Uskonnollisia uutisia kotimaasta ja ulkomailta

Järvenpään seurakunta on päättänyt avata kirkon kaikille pareille vihkimistä varten ja lieventänyt alkoholisäädöksiä seurakunnan tiloissa. Keski-Uusimaan mukaan kirkkoherra perustelee asiaa sillä, että kirkolliset vihkimiset ovat vähentyneet. “Monelle kirkkohäät ovatkin jääneet haaveeksi, koska hääparista kumpikaan tai jompikumpi ei ole ollut kirkon jäsen tai vihkipari on samaa sukupuolta. Nyt kirkkotilat ovat käytössä myös muille kuin kirkollisille vihkimisille.”
Samassa kokouksessa kirkkoneuvosto päätti, että myös uskonnottomat hautajaiset voidaan pitää siunauskappelissa tai kirkossa. Tähän asti ne on pidetty siunauskappelin alakerrassa tai haudalla.
Edelleen samassa kokouksessa päätettiin sallia mietojen alkoholijuomien käyttö ruokajuomana seurakunnan vuokrattavissa juhlatiloissa ja leirikeskuksessa.

Juttu löytyy Keski-Uusimaa -lehdestä 21.5. Lehden voi lukea useimmissa kirjastoissa epress-palvelun kautta. Samassa palvelussa voi muuten lukea esim. Kotimaan maksutta.

Minä ihmettelen, miksi kirkkoon kuulumattomien pitää saada käyttää kirkon tiloja ja nimenomaan sakraalitiloja uskonnottomiin tilaisuuksiin. Se, että kirkkoon kuuluva samaa sukupuolta oleva pari haluaa myös kirkollisen vihkimisen on heidän kannaltaan ymmärrettävää - he ovat kuitenkin kirkon jäseniä. Mutta jos vihkiparista kumpikaan ei kuulu kirkkoon, miksi heidän pitäisi päästä naimisiin kirkossa? Jos vainaja ei kuulunut kirkkoon eikä suku halua silti kirkollista siunausta, miksi uskonnoton hautaustilaisuus pitäisi olla kirkossa tai kappelissa?

3 tykkäystä