se edelleen mielenkiintoista, miten vanhavirkakantaisia syytetään yhteisiin sääntöihin sitoutumattomuudesta ja niiden rikkomisesta, mutta liberaalipuolella voidaan näköjään piispoja myöten kyseenalaistaa koko kirkon päätöksentekojärjestelmä ja ohjeistaa täyteen anarkiaan. Tämä on kirkon palatsivallankaappaus, tämän olen jo monta kertaa todennut.

6 tykkäystä